Loading...

CROSS COUNTRY

En begivenhedsrig cross country weekend står for døren

22. november 2019 · Christian Jørn

En begivenhedsrig weekend står for døren hvad angår cross country. Lørdag er der NCAA finale i USA med deltagelse fra to danskere, og søndag er der Warandeloop i Holland og Cross Nationals 2. runde i Aarhus, hvor sidstnævnte er udtagelsesløb til EM cross country. Landsholdet udtages den kommende tirsdag. Tre løbere er forhåndsudtaget.

CROSS NATIONALS 2. RUNDE

Cross Nationals 2. runde foregår i Aarhus, arrangeret af Aarhus 1900. Se billeder af ruten her. Her løber junior ca. 5,5 km, og senior og masters løber 9 km. Deltagelsen er pt. på 227 løbere til denne 2. runde af Cross Nationals. Se deltagerlisten her.

 

EM CROSS COUNTRY UDTAGELSE

Udtagelsen til landsholdet sker på baggrund af udtagelseskriterierne her. Der er to grundlag for udtagelse, som er NMXC og Cross Nationals 2. runde ifølge udtagelseskriterierne. Den kommende tirsdag den 26. november udtages landsholdet. Enkelte er dog allerede forhåndsudtaget, se nedenfor. Der er mange der derfor spændt følger med i weekendens crossløb i Aarhus.

 

TRE FORHÅNDSUDTAGNE LØBERE TIL EM CROSS COUNTRY

Landstræner i cross, Lars Lindstrøm, har i ugen op til udtagelsesløbet forhåndsudtaget tre løbere som hermed kan offentliggøres. Det er Thijs Nijhuis og Anna Emilie Møller på baggrund af deres deltagelse ved NMXC, samt Sophie Søefeldt på baggrund af hendes viste niveau i USA.

Anna Emilie Møller _25179

Anna Emilie Møller under VM Cross i marts. Foto: DECA Text&Bild.

Thijs Nijhuis __HS21178

Thijs Nijhuis til NM Cross. Foto: DECA Text&Bild.

Sophie Søefeldt _24471

Sophie Søefeldt under VM Cross i marts. Foto: DECA Text&Bild.

 

 

WARANDELOOP

Søndag er der også et større internationalt profileret crossløb som flere danske eliteløbere gennem årene har deltaget i. Det er Warandeloop i Holland. Her deltager Thijs Nijhuis, Anna Emilie Møller, Nick Rostgaard Jensen og Line K. Schulz.

 

NCAA FINALE I USA

I USA er årets kulmination på Cross Country sæsonen nu. Det er i Terre Haute i Indiana, hvor NCAA Finalen finder sted. Her deltager Anna Juul for Harvard og Anna Mark Helwigh for Villanova.

F19_7359

Anna Mark Helwigh under VM Cross i marts. Foto: DECA Text&Bild.

ANNA JUUL_8141_1

Anna Juul under EM U23 i juli måned. Foto: DECA Text&Bild.

 

Se links til flere af løbene her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund