Loading...

Kathrine Bebe. Foto: Carsten Bomme.

DANSK REKORD

Kathrine Bebe løfter diskoskast til nyt niveau med dansk rekord på 59,33

22. juni 2020 · Christian Jørn

Kathrine Bebe fra Sparta Atletik kastede i lørdags ny dansk rekord med 59,33 meter i diskoskast til Kasternes Dag i Ballerup. Med det kast ville Bebe have været inviteret med til VM i Doha i 2019. Bebe selv mener, at der er til mere end de 59,33 meter.

ET NYT NIVEAU

Kastene bliver jævntligt længere og længere for Kathrine Bebe. Hendes resultater her i 2020 har vist et meget jævnt højt niveau, og hun har næsten ved hver serie kast kastet minimum et kast omkring den danske rekord på de 57,11 meter fra 2019.

Rekorden i diskoskast for kvinder da 2019 sæsonen startede var på 56,00 meter. Den rekord nåede at blive 23 år inden Bebe slog den med et kast på 56,21 meter i juni 2019. Lisa Brix fra Sparta Atletik forbedrede den så til 57,11 meter den 3. august 2019. Rekorden var på den længde indtil Bebe kastede 58,50 meter den 23. maj i år. Samme dag kastede også Lisa Brix over de 57,11 meter med et kast på 58,03 meter. Og nu hedder rekorden efter i lørdags så 59,33 meter, og indehaves af Bebe. Så niveauet rykker sig mod rigtig flotte præstationer, og med den seneste præstation er niveauet blevet markant højere. Se kastet her.

Se her Bebes serier fra hendes kast i år. De grønt og gult markerede områder er hendes bedste kast i hver serie. De gule er danske rekorder. Dem markeret med gult omrids er kast over 57 meter, hvor rekorden lå lidt over sidste år.

Screenshot 2020-06-23 13.36.14 

Om rekordkastet på de 59,33 meter siger Bebe: “Det føltes ikke så langt som jeg mener jeg kan når jeg kaster. Jeg føler ikke den rammes.

På trods af, at Bebe er så stabil så tager hun ikke afslappet på de kommende stævner, da hun mener, at der er til mere som hun gerne vil gå ud at vise. Træneren, Carsten Bomme, husker nogle gange at fortælle, at "de skal huske hvad de er rykket fra sidste år”. 

EN TURBULENT TID

Bebe har haft en ret turbulent tid siden efteråret 2019. Hun var blevet ramt af en rygskade viste en scanning medio december, og hun var mere eller mindre skadet hele efteråret. Sammen med eksperthjælp fik hun justeret træningen ind, og især styrketræningen, så hun stadig kunne lave lidt. De fandt øvelser der ikke gjorde ondt, og til at starte med øvelser uden vægt. Lige så langsomt og med tålmodighed gik det fremad, og tålmodigheden har nu resulteret i en markant fremgang i sine kast.

Efter den periode var det så tid til at kaste konkurrencer igen, og sæsondebuten skulle være ved landsholdskampen European Throwing Cup i Portugal den 21-22. marts. Dog blev landet lukket ned den 11. marts, og to dage før de skulle have rejst fik de at vide, at landskampen var aflyst.

Næste hårde slag var så da EM i sensommeren 2020 blev decideret aflyst. Det havde Bebe glædet sig til, især da hun ikke ved hvor mange år hun har endnu i forhold til hvad kroppen kan klare.  

ET PRES HUN ER BEVIDST OM MEN IKKE LADER SIG MÆRKE AF

Efter Bebe og klubkollegaen Lisa Brix kaster rekord på rekord er der kommet ret meget fokus på kvindernes diskoskast, og de mærker da også, at mange forventer, at hver gang de kaster så sker der noget imponerende. Dog er det ikke noget Bebe lader sig kue af. “Jeg er blevet bedre til at håndtere presset. Det var især inden jeg tog den danske rekord for første gang i 2019, at jeg var presset på at præstere. Men det lettede at få den”, fortæller Bebe. Om ageren på de sociale medier og det der følger med der siger hun: "Jeg er blevet så gammel, at jeg er lidt ligeglad. Jeg har ikke behov for at alles øjne er rettet mod mig, og har ikke behov for at gøre meget på de sociale medier, men jeg har det fint med at andre skriver. Jeg kaster ene og alene fordi det er sjovt.”

Det nyeste rekordkast skete til Kasternes Dag i Ballerup. Om det stævne har Bebe kun rosende ord at sige, og det går igen i meget af kastemiljøet af Kasternes Dag er et yndet sted. Det kunne også ses på startlisterne, hvor det var tydeligt at næsten hele den danske kasteelite var interesseret i at deltage.

 

ARTHUR PETERSEN MED NYT NIVEAU

Spydkaster fra Sparta Atletik, Arthur Petersen, prøvede i meget af 2019 at komme over de 70 meter i spydkast. Det lykkedes desværre ikke, men til netop Kasternes Dag skulle det så være. Her kastede han spydet ud på imponerende 72,36 meter, der er en markant forbedring af hans personlige rekord på 69,10 meter.

Arthur P

Arthur Petersen sammen med Dansk Atletiks Elitechef, Bo B. Overgaard, til EM Hold i Kroatien 2019, hvor Arthur fik sin seniorlandsholdsdebut. Foto: Christian Jørn. 

 

LINKS

© Copyright Dansk Atletik Forbund