Loading...

Foto: DECA Text&Bild

VM INDENDØRS / NANJING, KINA 2020

VM Indendørs udskudt grundet coronavirus

30. januar 2020 · Christian Jørn

World Athletics har udskudt VM Indendørs til 2021 grundet Coronavirussens omfattende udbrud i Kina. Mesterskabet skulle have været afholdt i midten af marts.

“It is with regret that we have agreed with the organisers of the World Athletics Indoor Championships in Nanjing (13-15 March 2020) to postpone the event to March 2021.”

Sådan lyder det fra WORLD ATHLETICS i deres pressemeddelelse om udskydelsen.

I samme pressemeddelelse oplyser det internationale atletikforbund om, at man havde overvejet at flytte mesterskabet til et andet land, men at man har fravalgt dette grundet risiko for, at virusen spreder sig til andre lande.

 

HVAD ER CORONAVIRUSSEN?

På sundhedsstyrelsens hjemmeside fremgår følgende om coronavirussen.

FAKTA: Siden december 2019 er der fundet flere tilfælde af lungebetændelse i byen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina og importerede tilfælde i andre lande. Sygdomstilfældene er fundet associeret med en ny type coronavirus.

Coronavirus er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene. Det var fx tilfældet med SARS (severe acute respiratory syndrome), der gav anledning til et stort udbrud af sygdom i 2003, og MERS (middle east respiratory syndrome), der siden 2012 har givet anledning til alvorlige lungeinfektioner på Den Arabiske Halvø.

2019-nCoV er en ny type coronavirus, som ikke tidligere er set hos mennesker. Det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina i december 2019. De smittede har haft symptomer på lungebetændelse: feber, tør hoste i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder.

Person-til-person smitte menes nu at være den væsentligste grund til at udbruddet breder sig i Kina.

Der er aktuelt ingen smittede i Danmark.” - opdateret information pr. 28. januar 2020.

 

KOLLIDERER EM INDENDØRS I 2021 SÅ MED VM INDENDØRS?

Indendørs sæsonen er et trængt vindue. Det er en kort periode, og derfor vil der også være mange tanker for især europæiske atleter omkring hvorvidt EM indendørs den 5-7. marts 2021 i Torun i Polen nu kolliderer uhensigtsmæssigt med det udskudte VM Indendørs. European Athletics præsident, Svein Arne Hansen, har i en pressemeddelelse oplyst følgende: 

“Yes, of course I was consulted by Sebastian Coe and Jon Ridgeon before the decision was made as I sit on the World Athletics Council. We agreed a minimum of two weeks between the European Indoor Championships and the World Indoor Championships in 2021 so the athletes have the best chance to attend both. European Athletics always works hand in hand with World Athletics for the benefit of the sport as a whole and for the overall welfare of the athletes.”

 

ALLEREDE KVALIFICERET BENJAMIN LOBO VEDEL MED AMBIVALENT FØLELSE

Helt konkret har det betydning for én dansk atlet, der allerede har kvalificeret sig. Det er 400m løberen, Benjamin Lobo Vedel. Han har følgende at sige om aflysningen.

Benjamin Lobo Vedel _3990

Benjamin Lobo Vedel under EM Indendørs i Serbien i 2017. Foto: DECA Text&Bild

“Selvfølgelig er det utrolig ærgerligt at udbruddet i Wuhan har ført til at VM-inde skubbes et år. Umiddelbart står jeg selv med en ret ambivalent følelse, hvor jeg nok ikke helt kan forstå at det lige pludselig ikke bliver aktuelt at skulle løbe.

Jeg havde virkelig set frem til at kæmpe med de bedste og forhåbentligvis give folk herhjemme lidt af et show, men det må desværre vente et år. Derudover ville det jo i bedste fald have været en fantastisk mulighed for at skrabe lidt ekstra point sammen mod OL 2020, men vi har til gengæld en masse andre gode muligheder for at gøre  det samme.”, siger løberen fra Aalborg Atletik & Motion, der til dagligt træner i Aarhus under landstræner i sprint/hæk, Mikkel Larsen.

 

> LÆS OGSÅ: Læs om OL kvalifikationssystemet her og se de danske udtagelseskriterier

Benjamin Lobo Vedel valgte i sommer at blive hjemme fra et ellers planlagt ophold i USA.

> LÆS OGSÅ: Benjamin Lobo Vedel tror på de danske forhold og bliver hjemme i Danmark. Læs hans fortælling.

Benjamin Lobo Vedel åbner snart sin indendørs sæson netop i Torun i Polen, hvor næste års EM Indendørs skal afholdes. Det gør han ved Orlen Copernicus Cup den 8. februar.

 

FORUDSIG ATLETIKKEN I 2020

Du kan deltage i DEN STORE 2020 ATLETIKQUIZ (frist for deltagelse 22. februar 2020), hvor der bl.a. indgår et spørgsmål om Benjamin Lobo Vedel. Præmien er deltagelse ved efterårets hyldestfest af atletikkens år, “DAF Awards”, for dig og én ledsager.

Atletikquiz Benjamin Lobo

© Copyright Dansk Atletik Forbund