Loading...

MESTERSKABER

IAU 6h Nordic Challenge og DM 24 timers løb afholdes 3. oktober

10. september 2020 · Christian Jørn

De nordiske mesterskaber i ultraløb “6 HOUR NORDIC CHALLENGE” skulle have været afholdt den 18. april 2020. Mesterskabet blev bremset af Corona-begrænsningerne. Nu er der så fundet en ny dato som bliver den 3. oktober. Ultraløbet afholdes samtidig med DM 24timers løb.

Det afholdes ved Tueholm Sø i Albertslund. Der afvikles både et NM 6 timers løb samt et Open Race - begge på 6 timers distancen. På 24 timers løbet er der også en Open Race kategori.

Hovedkonkurrencen om det Internationale Ultrasportsforbunds vandrepokal er hold-konkurrencen, hvor det vindende nordiske land, er det land som har de 3 løbere, som samlet løber længst på de 6 timer. 

Hver nation må stille med så mange løbere, de ønsker, blot der løbes med lande-id/national-farver. I DK udtages holdet af Ultralandsholdets ledelse. Der kåres også en individuel Nordisk Mester i klasserne henholdsvis Kvinder og Mænd blandt de nordiske deltagere, hvor Dansk Atletik Forbund udsætter pokalen.

DM 24timersløb starter samtidig med 6-timersløbet på samme rute, men forsætter 1 døgn og slutter dagen efter.

Der løbes også åbent 24timersløb efter samme model. Til DM kåres efter løbet Danske Mestre for Kvinder og Mænd. DM afgøres som de 3 kvinder og mænd, der på 24timer løber den længste distance.

Der løbes også om DM på 24timersløb i veteran-alderklasserne. DM medaljer udsættes af Dansk Atletik Forbund, som også er dommer ved stævnet.

Arrangørerne er

  • Dansk Atletik Forbund, samt Charley Prødel / Ebbe Dahl / Katrine Stilbo
  • Jesper Kenn Olsen - (Dansk Atletik Forbund, Ultralandsholdet)
  • Kirstine Bach Storgaard - (Dansk Atletik Forbund, Ultralandsholdet).

 

OPDATERING OMKRING AFVIKLINGEN PR. 9. SEPTEMBER

Der er netop kommet nyt omkring afviklingen, da stævnelokationen er et sted hvor der er indført et skærpet forsamlingsforbud frem til 22. september. Man har valgt at indstille tilmeldingen i nogle kategorier. Lempes forsamlingsforbuddet derefter vil man igen åbne op for tilmeldingen. Følg med på Facebooksiden for arrangementet her.

 

LINKS

© Copyright Dansk Atletik Forbund