Loading...

Mikkel Dahl-Jessen. Foto: Christian Jørn.

LØB

Mikkel Dahl-Jessen fortsætter sin gode form fra indendørs til udendørs

08. juni 2020 · Christian Jørn

Mikkel Dahl-Jessen fra AGF Atletik har over vinteren imponeret indendørs. Nu skulle han så få en sæsondebut i et time trial løb på 3000m. Indendørs løb han under de 8 minutter med en tid på 7.58,99 i februar 2020. I går aftes kom så under grænsen udendørs ved at løbe 7.58,43 min. i Randers.

Mikkel træner til dagligt sammen med en gruppe bestående af Mikael Johnsen fra AGF Atletik og nytilkomne Kristian Uldbjerg Hansen fra Aalborg AM. Gruppen trænes af tidligere eliteløber, Morten Munkholm. “Vi har sgu noget specielt i den her gruppe, og jeg tror, vi kan hjælpe hinanden langt de næste par år”, siger Mikkel om gruppen.

På sin blog skriver Mikkel Dahl-Jessen følgende om bedriften. Løbet kan ses på video her under den 7. juni.

Morten, Kristian og Mikael pacede de første 2200 m (Morten til 1000m, Kristian til 1600m og Mikael til 2200m) og ramte den lige i røven. Mikael satte mig af i sådan noget 5.51-52 ved 2200m, og der blev jeg nok en smule overmodig i stedet for at have is i maven. Jeg satte farten op og løb 1.32 min de næste 600m, men så ramte trætheden mig ret pludseligt. Jeg hørte Emil råbe 7.24, da jeg passerede 2800m og tænkte 'fedt'. Der havde jeg stadig et stort mentalt overskud, men min krop var begyndt at lukke ned. Mit hoved løb 30 sekunder hjem de sidste 200m, men mine ben begyndte at krampe og stivne. Det var voldsomt frustrerende, men der var ikke så meget at gøre. Jeg gav den alt, hvad jeg havde. Efter løbet knækkede jeg mig flere gange.

Jeg havde skrevet, jeg gik efter klubrekorden på de 7.57 min. i dag, men i virkeligheden gik jeg snarere efter 7.53-54 min., fordi jeg havde på fornemmelsen, det var den tid, jeg havde i benene. Det er selvfølgelig nemt at sige, og i sidste ende manglede jeg jo også det sidste, men jeg er nu godt tilfreds med, at jeg gav det et skud i stedet for at løbe konservativt. 7.58 er også en god SB og kan måske åbne døre til et fedt 3000m felt i udlandet til sensommeren, hvis de åbner op. Nu må vi se. Intet er, som det plejer denne sæson... Hvis ikke det sker, må vi prøve samme set-up om nogle måneder, hvor jeg forhåbentlig har styrken til at holde hele vejen. Det var, om ikke mere, så en rigtig fin rustbuster og god overspeed før 5000m på lørdag.

Jeg vil godt lige give et kæmpe shout-out til René Kvist fra Randers Atletik, der satte løbet op til os med el-tid og brugte sin aften på at hjælpe.

Dette var Mikkels andet løb i indeværende sæson. For nyligt løb ham og hans to træningskammerater, Mikael og Kristian, en 1500m. Det var sæsondebuten, og de løb følgende tider.

  • Mikael Johnsen 3.44,3
  • Kristian Uldbjerg Hansen 3.44,4
  • Mikkel Dahl-Jessen 3.45,1

Mikkel planlægger med flere fra den danske mellem- og langdistanceelite at løbe efter at løbe under 14 minutter på 5000m til et løb i Aalborg den kommende lørdag.

© Copyright Dansk Atletik Forbund