Loading...

Foto: Lars Møller

SKOLE OL

Tung beslutning om at aflyse Skole OL i 2020 er taget

23. april 2020 · Christian Jørn

Alle indledende Skole OL-stævner er aflyst resten af skoleåret på grund af Coronavirussen. Det samme gælder for finalen i Aarhus.

På baggrund af myndighedernes udmelding om, at alle større arrangementer aflyses til og med august, så er Skole OL aflyst resten skoleåret 2019/2020. Det betyder, at 127 stævner ud af 148 stævner er aflyst på grund af corona-situationen. Det har DIF netop meldt ud.

Aflysningen rammer også den storslåede finale, som skulle have været afviklet i Aarhus den 16.-19. juni på Ceres Park & Arena med deltagelse af over 11.000 elever fra 4.-8. klasse.

 

VILLE HAVE VÆRET ET REKORDÅR

Det var forventningen, at dette års Skole OL ville have slået alle tidligere deltagerrekorder, hvilket havde betydet, at over 60.000 elever ville have stiftet bekendtskab med de olympiske værdier og have oplevet sammenholdet og glæden ved at være fysisk aktive sammen i en olympisk sammenhæng. 

 

TUNG MEN NØDVENDIG BESLUTNING

Dansk Atletiks direktør og tidligere Skole OL projektchef, Torben Dan Pedersen, har følgende at sige om den ærgerlige beslutning.

Det er meget, meget ærgerligt, at vi nu har taget den tunge beslutning, at Skole OL aflyses fuldstændig for denne sæson. Vi nåede at afvikle nogle få lokale stævner, inden Coronavirussen gjorde, at vi trykkede på stop-knappen. Og med de lange udsigter for at samles igen i store forsamlinger, har vi også besluttet, at vi aflyser vores – ellers udsatte – finalearrangement i Aarhus i september måned. Det er tungt, men nødvendigt.”

 

SKOLE OL VENDER TILBAGE I 2021

Torben Dan Pedersen ser samtidig frem mod, at det fortsætter igen fra januar 2021.

Heldigvis kommer Skole OL endnu stærkere igen til næste år. Vi starter dog først sæsonen op igen fra januar 2021. Forhåbentlig bliver det til den tid igen muligt at gennemføre træning og konkurrencer uden risiko for spredning af Covid-19 virus. Alle vores arrangører får direkte besked. Også en kæmpe tak til Aarhus Kommune for et fantastisk samarbejde. Sammen har vi givet titusindvis af børn nogle uforglemmelige oplevelser med idræt. Jeg har selv stået hvert år på Ceres Park og Arena og haft fugt i øjenkrogene under indmarchen... Vi glæder os til at tage fat på et nyt kapitel, når vi om nogle uger melder ud, hvor Skole OL Finalen skal afholdes de kommende fire år.”

 

HVAD ER SKOLE OL?

Skole OL består af konkurrencer i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross, orienteringsløb, roning, svømning, triatlon og ultimate samt parasport for børn med fysiske udfordringer. Fælles for alle konkurrencerne er, at det er hele klassen, der konkurrerer sammen som et hold.

Danmarks Idrætsforbund står sammen med Dansk Atletik Forbund bag Skole OL med støtte fra Aarhus Kommune, TrygFonden og Nordea-fonden. Derudover samarbejdes der tæt med en række specialforbund i skabelsen af Skole OL, der har været landsdækkende siden 2012.

Planen er, at Skole OL vender stærkt tilbage med en ny sæson i det kommende skoleår 2020/2021.

Se her video fra Skole OL finalen i 2019.

 

Se her enkelte billeder af Lars Møller fra Skole OL finalen i 2019.

_DSC3431

 

_DSC3522

_DSC3608

_DSC8655

Pressebillede 3

Skole OL Aflyses

_DSC3414

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund