Loading...

DANSKE MESTERSKABER

Husk tilmelding til kommende mesterskaber, bl.a. DM Halv

27. august 2021 · Christian Jørn

Flere er startet på anden halvdel af udendørs sæsonen, og vi har i september måned en del spændende danske mesterskaber tilbage. Læs mere om dem og de vigtige tilmeldingsfrister og procedurer her.

Der venter blandt andet DM Hold og DM Stafet (4x400m og 4x100m) i Aarhus den 5. september, DMU i Hvidovre den 11-12. september, DM Halvmaraton i forbindelse med Copenhagen Half den 19. september og DM Maraton den 26. september. Samtidig er der også Royal Run den 12. september som er en stor begivenhed for flere af vores foreninger, både dem som deltager og de arrangerende. 

DT Masters finale 4. september

Tilmeldingsark skal sendes senest 28. august. Se mere information her, bl.a. liste over kvalificerede klubber.

DM Hold + DM Stafet 5. september

Tilmeldingsfristen er den 1. september. Tilmelding sker ved at sende holdopstilling til Jakob Larsen fra Aarhus 1900 Atletik & Løb pr. mail larsenakh@hotmail.com. I 2020 var der begrænsninger på hvor mange hold der kunne stille op, men det er der ikke i år. Læs mere her

DM 24 timer 4. september

Efter flere år i Sæby kommer DM 24 timer nu til København. Det er i forbindelse med Asta Maries 24 timers løb. Læs mere om det her

DMU i Hvidovre 11-12. september

Tilmeldingsfristen er den 30. august. Tidligere år har der været krav om, at man kvalificerede sig via en kvalifikationsliste, men den regel er nu fjernet, så nu kan alle stille op. Tilmelding vil kun blive accepteret via DAF’s tilmeldingsmodul Connect. Efteranmeldelse modtages kun via Connect, og kun hvis der vurderes at være plads. Sidste frist er onsdag den 8. september kl. 11.59. Læs mere her.

DM Kapgang på bane 18. september

DM I kapgang på bane afholdes af Københavns IF.  Tilmeldingen foregår klubvis KIF på mail kapgang@kif-atletik.dk, senest torsdag den 13. september. Læs mere her

DM Halvmaraton 19. september

DM Halvmaraton afholdes den 19. september i forbindelse med Copenhagen Half. Tidligere på året blev DM Halvmaraton for masters aflyst pga. Corona, men mesterskabet er nu flyttet til igen at blive arrangeret sammen med senior og U23. Der konkurreres i U23, senior og masters. Der konkurreres både individuelt og i hold i alle klasser. Et hold består af tre løbere fra samme forening og defineres ud fra resultatlisten. Kun medlemmer af en foreninger under Dansk Atletik kan deltage, og man skal som minimum fylde 20 år i løbet af 2021 (dvs. være født 2001 eller tidligere). 

Der er her særlige regler omkring seedning til DM-elitefeltet. For at blive seedet til DM-elitefeltet (individuel konkurrence) skal man desuden opfylde følgende tidskrav:

 • Krav på halvmaraton
  • Kvinder: sub 1 time 30 min.
  • Herrer: sub 1 time 15 min.
 • Krav på 10 km eller 10.000m
  • Kvinder: sub 40.30 min.
  • Herrer: sub 33.45 min.

 

Tiden skal være opnået i perioden 1/1-2019 – 12/9-2021 ved en gyldig konkurrence.

Alle, der seedes til DM Senior og U23 elite, bliver placeret i et separat DM-felt umiddelbart bag den internationale elite.

Alle, der ønsker at deltage i DM halvmaraton, skal tilmelde sig to steder i denne rækkefælge: 

 1. Til løbet via Copenhagen Halfs eget tilmeldingsmodul: Tilmeld dig her
 2. Til DM-mesterskabet via Connect: Tilmeld dig her

 

Man skal angive dit ordrenummer fra din tilmelding til Copenhagen Half, når man tilmelder dig DM via Connect-modulet. Ordrenummeret kan du se i din bekræftelsesmail fra Copenhagen Half. Kun deltagere, der tilmeldt via begge tilmeldingsmoduler, deltager i mesterskabet og kan vinde DM-medaljer. Man bliver automatisk placeret i den rette aldersgruppe baseret på ens fødselsår. Alle U23-deltagere samt masters-deltagere er automatisk med i seniorkonkurrencen, såfremt de opfylder krav for deltagelse i seniorklassen (se krav for deltagelse).

Tilmeldingsfristen er 12/9 kl. 23:59. Læs mere om afviklingen af DM i forbindelse med Copenhagen Half her.

DM Maraton den 26. september

HCA Marathon vil igen i 2021 være vært for DM Maraton senior, ungsenior og masters. Der konkurreres individuelt og for hold.Det er 15. gang på 21 år, at DM Maraton afvikles i forbindelse med HCA Marathon.

For at deltage i DM Maraton skal tilmeldingen være foretaget senest 72 timer før start. Tilmelding er muligt online indtil 23. september 2021 kl. 10.00 - bemærk stigende priser. 

Læs mere om DM Maraton her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund