Loading...

DANSKE MESTERSKABER

Følg med LIVE fra Senior DM Indendørs

21. februar 2020 · Christian Jørn

De danske seniormesterskaber i indendørs atletik afgøres over weekenden hos Odense Atletik. Der er 28 danske mestre der skal kåres.

Der er mange spændende starter i weekenden ved DM Indendørs, så der er lagt op til en flot weekend i Odense. Vi anbefaler alle interesserede i at tage til Odense Atletiks hal, Thorvald Ellegaard Arena, hvor de første starter er fra kl. 12.00 lørdag.

> LINK: RESULTATER PDF / RESULTATER (app til Android) / RESULTATER (app til iOS)

 

ATLETIK TV STREAMER STÆVNET

Har man ikke mulighed for at være tilstede ved selve stævnet, men vil man alligevel gerne følge med, så kan man livestreame stævnet via Atletik TV. 

> LINK: Gå til LIVESTREAM af Senior DM Indendørs 

Ved senior DM skal afgøres danske mesterskaber i 14 discipliner.

> LINK: Gå til STARTLISTER for Senior DM Indendørs

 

RESULTATER

Resultater kan ses via Roster app’en, der kan downloades.

 

DER ER MEGET AT SE FREM TIL

Atletikken er inde i en spændende tid med mange flotte præstationer for tiden. Derfor vil det også blive meget spændende ved Senior DM indendørs. Se her hvilke danske mestre fra 2019 der stiller op og forsvarer deres mesterskab.

Oversigt

Vi har f.eks. en spændende 60m for kvinder, hvor Astrid Glenner-Frandsen, Mette Graversgaard og Louise Østergård vil være blandt favoritterne til titlen. Sidste års danske mester indendørs, Mathilde U. Kramer, har desværre måtte melde foreløbigt afbud til 60m’eren pga. sygdom, men prøver at blive klar til at løbe 60m Hæk og 200m søndag. På sin instagram skrev hun fredag følgende:

Jeg vågnede i morges og havde det mærkeligt - troede det var nervøsitet. Tog mod Odense op ad formiddagen og havde det ekstremt dårligt undervejs - troede jeg var køresyg. Da jeg ankom til Odense havde jeg det nærmest værre... jeg har nu tilbragt et par timer på hotellet og må bare indse at jeg er syg! 60m bliver desværre uden mig imorgen - gør hvad jeg kan for blive klar til søndag! Træningen har ellers kørt så godt de sidste par uger og havde glædet mig helt vildt til at se hvad jeg kunne ... Næste år I guess! Det er faktisk første gang i min karriere jeg ikke kan konkurrere pga sygdom. What are the odds!?”. Vi ønsker hende god bedring og håber på, at hun bliver klar til søndag.

På 60m hæk søndag får vi også et spændende felt hvor den nye danske rekordindehaver, Mette Graversgaard, stiller til start. Her skal hun - såfremt Mathilde Kramer bliver rask - dyste mod hende, Thea Haahr, Mathilde Heltbech m.fl. 

Mette Graversgaard har for nyligt også løbet dansk rekord på 200m, men stiller ikke op der pga. det tætpakkede program det ville være med både 60m, 60m Hæk, 200m og 200m stafet. 

Jeg stiller op på 60m og 60m hæk. Jeg kommer desværre ikke til at løbe 200 da det ligger samme dag som hækken og stafetten 4x200m - så ville jeg skulle løbe 2×60hæk og 3×200m på en dag hvis jeg gjorde, og det ville måske lige være til den gode side. På hækken i år bliver der kamp til stregen. Der stiller nogle virkelige skarpe og hurtige kvinder op. Så det bliver rigtig spændende.”, lyder det fra Mette Graversgaard. 

På den dobbelt distance af 400m er det danske mesterskab åbent nu hvor Sara Slott har meldt afbud desværre.

På den noget længere distance har vi en spændende 3000m hvor Maja Alm netop har løbet dansk rekord for et par uger siden med 9.09,24. Hun får næppe nogen til at hjælpe sig i sådanne et tempo, men hun har før vist at hun kan løbe stærkt i et sololøb.

I de tekniske discipliner kan vi se frem til bl.a. stangspring, hvor Caroline Bonde Holm viser storform. Ved Nordenkampen sprang hun 4.35, der er kun 1 cm fra hendes danske rekord udendørs og 8 cm fra hendes danske rekord indendørs.

Hos herrerne har vi ikke sidste års danske mester, Kojo Musah, til start på den helt korte distance, 60m. Han stiller ikke op, da han formentlig brækkede en lændehvirvel før jul, men det vides ikke om det var et gammelt brud. Det har han sammen med lyskenproblemer døjet med siden maj måned. Dermed er det danske mesterskab åbent for de andre hurtige herrer for tiden i dansk atletik.

På 200m’eren har vi sidste års danske mester til start, Andreas Trajkovski. Han imponerede ved sidste år at få guld både i længdespring, på 200m og på 200m stafet. Han vandt 200m’eren imens der var længdespring, hvor han kun tog ét forsøg pga. tidsskemaet. Han tog altså dermed to guldmedaljer inden for 20 min.

400m’eren bliver uden hjemvendte Benjamin Lobo Vedel. Han pådrog sig i sidste weekend en mindre baglårs fiberskade, så nu forbereder han sig på udendørs sæsonen.

På 800m ser vi nok Andreas Bube tage teten som mange andre år, hvor han stiller op for at forsvare sit flertallige danske mesterskab indendørs. På den anden mellemdistance, 1500m, har vi æren af at se Mikkel Dahl-Jessen stille op. Han er i topform og har netop sat dansk rekord på 5 km landevej med 14.04 i sidste weekend. Han stiller også op på 3000m med en dugfrisk PR på 7.58,99 min. Han kan her få kamp til stregen af Jakob Dybdal Abrahamsen, der også er i suveræn form. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund