Loading...

Foto fra Esrum Sø Rundt 2019. Foto: Christian Jørn.

OL TOKYO 2020

Anna Holm går ikke efter deltagelse ved OL

27. januar 2020 · Christian Jørn

Anna Holm deltog i OL i Rio i 2016 på maratondistancen, men vil ikke være at finde ved OL i Tokyo i år. Hun forsøger slet ikke at kvalificere sig. Det er grundet lykkelige omstændigheder, da hun skal være forælder sammen med sin svenske kæreste, Victor Larsson. Hun planlægger en cross-sæson i 2020/2021 sæsonen.

Anna Holm deltog i Copenhagen Half Marathon i september 2019. Her kom hun ind 51 sekunder efter EM-kvalifikationskravet (se udtagelseskriterierne her). Det var et løb, der ikke gik som hun helt havde forventet. På daværende tidspunkt sagde hun, at hun havde følt sig lidt syg. Det viste sig dog at være noget andet.

Jeg var utrolig træt, og efter løbet var det som om, jeg ikke kunne restituere. Jeg blev bare mere og mere træt. Det stod på i lidt tid, indtil jeg fandt ud af, at jeg var gravid. Det var en stor og dejlig overraskelse, og så gav det hele mening”, sagde Anna Holm i en pressemeddelelse fra hendes klub, Sparta Atletik.

CPH_Half _Marathon _20190914_pressemøde -57

Anna Holm efter at være kommet i mål til Copenhagen Half Marathon 2019. Her skulle det vise sig efterfølgende, at hun var ca. én uge henne i graviditeten. Foto: Christian Jørn.

Efter diverse beregninger viste det sig, at hun da hun løb Copenhagen Half Marathon havde været gravid i én uges tid. Da Dansk Atletik lavede nedenstående interview med hende dagen før Copenhagen Half Marathon vidste hun altså intet om graviditeten. Her var planerne om OL stadig på tegnebrættet.

 

 

ANNAS PERSPEKTIV PÅ OL KVALIFIKATION

Om OL havde Anna Holm dog det perspektiv på det, at hun ikke ville ud og decideret jagte et kvalifikationskrav, men at hendes fokus ville være på hurtige tider, og så måtte hun opnå kvalifikationskravet gennem det mål. 

"Altså jeg har det sådan, at nu har jeg været til OL i Rio, og det var en fantastisk oplevelse, og det var noget jeg virkelig har jagtet lige siden jeg var helt lille pige. Så på en eller anden måde, så er det ret dejligt at have sat kryds ved den. Og nu prøver jeg bare at få de bedste oplevelser ud af mit løb nu, og det er jo, at jeg synes det er rigtig fedt at komme rundt og løbe bymaratons, og så er der selvfølgelig... det er altid rart når man bliver udtaget til mesterskaber, men jeg har det sådan, at jeg har fokus på at løbe de hurtige tider, og så må alt det andet komme som bonus oveni. Og det er sådan lidt min indstilling til det.

Der er et nyt kvalifikationssystem til OL (læs mere om det via udtagelseskriterierne til OL her) og det ændrer landskabet lidt for det at kvalificere sig.

Jeg synes i hvert fald også, at tingene er blevet lidt anderledes med det her nye rankingsystem, og derfor synes jeg også, at jeg er blevet nødt til at have fokus på de oplevelser løb ellers giver for jeg tror, at hvis man først begynder at sidde og regne point, så tror jeg, at man kan blive helt tosset oven i hovedet hvis det er det er, fordi det er ikke så simpelt som det var engang hvor det var en tid, og der var det lidt nemmere at jagte. Nu er det også lidt tilfældighederne der spiller ind, og så synes jeg det er lidt ærgerligt, at man måske lægger en strategi som så… så viser det sig, at de tilfældigheder som man havde håbet på ville falde til ens side, det sker alligevel ikke. Så synes jeg godt, at man kan gå efter de - nu er jeg så i den heldige situation, at bymaratons er en rigtig stor oplevelse - at gå efter de oplevelser og så håbe på, at man får samlet nogle gode point ind fordi, at jeg tror, at det kan blive ret svært hvis man prøver og sidde og være klog på det pointsystem.”, fortalte Anna Holm tilbage i efteråret 2019.

 

99999

Anna Holm ved pressemødet dagen inden Copenhagen Half Marathon 2019. Foto: Christian Jørn.

© Copyright Dansk Atletik Forbund