Loading...

Mads Stryhn under livestreamen af Strandvejsløbet, der blev arrangeret som et virtuelt løb i slutningen af marts. Nu er han gået sammen med flere andre af Danmarks største løbsarrangører for at skabe et endnu større virtuelt løb kaldet "Danmark løber".

LIVET UNDER CORONAVIRUSSEN

Syv løbsarrangører går sammen om at arrangere det virtuelle "Danmark løber"

17. april 2020 · Christian Jørn

Seks af Danmarks største løbsarrangører er gået sammen for at skabe det virtuelle løb “Danmark løber - sammen hver for sig”. Det er et gratis løb søndag den 19. april, og der er i skrivende stund lige omkring 15.000 der har tilmeldt sig. Formålet er at få folk ude at bevæge sig, men i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger. Man kan løbe eller gå 5, 10 eller 21,2 km.

Ultimo marts så Danmark det første bud på hvordan et virtuelt løb under Corona-virussens hærgen kunne afholdes. Det var Mads Stryhn og Lillebælt Halvmarathon, der havde taget initiativ til projektet efter, at deres Strandvejsløbet 10 km motionsløb blev aflyst. Deres virtuelle løb havde stor succes. Læs om det her

> LÆS OGSÅ: Virtuelt Strandvejsløbet var en stor succes trods omstændighederne

Nu er Mads Stryhn (Lillebælt Halvmarathon) så gået sammen med Sparta, OGF, Aalborg Atletik & Motion, HCA Marathon, Sport Event Syd og Aarhus Motion om at arrangere et nyt virtuelt løb, og denne gang er forhåbningerne at få endnu flere med. Ved Strandvejsløbet deltog omkring 7000. 

Screenshot 2020-04-17 09.11.15

Arrangørerne her har aldrig før lavet noget sammen i den størrelse. Mads fortæller, at samarbejdet er rigtig sjovt og lærerigt, og at det har skabt en god kontakt løbsarrangørerne imellem. 

Gå til Facebooksiden her og find ud af mere om begivenheden. 

STARTEDE OVER EN KOP VIRTUEL KAFFE

Ifølge Mads Stryhn så startede det hele med, at løbsarrangørerne drak en virtuel kop kaffe sammen og her fandt ud af, at de gerne ville lave noget sammen. Ved at slå sig sammen så kunne man måske nå længere ud end man ville kunne hver for sig? Det førte til det virtuelle løb “Danmark løber”. 

Et løb, hvor alle deltagere opfordres til at iklæde sig løbetøj i de danske farver, så Danmark er fyldt med løbere i rødt og hvidt tøj på søndag. Deltagerne får tilsendt et startnummer de selv kan printe og tage på, og så skal man ellers løbe på sin egen rute. Man opfordres til at lave sin egen start- og målportal, til at lave sit eget depot eller lave noget andet der gør begivenheden særlig for netop en selv.

 

LØBET LIVESTREAMES

Som Mads Stryhn sagde ved sit første virtuelle løb: “Skulle vi gøre det, så skulle vi gøre noget ud af det”. Og derfor har det også denne gang været vigtigt for arrangørerne, at man ikke blot beder deltagerne tage ud på en normal træningstur. Der skal gøres noget ud af det. Derfor livestreames der fra kl. 10.30-13.00. Løbet starter kl. 11.00. Inden da er der fælles opvarmning. Undervejs kommenterer Spartas sædvanligt festlige speaker, Morten Dam-Sørensen, Lillebælt Halvmarathons Mads Stryhn og Eventchef hos Aarhus Motion, Jeanette Sørensen. Det gør de i en livestream der deles via Facebooksiden og Facebookbegivenheden. 

> GÅ TIL: Facebook begivenhed “Danmark løber”

> GÅ TIL: Facebook side for “Danmark løber" 

Under livestreamingen vil der være massevis af peptalk, fede lodtrækningspræmier og interessante interviews med forskellige løbere på ruten. Livestreamen kommer til at foregå i Rådhussalen i Middelfart Kommune, og deltagerne frabedes at tage dertil for ikke at forsamles i strid med forsamlingsforbuddet.

Screenshot 2020-04-02 15.33.37

Deltagerne opfordres til at dele deres oplevelser på de sociale medier med #danmarkløber. Ligesom her, hvor de under livestreamen af Strandvejsløbet ringede forskellige deltagere op og hørte hvordan det gik dem.

 

MÅ IKKE KENDE TIL FEATURES INDEN LØBET

Da vi torsdag talte med Mads Stryhn så kunne han fortælle meget om løbet, men der var også dele han måtte undlade. Rundt omkring i landet laves der nemlig forskellige features som skal indgå i livestreamingen. Men af fare for at folk forsamles disse steder, så er det ikke noget der kan offentliggøres på forhånd. Man skal følge med i livestreamingen for at se hvad der kommer til at ske.

 

TILMELDING

Tilmelding kan ske indtil få minutter før starten går kl. 11 på søndag. Deltagelse er gratis.

> GÅ TIL: Tilmelding til “Danmark løber”

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund