Loading...

DAF træneruddannelse

Ungdomstræner 2 (14-15 år)

25. september 2018 · Katja Salivaara

Ungdomstrænerkursus 2 henvender sig til klubtrænere, der primært arbejder med unge i alderen 14 til 15 år eller er udviklingsmæssigt på samme niveau.

Kurset bygger på Ungdomstrænerkursus 1, så for at kunne deltage i kurset, skal man have Ungdomstrænerlicens 1 eller tilsvarende uddannelse/erfaring, der kan bedømmes ligeværdigt. Desuden skal man være fyldt 16 år og arbejde aktivt som atletiktræner. 

Fokus på kurset ligger i teknisk udvikling af forskellige atletidiscipliner indenfor en disciplingruppe (sprint (inkl. hæk)/spring/kast). Man skal vælge én disciplingruppe, man kan fordybe sig i. Kursisterne bliver klædt på til at analysere deres atleters teknik ved hjælp af tekniske hjælpemidler. Desuden bliver der undervist i vægttræning, træningsplanlægning og trænerrolle på kurset. Egne studier indgår. 

For at kunne bestå kurset, skal man deltage i alle fire kursusdage og aflevere en skriftlig kursusopgave. Ved godkendelsen af disse krav opnår kursisten DAF Ungdomstrænerlicens 2, der giver adgang til efter- og videreuddannelse samt det næste trin i uddannelsesstruktur: Juniortrænerkursus.

bliver afholdt for første gang over vinteren 2018-2019: Kursusdatoerne er forløbigt: 
1. kursussamling (2 dage): 10.-11. ELLER 17.-18. November - sted åben
2. kursussamling (1 dag): 9./10./16./17. Marts - sted åben
3. kursussamling (1 dag): 6./7. April - sted åben

Kurset åbner for tilmelding i Atletik & Motion-portalen lige så snart kursudatoerne og -stederne er blevet bekræftet.

© Copyright Dansk Atletik Forbund