Loading...

DM Senior finder sted på Østerbro Stadion i august 2020. Foto: Christian Jørn

Danske mesterskaber

DM Senior 2020

01. juli 2020 · Katja Salivaara

Årets Senior DM arrangeres af Sparta Atletik og Løb på Østerbro Stadion den 14.-16. august. Corona-restriktionerne gør, at mesterskabet må arrangeres lidt anderledes end normalt. Læs her mere om rammerne for dette års udgave.

GENERELLE RAMMER
Fra den 8. august tager vi afsæt i, at forsamlingsforbuddet hæves til max 200 personer for sportsarrangementer. Dette tal inkluderer atleter, trænere og dommere/hjælpere på stadion, mens der må yderligere være max 500 (primært siddende) tilskuere på tribunen.

For at kunne arrangere et DM, som flest mulige atleter kan være med til uden at gå på kompromis med sikkerheden, bliver DM Senior i år delt i fem slots over tre dage. Mesterskabet åbner fredag aften med 10.000m for både mænd og kvinde. Lørdag og søndag bliver der to separate slots pr. dag med en passende pause imellem hvert slot.

Da antal af dommere og hjælpere til stævnet tæller med i forsamlingsforbuddet er vi nødt til at sætte visse begrænsninger i forhold til, hvor mange atleter der må deltage i hver disciplin: Disse tal kan ses på programmet nedenunder (se kvoter efter hver disciplin), og bemærk venligst at tallene er vejledende og kan ændres af arrangøren.


PROGRAM

DM Senior kan byde på et disciplinprogram, som kommer meget tæt på, hvad vi normalt er vant til. For at kunne holde os indenfor de rammer som forsamlingsforbuddet tillader, har vi dog været nødt til at prioritere (= fjerne) enkelte discipliner fra mesterskabsprogrammet:

  • Kapgang er ikke med i årets DM, men kan afholdes internt i kapgangsmiljøet.
  • Danske mestre i vægtkast kåres i forbindelse med DM Kastefemkamp den 29.-30. august
  • Alle stafetter løbes i forbindelse med det planlagte DM Hold den 5. september (mere information om dette følger)


Alle tekniske discipliner arrangeres som direkte finaler og enkelte løbediscipliner afvikles ligeledes som en direkte finale. Man kan se fordelingen af discipliner i tabellen nedenfor. Mere detaljeret tidsskema forventes at blive offentliggjort i uge 28, men allerede nu kan nævnes, at vi kommer til at opleve et mere aftenbetonet program, end vi normalt er vant til ved DM.

DM Program Som Billede

DELTAGELSE

DM Senior 2020 er åben for atleter, som er medlemmer af DAF-foreninger (inkl. færøske atletikklubber). For at sikre, at de bedste atleter er med til at kæmpe om medaljerne, bliver der i året taget en ranglistebaseret kvalifikation i brug; noget som er kendt for de fleste fra DM Ungdom. Grundet begrænsede muligheder for at opnå et resultat midt i den aktuelle corona-situation dækker kvalifikationsperioden denne gang både sommer 2019 og 2020.   

Kvalifikationsliste forventes offentliggjort senest den 15. juli, og det er ikke muligt at deltage i DM, hvis ens resultat ikke fremgår af kvalifikationslisten senest den 9. august.

 

Mere information: Arrangørens hjemmeside


 

© Copyright Dansk Atletik Forbund