Ungdomstræner 1 og 2 (10-13 og 14-15 årige)

Ungdomstrænerkursus 1 og 2 henvender sig til trænere der arbejder med unge i alderen 10-13 år og 14-15 år.

Ungdomstrænerkursus 1 (10-13 årige)

 

Trænerkurset Ungdomstræner 1 er til trænere der arbejder med børn og unge i 10-13 års alderen, eller har brug for en introduktion til sprint/hæk, spring og kast. For at deltage i kurset skal man være fyldt 15 år.

 

Kurset består af to weekender samt fire online DIF kurser. En af weekenderne lørdag til søndag er inklusive overnatning for at samle kursisterne til snak og erfaringsdeling.

 

Kursisterne lærer i løbet af de to weekender:

  • Metodik i sprint- (sprint, hæk og stafet), spring- (højde, længde og stang)og kastdisciplinerne (kugle, spyd, diskos og hammer)
  • Børns udvikling
  • Trænerrollen og træningsmiljøet
  • Træningsplanlægning
  • Skadesforebyggelse
  • Generel styrketræning

 

For at kunne bestå kurset, skal man deltage i alle kursus weekender. Kurset indeholder både teoretiske og praktiske elementer og bliver afsluttet med skriftlig og praktisk prøve. Der indgår egne studier i kurset. Efter gennemført kursus opnår man DAF Ungdomstrænerlicens 1, der giver adgang til efter- og videreuddannelse samt adgang til næste trin i uddannelsesstrukturen: Ungdomstræner 2 (se nedenfor).

 

Kurset har en fast pris på 3500 kr./kursist, hvilket indeholder kursus materialet, forplejning, overnatning en af weekenderne og undervisningen.

 

Er din klub interesseret i at være vært for kurset, eller har i en efterspørgsel om ungdomstræner 1 nær jer, så kontakt Tina Bischoff på tina@dansk-atletik.dk 

 

Ungdomstrænerkursus 2 (14-15 årige)

 

Trænerkurset Ungdomstræner 2 henvender sig til klubtrænere, der primært arbejder med unge i alderen 14 til 15 år eller ældre.

 

Kurset bygger på Ungdomstrænerkursus 1, så for at kunne deltage i kurset, skal man have Ungdomstrænerlicens 1, eller tilsvarende uddannelse/erfaring, der kan bedømmes ligeværdigt. Desuden skal man være fyldt 18 år og arbejde aktivt som atletiktræner.

 

Fokus på kurset ligger i den tekniske udførsel af forskellige atletikdiscipliner indenfor en disciplingruppe (sprint (inkl. hæk)/spring/kast), og formålet med kurset er at klæde kursisterne på til at kunne lave en teknikanalyse af deres egne atleter. Man skal vælge én disciplingruppe, man fordyber sig i.

 

Desuden bliver der undervist i vægttræning, træningsplanlægning og trænerrolle på kurset, og alle disciplingrupper får også en introduktion til mangekampstræning. Egne studier indgår.

 

For at kunne bestå kurset, skal man deltage i alle fire kursus dage og aflevere en skriftlig kursusopgave (teknikanalyse). Ved godkendelsen af disse krav opnår kursisten DAF Ungdomstrænerlicens 2, der giver adgang til efter- og videreuddannelse samt det næste trin i uddannelsesstrukturen: Juniortrænerkursus

 

 

Aktuelle datoer for trænerkurser under Dansk Atletik, kan ses i connectkalenderen: