Loading...

DAF AWARDS

Indstil kandidater til DAF Awards 2020

03. januar 2021 · Christian Jørn

DAF Awards skal hylde de bedste ting fra det forgangne år. 2020 var et anderledes år, men stadig et år præget af stor sportslig fremgang flere steder og mange flotte indsatser i vores mange foreninger. Det hylder vi sammen.

DAF Awards gennemføres nu i et anderledes format grundet Corona-restriktionerne. De samme kategorier som fra 2019-showet er fastholdt, og én ny kategori er tilføjet. Det er én kategori, der er besluttet kun at blive hædret i år - forudsat, at Coronaen ikke påvirker 2021 så meget som den gjorde i 2020.

Hvad er DAF Awards? DAF Awards er Dansk Atletiks hyldest til flotte indsatser og præstationer over årene. Alle klubber kan indstille, og en jury vil udvælge tre nomineringer i hver kategori hvorefter en vinder findes gennem en online afstemning.

Awards-showet holdes sædvanligvis i forbindelse med Dansk Atletiks årsmøde. Grundet Coronaen er årsmødet udskudt til foråret 2021. Vi gennemfører nu awardsshowet uafhængigt af årsmødet. 

Kategorierne er:

 • 1. Tanja Ravnholt Prisen
 • 2. Årets Ildsjæl
 • 3. Årets Træner
 • 4. Årets Præstation; Ungdom
 • 5. Årets Præstation; Senior
 • 6. Årets Præstation; Master
 • 7. Årets Atletikbillede
 • 8. Årets Corona-indsats

 

Følgende tidsplan er der for DAF Awards 2020 (ændret pr. 20. februar 2021):

 • 4. januar 2021: Åbent for indsendelse af indstillinger
 • 28. januar 2021: Frist for at indsende indstillinger
 • Ultimo februar 2021-primo marts 2021: Offentliggørelse af indstillinger og fstemningsperiode starter (udskudt til 6. april)

Indsendelse af indstillinger skal ske til Christian Jørn via christian@dansk-atletik.dk. Der skal indsendes en begrundelse for indstillingen, som er den juryen lader indgå i bedømmelsen. Begrundelserne vil blive offentliggjort. Begrundelsen kan være udformet som man vil. Som udgangspunkt er alle indstillingerne anonyme, medmindre afsenderen beder om andet.

Alle i det danske atletikmiljø kan indsende indstillinger.

For de kategorier, der henvender sig til et bestemt år vil det være i perioden fra 2019 awardsshowet til og med 2020, dvs. at indendørs- og noget af cross sæsonen 2019/2020 også tæller med.

 

1. Tanja Ravnholt Prisen

Tanja Ravnholt Prisen er opkaldt efter løberen, træneren og lederen Tanja Ravnholt, der døde alt for tidligt i en alder af 31 år i april 2019. Tanja var gennem hele sit liv dedikeret til atletikken. Hun valgte tidligt, at hun ville være med til at påvirke og udvikle atletikken. Som leder i Hvidovre Atletik og som leder i Dansk Atletik Forbund var hun et ekstraordinært ledertalent.

Med Tanja Ravnholt Prisen, som er indstiftet af Tanjas mand Jakob Vibild, vil vi hylde og motivere unge ledertalenter, som er dedikerede til atletikken og som tidligt har valgt ledervejen. Dansk Atletik har brug for unge ledere, der kan inspirere og skabe fornyet gejst, fremgang og resultater for sporten. Præcis som Tanja Ravnholt var godt i gang med. Prisen er på 10.000 kr.

 

2. Årets Ildsjæl

Årets Ildsjæl er en personlighed, der udviser et ekstraordinært engagement i atletikken. En, man kan regne med. En, som får tingene til at ske. En, der simpelthen gør en forskel og som ikke er til at undvære. For ildsjæle har vi brug for. Derfor skal de hyldes!

 

3. Årets Træner

Årets Træner er en træner, der formår at formidle atletikkens grundlæggende værdier om at dygtiggøre sig, så man får det bedste frem i sig selv. Ikke nødvendigvis som træner for topatleter. Årets Træner har nemlig også fokus på, at det skal være sjovt at gå til atletik. Og Årets Træner har blik for, at alle i gruppen skal være med. Derfor bliver Årets Træner ikke valgt alene på atleternes sportslige præstationer, men i lige så høj grad for at kunne skabe et sportsligt og menneskeligt miljø, hvor alle trives og udvikler sig. Årets Træner inspirerer. Trænere på alle niveauer kan indstilles.

 

4, 5 og 6. Årets Præstation; Ungdom, Senior og Master

Årets Præstation er en kategori, der anerkender præstationerne. En præstation kan være mange ting: Det kan være en enkeltstående sportslig præstation fra det forgangne år. Det kan være en anerkendelse af præstationer over længere tid. Og det kan være et stærkt comeback, en flot placering, en fantastisk fight, en stor overraskelse eller lignende. Årets Præstation kan uddeles til en enkeltperson eller til et hold.

 

7. Årets Atletikbillede

Årets Atletikbillede er en anerkendelse af et enkelt billede, der udtrykker atletikken, på bedste vis. Motivet kan være meget forskelligt. Enhver kan indsende maksimalt tre billeder pr. fotograf.

Ved indsendelse af et billede giver man ret til, at billedet kan deles i forbindelse med omtalte af Dansk Atletiks Awardfest samt deles i den kontekst på Dansk Atletiks SoMe-platforme, herunder Twitter, Facebook og Instagram samt Dansk Atletiks hjemmeside. Fotografen vil blive krediteret.

 

8. Årets Corona-indsats

2020 har været et særdeles anderledes år for idrættens foreninger. Det har krævet særegne indsatser at drive foreningslivet gennem 2020 og ind i 2021. Prisen skal sætte spotlys på mange af de særegne ekstraordinære ting folk, atleter, trænere, ledere, frivillige og andre har gjort i vores fælles idræt i år. Det kan være på klubplan, på nationalt plan eller noget helt tredje der er gjort.

 

Dansk Atletik opfordrer vores miljø til at indsende indstillinger, så vi hylder de folk og indsatser, præstationer m.m. der har været i 2020. Gennem den anerkendelse hyldesten giver motiverer vi allesammen til en udvikling af vores sport. 

Har man spørgsmål omkring awardsshowet kan man henvende sig til Christian Jørn på christian@dansk-atletik.dk. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund