Loading...

De fem frivillige kræfter bag STAY-SAFE Atletik-for-alle begivenheden.

LIVET UNDER CORONAVIRUSSEN

Frivillige kræfter skaber hjemmeaktivitet på tværs af hele atletikdanmark

29. april 2020 · Christian Jørn

Lørdag den 2. maj arrangeres en lidt anderledes atletikbegivenhed. STAY-SAFE Atletik-for-alle er navnet på en begivenhed der skal samle os i en tid hvor vi ikke må samles til stævner. Så derfor har frivillige kræfter gået sammen om at skabe et projekt der forhåbentlig spreder sig langt ud i det danske atletikmiljø. Læs om hvorfor disse engagerede kræfter i miljøet er med til at arrangere dette og hvad de synes om det her.

Opdatering pr. 30. april: begivenhedens program ændres for at imødekomme flere. Man kan allerede fra den 30. april indsende resultater her. Indsendelse af resultater lukker lørdag kl. 11-15 efter fristerne der kan ses her.

Hvad er det? STAY-SAFE Atletik-for-alle er en begivenhed lørdag den 2. maj 2020 der med fem alternative og udfordrende øvelser er en konkurrence for alle. Se mere om det her. 

> GÅ TIL: På lørdag rykker atletik hjem til alle med "STAY-SAFE Atletik-for-alle" aktivitet

Nedenfor gennemgås spørgsmål til de fem bærende kræfter bag arrangementet. De har været med til at udvikle det og vil afholde det på dagen. Dette gøres i samarbejde med Roster Athletics og Dansk Atletik.

Hvad synes du om at lave en sådan STAY-SAFE Atletik-for-alle begivenhed?

Søren Sørensen: STAY-SAFE Atletik-for-alle eventet er selvfølgelig lidt i "spøg-og-skæmt"-afdelingen med nogle ikke helt almindelige discipliner. Men jeg tror, at stævnet bliver et godt afbræk i en lidt kedelig periode for atleterne uden normal træning på stadion og uden stævner. Atleterne vil igen huske på deres klubtilhørsforhold, og da vi også prøver at flette en 5-kamp og holdkonkurrerence ind i konceptet, så vil det på resultatformidlingsfronten minde om et rigtigt atletikstævne. Jeg håber at rigtig mange synes at idéen er sjov og vil melde sig til på lørdag.

Stig Fog: "Jeg håber at STAY-SAFE Atletik-for-alle kan være med til at skabe en fællesskabsfølelse på tværs af atleter, klubber, aldersgrupper, evner og mellem mennesker. Et håbstegn i en svær tid."

Magnus Hamann Poulsen: "Jeg håber eventet kan skabe noget at være sammen om, uden at være sammen i disse tider med social distance. Samtidigt håber jeg også at folk udenfor atletikken vil synes det er sjovt at deltage."  

Liv Didi Pedersen: "Jeg synes, det er et super fedt initiativ, og jeg glæder mig til at se, hvor mange der kommer til at deltage." 

Lukas Medina Sørensen: "Jeg synes det er en genial ide. Når mange i forvejen ikke har meget at lave eller slet ingen mulighed for det, så er det et fedt underholdnings-event. Det bringer samtidig minderne tilbage fra tracken, som det efterhånden er et stykke tid siden jeg har været på. Jeg håber mange vil få glæde af eventet, og at andre udenfor atletik-Danmark også vil være med til at skabe historie."

Hvordan er du kommet med i det her?

Søren Sørensen: "Da jeg hørte om Roster Athletics STAY-AT-HOME Athletics Grand Prix event den 4. april med internationale atleter tænkte jeg, at konceptet er så godt, at det også kunne afvikles i Danmark, så længe samfundet er lukket delvist ned. Heldigvis var både Roster Athletics, Dansk Atletik og Aspirantnetværket med på idéen."

Stig Fog: "Jeg er kommet med i arrangørgruppen, fordi jeg gennem hele Corona-perioden har givet mine ungdomsatleter og deres forældre lignende udfordringer via Facebook. Det har været en stor succes med mange sjove og inspirerende øvelser, der medvirker til at motivere og holde kontakten vedlige."

Magnus Hamann Poulsen: "Jeg er medlem af Dansk Atletiks Aspirantnetværk."

Liv Didi Pedersen: "Jeg er blevet en arrangørerne bag STAY-SAFE Atletik-for-alle, gennem Dansk Atletiks Aspirantnetværk, som jeg er en del af. Vi blev alle spurgt om idéen om at lave et virtuelt stævne, og om vi havde interesse for at være med til at arrangere det for Danmark."

Lukas Medina Sørensen: "Det hele startede med at min far (Søren Sørensen) kom med et forslag til at lave et hjemme-atletik-arrangement for klubber i Danmark, efter Roster Athletics i forvejen havde haft succes med deres internationale event. Han spurgte selv folkene bag Roster Athletics, om de var interesserede — og det var der vist bred enighed om. Lige siden har jeg været spændt med på sidelinjen, og hjulpet den gamle."

Hvad er din motivation for at være med i det her?

Søren Sørensen: "Min motivation er, at jeg altid har været glad for sport, resultater og statistik i almindelighed og atletik i særdeleshed. Jeg har det som en fisk i vandet ifm. atletikstævner, når jeg kan sidde i sekretariatet og hjælpe til med at tingene bare spiller, så atleterne og deres trænere kan fokusere på det primære: at yde deres optimale til stævnerne.

Jeg har blandt andet hjulpet Helsingør og Skive i gang med brugen af Roster til Kronborg Games og DMU, hvilket har været nogle gode positive oplevelser, især fordi klubberne selv finder at programmet er nemt at sætte sig ind i. Og jeg oplever, at ungdommen er begejstret for, at startlister og resultater nu ligger i en app på mobilen - da 65% af alle atletikstarter i Danmark er i ungdomsrækkerne er det en væsentlig årsag til, at Roster er et interessant system for alle atletikklubber i Danmark at kigge nærmere på. Endelig er Roster et dansk firma med kontakter placeret her i Danmark, hvilket gør dialogen meget lettere og indtil nu har Rosters support været rigtig god."

Stig Fog: "Jeg er med, fordi det både er vigtigt, sjovt og givende. Det er vigtigt, at vi som trænere og ledere ikke blot virker for vores egne atleter, men ser atletikken som et stor fællesskab, hvor alle arbejder på at styrke hinanden. Det er sjovt at se om man kan forene leg med relevant aktivitet og det er givende fordi, at der er masser af positiv respons fra alle - både deltagere og deres familier."

Magnus Hamann Poulsen: "Jeg har været i atletikken siden jeg var otte, og synes det er en fantastisk sport. Jeg vil være med til at skabe fremdrift indenfor sporten. Derudover synes jeg det er en sjov og lærerig udfordring at deltage i arbejdet med tilblivelsen af projekter."

Liv Didi Pedersen: "Selvom atletik er en individuel sportsgren, nyder man i træningsgrupper og til stævner hinandens samvær, og det tror jeg, at de fleste savner i denne tid. Danmark har på mange måder været sammen hver for sig, med bla. Fællessang i tv’et og fra vinduerne - så selvfølgelig kan Danmark også være sammen hver for sig gennem atletik. Jeg tror, det vil skabe glæde og give os en sjov oplevelse, som vi alle kan samles om. Vi havde nok alle glædet os til udendørs sæsonens stævner - lad os løfte humøret fra de mange kedelige nyheder, og lave vores eget alternative hjemme stævne, som alle kan være med til. Tag din familie i hånden, dyst mod dem, udfordrer din kusine, nabo eller veninde. Grin, smil og hyg jer - det er min motivation for arrangementet."

Lukas Medina Sørensen: "Min motivation for at være med, består af at være en del af det team der “samler danskerne — men derhjemme”. Som vi alle jo ved, er det noget af en ensom periode der har ramt stort set hele verden i øjeblikket. Og som mange frivillige plejer at sige — så er jeg glad for kunne glæde- og hjælpe andre. Det er simpelthen den bedste benzin til motoren der findes."

Hvad er dine rolle i atletikken ellers?

Søren Sørensen: "Mine børn dyrker atletik i Sparta og KIF, og jeg er med i begge klubbers stævneudvalg. I vinters har jeg hjulpet Sparta med at afvikle nogle stævner, hvor vi er begyndt at anvende stævneprogrammet Roster med stor succes. Roster er stævne-software ligesom IMARS, som de fleste kender til. Roster er meget intuitivt at anvende for en arrangørklub og for brugerne (atleter, trænere, forældre osv)."

Stig Fog: "Jeg er ganske ny i atletikken. Har medvirket til at genstarte atletik-delen af Herlev Løbe- og Atletikklub både som holdleder for masters- og ungdom, træner, bestyrelsesmedlem og stævnearrangør. Det er gået ret godt, og her bruger jeg mine 35 års erfaring som FDF-leder som solidt udgangspunkt."

Magnus Hamann Poulsen: "Jeg er ungdomstræner og ungdomskoordinator, samt bestyrelsesmedlem i Trongårdens IF – Atletik i Lyngby."

Liv Didi Pedersen: "Jeg er en del af Dansk Atletiks Aspirant Netværk, udover det er jeg tidligere atlet og børnetræner i Københavns IF."

Lukas Medina Sørensen: "Min rolle indenfor atletikken i dagligdagen, er selv at være aktiv udøver. Jeg forfølger drømmen — ligesom mange andre — om at blive en del af toppen. Udover at være aktiv, tager jeg også del i Dansk Atletiks Aspirantnetværk, hvor vi i fællesskab arbejder på at løfte atletikken i Danmark."

_______

Se mere om begivenhed her og tilmeld dig her. Deltagelse er gratis og det er åbent for alle. 

 

 

 

Her er en kortfattet PDF med informationer og relevante links til tilmelding og resultatindtastning. Download her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund