Loading...

COVID-19 / CORONA-VIRUS

Virtuelt Strandvejsløbet var en stor succes trods omstændighederne

02. april 2020 · Christian Jørn

Strandvejsløbet som vi kender det blev aflyst, men i stedet fandt arrangør, Mads Stryhn, en alternativ måde til at afholde motionsløbet på. Grundet COVID-19 virussen valgte man at oprette et virtuelt løb, der viste sig at være en meget stor succes.

Lørdag den 28. marts blev der afholdt “Virtuelt Mizuno Strandvejsløbet”, der blev afviklet således, at hver deltager kunne løbe eller gå en 5 eller 10 km for sig selv eller med sine nærmeste. Det skulle gøres så det overholdte myndighedernes forsamlingsforbud, og derfor havde deltagerne fået tilsendt startnumre de selv kunne printe ud og tage på når de skulle ud og løbe på deres egen rute.

Denne form for løb var det første af sin slags vi har set i Danmark under denne krise. Løbsarrangør, Mads Stryhn, beretter her nedenfor om initiativet som over 7000 deltog i.

Screenshot 2020-04-02 15.31.17

Mads Stryhn få minutter inden starten gik kl. 11.00.

 

DET SKULLE GØRES ORDENTLIGT FORTÆLLER INITIATIVTAGER

“Skulle vi gøre det, så skulle vi gøre noget ud af det”, fortalte Mads Stryhn, da vi talte med ham i telefon få dage efter løbet.

For Mads og arrangørteamet var det nemlig ikke nok, at man på løbsdagen opfordrede folk til at tage ud og løbe en tur. Det ville ikke være så anderledes fra hvad en normal træningstur kunne byde på. De ville lave et løb, og de ville have, at folk var fælles om noget. De ville lave en fælles start, men uden at samle nogen ved en og samme startportal. Men hvordan gjorde de så det, når man ikke måtte samles?

Arrangørteamet havde på de 9 dage fra de fik ideen til de eksekverede på den tænkt på forskellige måder de kunne optimere oplevelsen. “Vi ville gerne så tæt på det normale løb som muligt. Derfor tænkte vi på hvor mange ting vi kunne få konverteret til at fungere virtuelt”, fortæller Mads.

Blandt initiativerne - og meget bærende for det virtuelle setup - var en godt fungerende livestream med to-tre kommentatorer. Her havde arrangøren hyret folk til at varetage denne tekniske del, så det forløb gnidningsfrit. Løbet startede kl. 11.00 og alle deltagerne havde fået tilsendt startnumre de selv kunne printe. Man blev som deltager opfordret til at tage startnummer på når man løb på sin egen rute, for det kunne være, at man krydsede andres rute og så kunne man være fælles om løbet, men på afstand. 

Undervejs i livestreamen blev der lavet videoopkald til forskellige personer, der så kunne fortælle om netop deres tur. En af dem var maratonløber og OL-kvalificerede Thijs Nijhuis, der løb rundt i Thy.

Screenshot 2020-03-28 11.08.17 

En anden var løbsarrangør,Per Hussmann fra Sport Event Syd, der står for at arrangere Royal Run i Sønderborg.

Screenshot 2020-04-02 15.35.49

Folk på livestreamen tog sig god tid til at stoppe op og berette om deres oplevelse, og rigtig mange var meget positive. Du kan gense livestreamen nedenfor her. Livestreamen blev foretaget på Lillebælt Halvmarathon Facebook-siden som arrangørteamet også arrangerer.

Arrangørerne havde også opfordret løberne til at tage livestreamen med sig på turen. Det kunne gøres ved et par høretelefoner koblet til telefonen. Undervejs blev der så spurgt ind til forskellige ting, og man blev opfordret til at deltage i de konkurrencer der løbende var. Det kunne f.eks. være, at man skulle sende et billede ind hvis man var ved en sø. De første der gjorde det vandt så nogle af de mange præmier der blev udloddet i løbet af udsendelsen.

Kommentarsporet blev ihærdigt brugt og hele 1300 kommenterede med deres oplevelser af løbet. Flere sendte også billeder ind. Mads Stryhn fortæller, at der var 26.000 unikke brugere der så med på livestreamen.

Andre af initiativerne var, at de havde lavet en startportal, hvor de så filmede enkelte udvalgte løbere starte fra, men ellers var det forbudt at møde op der. Man blev tværtimod opfordret til at lave sin egen hjemmelavede start- og målportal hjemme hos sig selv, eller hvor man startede sit eget løb henne.

Screenshot 2020-04-02 15.55.32

Privatfoto.

Der blev også via livestreamen faciliteret online fællesopvarmning.

Screenshot 2020-04-02 15.30.39

 

NÅEDE RUNDT TIL HELE DANMARK

Når nu deltagerne ikke kunne komme til Strandvejsløbet, så måtte Strandvejsløbet komme til deltagerne. Og det gjorde det med dette anderledes setup. Over 7000 personer deltog i dette succesfulde initiativ omstændighederne taget i betragtning. Det var 7000 personer, og potentielt 7000 forskellige ruter. Mads Stryhn fortæller sågar, at han havde hørt om folk i udlandet der på tværs af tidszoner havde været med i løbet.

 

TIDEN VAR IKKE DET VIGTIGE

Arrangørteamet havde valgt ikke at gå så meget op i resultater som man sædvanligt ser til motionsløb. Forholdene bød også på udfordringer netop fordi folk selv skulle monitorere deres egen rute og tid, så det vigtige var ikke tiden men at komme ud og røre sig, ifølge Mads Stryhn.

Der var mange rosende kommentarer til arrangementet i kommentarsporet på livestreamen.

Jinn

 

BORGMESTEREN TALTE DET I GANG

Også Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, var en del af det. Inden selve starten kl. 11.00 var han at se på livestreamen hvor han kom med en tale. Hør talen 1 time inde i livestreamen her.

Screenshot 2020-04-02 15.31.55

 

FORETRÆKKER DE NORMALE LØB

For Mads Stryhn ønsker han ikke at det virtuelle setup fortsætter, selvom det var en succes denne første gang. Han vil gerne tilbage til den normale måde at arrangere motionsløb på. 

Det er interessant nok nu, og noget vi bliver nødt til at gøre på den måde, men der er formentlig ingen af os løbsarrangører der i fremtiden vil lægge vores løb om til det her virtuelle setup. Vi vil gerne lave løb for mange tusinde mennesker hvor man møder op til et stævne og fornemmer at man er en del af noget fælles”, fortæller Mads.

Mads Stryhn anbefaler samtidig til andre løbsarrangører der overvejer en lignende erstatning for et evt. aflyst eller udskudt løb, at de gør en stor indsats for at det bliver noget anderledes end bare en sædvanlig træningstur. Der skal være noget ved det, ifølge ham. Mads havde valgt at gøre deltagelsen her gratis, og han ser på det som en mulighed for at skabe noget der kan bringe folk sammen, og som også kan få omverdenen til at huske Strandvejsløbet 2020 som andet end noget der blev aflyst.

Screenshot 2020-04-02 15.57.08

Billede fra studiet. Privatfoto.

© Copyright Dansk Atletik Forbund