Loading...

Mikkel Dahl-Jessen ved VM Cross Country i Aarhus i marts. Dagens Cross Nationals runde i Aarhus gjorde, at Mikkel Dahl-Jessen nu måske kan have forhåbninger om at deltage i landsholdstrøjen i cross-sammenhæng igen. Han vandt nemlig udtagelsesløbet for herrerne. Han og andre vil vide det tirsdag når landsholdet til EMXC udtages. Foto: DECA Text&Bild.

CROSS COUNTRY / CROSS NATIONALS

Cross Nationals 2. runde blev afviklet i Aarhus

24. november 2019 · Christian Jørn

ÅRHUS 1900 INVITEREDE TIL CROSS COUNTRY

2. runde af Cross Nationals stævneserien var henlagt til Aarhus, hvor Århus 1900 var arrangør. Århus 1900 har fået stor ros for deres afholdelse og valg af rute. Ruten lå på en cykelbane, hvor enkelte dele var inden for cykelkredsen og andre udenfor. Det var en primært flad rute med store bløde sving. Grundet vejret var underlaget lidt blødt, men mestendels fri for vand.

Dele af løbene blev livestreamet på Atletik TV af David Møller. Der linkes til disse streams nederst i dette indlæg. 

> SE OGSÅ: Resultater fra Cross Nationals 2. runde

 

UDTAGELSESLØB TIL EM CROSS COUNTRY

Løbet var udover at være en del af Cross Nationals stævneserien også et udtagelsesløb til EM Cross Country (herefter benævnt EMXC) den 8. december. Her udtages løberne på tirsdag den 26. november af cross landstræner, Lars Lindstrøm.

Løbet må på trods af ordlyden mere siges at være et iagttagelsesløb end et decideret udtagelsesløb, da udtagelseskriterierne ikke statuerer, at en bestemt topplacering giver automatisk udtagelse til cross. Derfor skulle løberne også ud at vise hvad de kunne, så landstræner, Lars Lindstrøm, kunne få et indtryk af niveauet. Tirsdag vil det vise sig hvem der gjorde sig fortjent til at komme med til EMXC.

Hos herrerne blev fronten hurtigt skabt af en 4-5 mands-gruppe, der meget af vejen bestod af Frederik Ernst, Mikkel Dahl-Jessen, Jacob Simonsen, Jakob Dybdal og Theopile Bigirimana. Sidstnævnte er ikke dansker og kan derfor ikke udtages til EMXC. Undervejs fik Andreas Lommer løbet sig op til frontgruppen efter et lidt langsommere udlæg. I front kommer Mikkel Dahl-Jessen ind som den første over målstregen, derefter Andreas Lommer og så Jacob Simonsen. 

Hos kvinderne var det meget af vejen et parløb mellem Simone Glad og Maja Alm. Førstnævnte skulle ende med at løbe med 1. pladsen. På 3. pladsen kom Kahren Ehrenreich, der undervejs havde overhalet Line Brandt Pedersen og dermed erobret 3. pladsen.

Hos juniorerne var det for de to første juniordrenge en gentagelse af 1. runde. Her løb Joel Ibler Lillesø og Anton Østdal i front sammen det meste af vejen. Anton Østdal endte med at komme ind på 1. pladsen. Efterfølgende havde vi Elias Shifris og Markus Kirk Kjeldsen, der havde løbet sammen meget af vejen. Markus Kirk Kjeldsen trak af de to det længste strå, og han kunne løbe ind på 3. pladsen.

Hos juniorpigerne var det Laura Valgreen Petersen, der skulle tage en klar 1. plads. På 2. og 3. pladsen kom hhv. Sofia Thøgersen og Klara Hansen.

 

CROSS NATIONALS STÆVNESERIEN VENDER RETUR I 2020 

Dette var de sidste to runder af Cross Nationals i 2019. Nu må vi vente til efter årsskiftet med de sidste to runder. Det er den 26. januar og 8. marts 2020 i hhv. Korup og Roskilde, hvoraf sidstnævnte også udgør DM Cross. Se mere om Cross Nationals her.

 

RELEVANTE LINKS

 

JUNIORLØBET

 

SENIORLØBET 

© Copyright Dansk Atletik Forbund