Loading...

Billede: Camilla Hylleberg

LANDEVEJSLØB

Copenhagen Marathon 2020 aflyses. DM maraton flyttes til HCA Marathon.

25. marts 2020 · Christian Jørn

Den 41. udgave af Copenhagen Marathon aflyses grundet den alvorlige situation forårsaget af Covid-19 coronavirussen. Løbet skulle have været afholdt den 17. maj 2020. DM Maraton for Senior og U23 flyttes til HCA Marathon.

Aflysningen kommer lidt mere end halvanden måned før, at forventede 12.000 deltagere fra mere end 100 lande skulle løbe det årlige maraton i Københavns gader.

Vi ved, at aflysningen kommer til at skuffe rigtigt mange, der har trænet i flere måneder op til dette event. Men som Covid-19-udbruddet har udviklet sig i Danmark og store dele af verden over den seneste tid, er der nu ingen tvivl om, at det ikke længere vil være muligt eller forsvarligt at afholde løbet,” udtaler Dorte Vibjerg, som er administrerende direktør i Sparta. 

Aflysningen, som er den første i eventets historie, står i skarp kontrast til sidste års Copenhagen Marathon, hvor man kunne fejre 40 års jubilæum med deltagerrekord.

Sammen med vores deltagere har vi selvfølgelig håbet på, at omstændighederne ville muliggøre, at Copenhagen Marathon kunne afvikles som planlagt. Vi har strukket os langt i det her for alles skyld, men nu hvor hele verden kæmper en hård kamp mod coronavirussen, er der ikke andet at gøre,” lyder det fra Dorte Vibjerg.

32937040547_b 94c 80e 19b _k

Foto: MATT MARSH MEDIE

Alle betalende maratondeltagere vil blive tilbudt at overflytte deres tilmelding til næste års Copenhagen Marathon, som allerede er planlagt til den 16. maj 2021, eller de kan få fuld refundering for det betalte deltagergebyr. Aflysningerne omfatter også familieløbet Mini Marathon og velgørenhedsløbet Breakfast Run i Tivoli, som skulle have været afholdt dagen forinden, og her får deltagerne også deres penge tilbage.

Vi håber selvfølgelig, at mange af vores deltagere vil støtte op omkring os og vil løbe maraton i København i næste år, hvor vi vender stærkt tilbage,” afslutter Dorte Vibjerg.

Screenshot 2020-03-25 00.43.11

Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta.

Indtægterne fra Copenhagen Marathon går til atletikken, ungdoms- og breddeidrætten og en lang række hjælpeklubber i det københavnske idrætsforeningsliv, der har en betydelig indtjening igennem Spartas events.

 

HCA MARATHON TRÆDER TIL SOM MESTERSKABSVÆRT

Afledt af aflysningen af Copenhagen Marathon følger der naturligvis spørgsmålet om hvad man så gør med de danske mesterskaber i maraton for senior og U23. Her har en anden arrangør trådt til med hjælp. Det er aftalt med HCA Marathon i Odense, at de overtager mesterskabet.

HCA Marathon2

I disse tider skal vi hjælpe hinanden”, lyder det fra løbsdirektør for HCA Marathon, Erik Juhl Mogensen, der fortæller, at man fra deres side er glade for at kunne hjælpe i denne særlige situation. De ser frem til at skulle afholde DM på maratondistancen for nu både Masters og Senior + U23. “Det er altid en ære at få lov at afvikle et DM”, lyder det fra Erik Juhl Mogensen.

HCA Marathon 11

Således vender mesterskabet retur til Odense, hvor det også blev afholdt i 2019.

© Copyright Dansk Atletik Forbund