Loading...

Mette Graversgaard efter at have sprintet sig til to nye danske rekorder på 60m Hæk og 200m med hhv. 8,36 sek. og 23,81 sek. Foto: Simon Hansen.

DANSKE REKORDER

Mette Graversgaard imponerer med TO DANSKE REKORDER på samme dag

01. februar 2020 · Christian Jørn

Mette Graversgaard har gjort den 1. februar 2020 til en historisk dag for den danske atletik. Hun slog i Wien to danske rekorder. Først på 60m Hæk med 8,36 sek. og to timer efter på 200m med 23,81 sek.

 

Mette er i kanongod form i øjeblikket. Fysisk har hun aldrig været bedre, og nogle tekniske ændringer vi har implementeret i løbet til første hæk bærer nu for alvor frugt. Jeg vil ikke blive overrasket om der skulle komme yderligere forbedringer de kommende uger.”, skrev Mikkel Larsen til Dansk Atletik kort efter Mette Graversgaard havde sat dansk rekord på 60m Hæk med 8,36 sek. i finalen ved Indoor Track & Field stævnet i Wien i Østrig. I indledende imponerede hun endda også ved at løbe 8,40 sek.

Den danske rekord var inden i dag 8,38 sek. af Mathilde U. Kramer. En tid som hun selv tangerede den 28. december 2019. Dengang sagde hun følgende: “Jeg havde nok ikke forventet en sådanne tid, men jeg havde håbet det, da jeg egentlig synes at min træning har kørt godt her henover vinteren. Så jeg er da selvfølgelig glad for lige at kunne sætte denne personlige rekord. Der har altid været et personligt mål at kunne komme derned.”

Nu slår hun altså den danske rekord, og beviser over for sig selv, at hun har nået et meget højt niveau.

 

SLÅR DANSK REKORD PÅ 200M TO TIMER EFTER 60M HÆK DANSK REKORD

At slå én dansk rekord er imponerende nok. At slå to er endnu mere imponerende. Og at så slå to danske rekorder på to forskellige distancer er næsten utænkeligt. Men lige netop det gjorde Mette Graversgaard, da hun blot to timer efter den første danske rekord slog en ny dansk rekord på 200m med 23,81 sek. Den nu tidligere danske rekord var på 23,87 sek. som Sara Slott Petersen løb i 2016.

 

“INDTIL VIDERE ER DET GÅET MEGET GODT"

Jeg synes min form er rigtig god. Jeg glæder mig til at se hvordan den her sæson kommer til at forløbe. Indtil videre er det gået meget godt.”, siger den ydmyge nu dobbelte danske rekordholder i videointerviewet ovenfor, som er taget lige efter den danske rekord på 200m af Simon Hansen. Simon Hansen, der også løb til stævnet og løb 6,89 sek. på 60m. En anden klubkammerat, Martha Rasmussen, var også med i Wien og løb ny PR og ny dansk årsbedste med 56,86 sek. på 400m.

 

RELEVANTE LINKS

 

FORUDSIG ATLETIKKEN I 2020

Deltag i DEN STORE 2020 ATLETIKQUIZ, hvor du bl.a. skal gætte på om der bliver slået flere end fem danske seniorrekorder. Nu er to stk. slået.

Deltag her.

DR

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund