Loading...

Statistikker og resultater

Statletik fremadrettet

06. januar 2020 · Katja Salivaara

Nyt år medfører ændringer til Dansk Atletiks statistikarbejde

Nyt år, nye mål og ny version af Statletik. Har man ledt efter nogle resultater på statistikdatabasen efter årsskiftet, har man kunnet se følgende tekst: "BEMÆRK - Denne version af Statletik opdateres ikke fra 1/1-2020”. Dette skyldes, at tovholderen af nuværende version af Statletik, Jesper Frænde, er stoppet i sin funktion og vi er ved at gøre klar til den nye version af databasen.  

Dansk Atletiks statistikdatabase kommer også fremadrettet til at hedde Statletik og kan findes på www.statletik.dk. Som fortalt til årsseminaret i Nyborg den 2. november vil den blive drevet af finske Tilastopaja (”statistiksmedje”), som også fører de europæiske statistikker for European Athletics udover nationale statistikker for bl.a. Finland, Sverige (fra 2020), Irland og Estland.

Trods at vi beholder navnet og webadressen, kommer den nyere version af Statletik ikke til at være en kopi af den tidligere portal, men en helt ny database med nyt udseende og lidt anderledes funktioner end før. Disse nye funktioner bliver præsenteret nærmere ved lancering af den nye portal ultimo januar.

Ændringerne medfører også en overgangsperiode, hvor den synlige portal ikke vil blive opdateret. Dermed er det ikke muligt at se stævneresultater, ranglister eller fx DMU-kvallister før den nye version af Statletik bliver offetnliggjort.  Men selvom det ser ud som at der ikke sker noget overhovedet på området, vil ingen resultatarer gå tabt – såfremt arrangørerne husker at sende resultaterne til resultater@dansk-atletik.dk som de også har skullet gøre før. Kravene til fremvisning af resultater er indtil videre uændret, og man kan se dem her. Rekordanmeldelser og mulige spørgsmål skal også sendes til samme mail.

© Copyright Dansk Atletik Forbund