Unge ledere sætter stort fælles fokus på atletikkens udvikling

DAFs Unglederakademi mødtes i weekenden i Ballerup til akademiets anden fysiske samling. Weekendens helt store tema var rekruttering og engagering af medlemmer.

Rekruttering og engagering af medlemmer

Efter en kort introduktion og velkomst, blev de unge sat i gang med en forventningsafstemning i speeddatingformat – nogen var ikke med på første samling og nogen helt nye er blevet en del af unglederakademiet siden opstarten i oktober 2023.

Hernæst havde vi to eksterne oplæg + en efterfølgende livlig dialog. Første oplæg var fra Laura Milsø Stephensen, som netop har færdiggjort sin kandidat med fokus på ”Unges motivation for udviklings- og lederarbejde i idrætsforeninger”

Efter en spændende gennemgang af specialets indhold og konklusioner, tog Kasper Ehlers over. Han sidder ansat som ungekonsulent i DIF Udvikling og er ansvarlig for DIF's ungeindsatser under projektet: Fremtidens Idræt for Børn og Unge (FIBU). Han fortalte om hans arbejde med projektet og konkret omkring arbejdet med ungeinvolvering. En spændende dialog omkring hvordan vi involverer unge og ikke bare involverer, men også tør at give ansvaret 100% til dem.

Kasper udtaler efter oplægget: 
”Det er dejligt for mig som DIF at se at der ude i vores specialforbund er unge engagerede mennesker, som er klar på at udvikle deres idrætter og klar på at inspirere nogen ligesindede unge mennesker til vigtigheden at det der med at være idrætsaktiv”

Det er et fokus vi forsøger at tage med os i DAFs Unglederakademi. For Unglederakademiets indhold kommer fra dem selv – hele lørdagens tema er et ønske fra en af de unge ledere ved navn Rasmus, som har sin daglige gang i Odense Atletik, da han bliver spurgt om hvad han tager med fra weekenden udtaler han:

”Det er nok Åbent hus – Der har været meget snak omkring hvordan man kan afvikle Åbent hus og finde en opskrift på hvordan vi kan afvikle det, så vi kan eksponere sporten for en masse unge mennesker – Det har gjort stort indtryk på mig”

Unge ledere involveres i projekter

De unge ledere får mulighed for at tilegne sig kompetencer, dette blandt andet ved at være involveret i projekter, så vi holder energien oppe også imellem samlingerne. I skrivende stund er der to grupper som kigger på henholdsvis en efterårscamp for 15-17 årige og et nyt holdstævnekoncept – det kan I læse mere om her.

Herudover er der flere projekter på tegnebrættet, helt nye tanker som kommer fra de unge ledere selv – og i den kommende tid vil vi sætte fokus på et udvalg af disse, for at se om vi kan realisere nogen af dem.

RELATIONER FOR LIVET

Et af de helt store fokus i DAFs Unglederakademi er at skabe relationer mellem unge ledere i Danmark. Vi vil gerne skabe et netværk med mulighed for sparring på tværs af foreningerne, og derfor har vi et stort fokus på at give plads til flere unge ledere mellem 18 og 35 år og et stort fokus på at være repræsenteret af forskellige størrelse og typer af klubber.

I skrivende stund har Unglederakademiet repræsentanter fra følgende foreninger: Amager AC, Bagsværd AC, Ballerup AK, Frederiksberg IF, Greve Atletik, Helsingør If, Holte Atletik, Korsør AM, Københavns IF, Odense Atletik, Randers Freja, Sparta, Trongårdens IF og Aarhus 1900.

Relationer og samarbejder på tværs af klubberne er derfor allerede i fuld gang, og derfor bestod lørdagens program også af en omgang minigolf efterfulgt af fælles middag. Generelt er der et super miljø og god energi i gruppen og man kan kun gå derfra med et smil på læben og energi til atletikkens udvikling!

Unglederakademiet har løbende optag, og DU kan læse mere her om, hvordan man søger ind her.

Seneste nyheder