Loading...

LIVET UNDER CORONAVIRUSSEN

Atletik rykker hjem til alle med "STAY-SAFE Atletik-for-alle" aktivitet

27. april 2020 · Christian Jørn

Aspirantnetværket og Dansk Atletik inviterer i samarbejde med Roster Athletics og frivillige kræfter i atletikken til “STAY-SAFE Atletik-for-alle” begivenhed den 2. maj. Begivenheden byder på en konkurrence i fem alternative atletikdiscipliner. Tilmelding er gratis, og det er åbent for alle. Der konkurreres i aldersklasser, der er en mangekamp og så er der også en klubkonkurrence.

Opdatering pr. 30. april: begivenhedens program ændres for at imødekomme flere. Man kan allerede fra den 30. april indsende resultater her. Indsendelse af resultater lukker lørdag kl. 11-15 efter fristerne der kan ses her.

Begivenheden er lavet for at markere, at vi nu må træne udendørs igen samt for at lave et slags stævne i en tid hvor der ikke må afholdes stævner som vi kender dem. Støt op om det gode initiativ og deltag.

Roster Athletics lavede den 4. april et STAY-AT-HOME Athletics Grand Prix. Det var kun for udvalgte deltagere fra den internationale atletik. Der har været efterspørgsel på at lave noget lignende for danske atleter, som er åbent for deltagelse for alle og hvor et tilhørsforhold til en klub ikke er nødvendigt. Roster lavede det for at iscenesætte sporten i denne særlige tid. Nu laves dette "STAY-SAFE Atletik-for-alle” for, at vi kan samles om en begivenhed der overholder alle retningslinjer og som skaber sammenhold i atletikken. 

 

KORT FORTALT...

Der er oprettet en PDF med relevante links og kortfattet information. Download den her og videresend.

Screenshot PDF Guide

EN BEGIVENHED FOR ALLE

Begivenheden er for alle. Det er ikke nødvendigt, at man er en del af en klub eller forening. Alle konkurrerer mod alle, og det er også muligt at se resultater fordelt på aldersklasser.

 

FRIVILLIGE KRÆFTER SAMLES FOR AT SKABE EN AKTIVITET

Begivenheden er initieret og arrangeret af en gruppe baseret på frivillige indsatser, hvor nogle er tilknyttet Aspirantnetværket, der også er frivilligt. Nøglepersonerne er Søren Speich Sørensen, Magnus Hamann Poulsen, Liv Didi Pedersen, Lukas Medina Sørensen og Stig Fog. Kristian Midtgaard og Roster Athletics stiller deres platform til rådighed for at kunne gøre det nemt at følge og bl.a. vise hvad Roster Athletics kan. Christian Jørn fra Dansk Atletik bidrager med hjælp fra forbundet

Screenshot 2020-04-27 19.16.36 (1) 

DELTAG I ALTERNATIVE ATLETIKDISCIPLINER

Helt konkret går det ud på, at der over lørdagen konkurreres i følgende fem discipliner.

 • Stående længdespring: Markér en linje på jorden. Sæt af og land på begge fødder. Det stykke af kroppen der lander og er tættest på markeringen er distancen. Vinderen er den med det længste spring.
 • “Walk the line” 100-fods sprint: Foretages ved at man skal placere sine fødder i en lige linje efter hinanden. De skal være helt i forlængelse af hinanden for hvert skridt. Måles på tid. Den hurtigste tid vinder.
 • 100m sprint (20x5m): Placér to stykker markering (kan være tape, snor, line osv.) med 5 meter imellem. Foden skal krydse markeringen for at tælle som en “omgang”. Vinderen er den med den hurtigste tid.
 • Jump & Reach (stående vertikalt hop): Stå i fuld højde. Sæt så en markering på en overflade. Det skal du bruge til at måle dit resultat. Hop nu uden at bruge indledende hop. Markér det sted du rammer. Differencen mellem de to mål er dit resultat. Den med den største afstand vinder.
 • Kuglestød med sko: Benyt én sko. Benyt en normal sko, f.eks. en løbesko. Ikke høje hæle, gummistøvler eller lignende. Det skal udføres som et kuglestød og ikke bare et kast med en sko. Vinderen er den med det længste stød.

 

PROGRAM

Man deltager selv, og indsendelse af resultater lukker på følgende tidspunkter lørdag den 2. maj.

  • Kl. 11: Stående længdespring
  • Kl. 12: “Walk the line” 100-fods sprint
  • Kl. 13: Jump & Reach
  • Kl. 14: 100m (20x5m)
  • Kl. 15: Kuglestød med sko

 

Alle discipliner kan laves fra den 30. april. Hver time lørdag den 2. maj lukker én disciplin, og resultaterne opgøres. Man må godt sende alle resultater ind fra tidligt af, men hvert resultat skal være sendt senest ved den angive deadline. Kort derefter offentliggøres de endelige resultater. Ellers kan resultater løbende ses via Roster Athletics app, hvor stævnet allerede nu fremgår.

 

TILMELDING

Man kan tilmelde sig på forhånd, men det er ikke et krav. Det anbefales dog så andre kan se én på startlisten. Tilmelding foretages via dette link senest torsdag den 30. april kl. 23.59. Tilmelding er dog ikke påkrævet for deltagelse. Alle der tilmeldes på forhånd tilmeldes alle discipliner, men det er ikke påkrævet at man laver alle discipliner.

 

KLUBKONKURRENCE

Alle der er tilmeldt med én atletikforening vil indgå i en klubkonkurrence. Man bedes derfor angive sin atletikforening ved tilmelding. Er man ikke i en forening tilføjes man til den fiktive klub “Atletik-for-alle”. Deltagere fra foreninger bedes deltage i klubtøj.

 

MANGEKAMPSKONKURRENCE

For deltagere der indsender resultater fra alle fem øvelser vil der blive scoret point pr. disciplin og udregnet en samlet score. Deltagerne opfordres derfor til at lave alle øvelserne.

 

INDSENDELSE AF RESULTATER OG VIDEOER

> LINK: Resultater kan sendes ind løbende her.

Deltagerne opfordres til at sende en video af sit forsøg som dokumentation eller linke til en tilgængelig Social Media profil hvor arrangørerne kan se forsøget. Det vil blive brugt til at bringe de mange garanteret fine forsøg videre, så andre kan se hvordan vi dyrker atletikken sammen men hver for sig.

Arrangørerne bruger bl.a. også videoerne til at tjekke resultaternes gyldighed. Videoerne kan blive vist på arrangørernes platforme for at vise de spændende udførsler af disciplinerne.

Video skal være maksimalt 60 sekunder hvis muligt. Bedes optaget horisontalt hvis muligt. Der skal ikke være musik i baggrunden, da det så kan krænke rettighedshaveren. Undgå derfor dette.

Videoer kan sendes ind på forskellige måder. Der kan linkes her.

Youtube link

 • Wetransfer filoverførsel
 • Instagram hashtag med #atletikforalle
 • Besked til Dansk Atletiks Facebookside eller Instagram

 

HVAD ER ROSTER ATHLETICS

Roster Athletics er skabt af danskere. Christian Birk er stifter, og Kristian Midtgaard er den primære kontakt i Danmark til de danske klubber. De har skabt en nem og tilgængelig stævneplatform.

Roster Team (1)

 

HVAD ER ASPIRANTNETVÆRKET?

Aspirantnetværket er en samling af engagerede personer, som har lyst gøre en forskel for den danske atletik. Det er organiseret af Dansk Atletik.

 

 

KONTAKT

Evt. spørgsmål og henvendelser kan ske til christian@dansk-atletik.dk.

© Copyright Dansk Atletik Forbund