Loading...

DAF træneruddannelse

Ungdomstræner 2 (14-15 år)

20. maj 2015 · Henriette Leth Nielsen

Ungdomstrænerkursus 2 henvender sig til klubtrænere, der primært arbejder med unge i alderen 14 til 15 år eller er udviklingsmæssigt på samme niveau.

Kurset bygger på Ungdomstrænerkursus 1, så for at kunne deltage i kurset, skal man have Ungdomstrænerlicens 1 eller tilsvarende uddannelse/erfaring, der kan bedømmes ligeværdigt. Desuden skal man være fyldt 16 år og arbejde aktivt som atletiktræner. 

Fokus på kurset ligger i teknisk udvikling af forskellige atletidiscipliner indenfor en disciplingruppe (sprint/spring/kast). Man skal vælge én disciplingruppe, man kan fordybe sig i. Kursisterne bliver klædt på til at analysere deres atleters teknik ved hjælp af tekniske hjælpemidler. Desuden bliver der undervist i vægttræning, træningsplanlægning og trænerrolle på kurset. Egne studier indgår. 

Kurset indeholder både en skriftlig og en praktisk kursusopgave. Ved godkendelsen af disse opnår kursisten DAF Ungdomstrænerlicens 2, der giver adgang til efter- og videreuddannelse samt det næste trin i uddannelsesstruktur: Juniortrænerkursus.

Kurset bliver afholdt for første gang over vinteren 2017-2018 og der er planlagt kursusstart til november 2017.  Mere information følger.

© Copyright Dansk Atletik Forbund