Loading...

COVID-19 / CORONA-VIRUS

Corona-virus: "Kære klubleder og løbs- og stævnearrangør..."

19. marts 2020 · Christian Jørn

Kære klubleder og løbs- og stævnearrangør,

På baggrund af de seneste udmeldinger fra myndighederne samt Danmarks Idrætsforbund i forbindelse med udbruddet af COVID-19 virus i Danmark, har vi i Dansk Atletik besluttet nedenstående.

Vi har i Dansk Atletiks ledelse valgt at forfølge et forsigtighedsprincip, idet den nuværende situation med meget stor sikkerhed kommer til at strække sig langt hen på foråret. Vi ser alle sammen, at en række forskellige begivenheder i april, maj og juni måned løbende bliver aflyst.

Vi følger situationen tæt og det gør I naturligvis også. Vi ved, at nedenstående er mere vidtgående end myndighedernes nuværende tidsperspektiv, men alt tyder på, at det her kommer til at trække ud. Og formentlig også et godt stykke ind i maj måned. Derfor er meldingen fra os i Dansk Atletik, at det bedste I kan gøre er at finde løsninger, der i første omgang rækker til og med april måned.

  • AFLYSNINGER: Vi anbefaler på det kraftigste ALLE klubber til at aflyse alle arrangementer, stævner, motionsløb, generalforsamlinger etc. Dette er gældende til og med den 30. april. Atletikstævner og motionsløb aflyses af jer på Dansk Atletiks kalendere. Gå til kalenderne på DANSK-ATLETIK.DK her og på MOTIONDANMARK.DK her. Du kan også kontakte Dorte Maria Ramlov på Dansk Atletiks kontor på dorte@dansk-atletik.dk henholdsvis Thomas Lind tl@dansk-atletik.dk så sørger de for at opdatere kalenderne.
  • TRÆNING: Træning bør i videst muligt omfang tilrettelægges som træning alene eller blot med ens nærmeste og evt. som 1:1 træning med ens personlige træner. Det bør ske med stor afstand til hinanden. Dette er gældende til og med den 30. april. Fællestræning i større grupper må klubberne betragte som umuligt at gennemføre. Indtil videre til og med april måned. Myndighederne opfordrer til at holde god afstand, selv i mindre grupper og selv om I træner udendørs. Forbered jeres træning således, at I efterkommer myndighedernes krav og forvent, at det kommer til at gælde minimum april måned med. Vi er klar over, at dette vil have alvorlige konsekvenser for videreførelsen af træningen i jeres forening. Men skal udbruddet standses, er det nødvendigt, at også vi i atletikken arbejder 100% sammen med myndighederne. Dette er således et varsel om hvad vi forventer der kommer til at ske.
  • INDENDØRS TRÆNING: Indendørs træning ved indendørs faciliteter i idrætsklubberne – som fx styrketræning – er ikke længere muligt grundet den nye lovgivning.
  • KONTORET ER LUKKET: Dansk Atletiks kontor er indtil videre lukket indtil den 13. april. Alle medarbejdere arbejder hjemmefra. Det er muligt at kontakte medarbejderne via e-mail eller telefon. Du finder kontaktoplysninger her.
  • YDERLIGERE UDMELDINGER: Vi vil melde yderligere ud til jer afhængigt af, hvad myndighederne beslutter og fortæller. 

 

På forhånd tak, fordi I medvirker til, at vi som samfund så hurtigt som muligt kan få inddæmmet dette virusudbrud. Vi ved, at det langt fra er nogen let opgave at skulle aflyse gode, planlagte arrangementer, hvoraf nogle vil være indtægtsgivende for klubben.

Husk, at I kan søge om kompensation for tabte indtægter. Følg her på DIF’s side om coronaudbruddet: GÅ TIL DIF'S SIDE OM CORONAUDBRUDDET

 

Pas godt på jer selv, jeres nærmeste og alle andre.

  

Mange hilsner 

Dansk Atletik

© Copyright Dansk Atletik Forbund