European Games / Danmark klar til 1. match. Se holdopstillingen.
European Games starter i dag for de danske atletikudøvere, med den første ud af potentielt fire “matches” i et nyt format. Holdopstillingen for den første match er lavet. Se den her.
HOLDOPSTILLING TIL FØRSTE MATCH
European Games starter for det danske hold i dag, søndag den 23. juni, kl 19.00.
Holdleder, Lars Nielsen, har sat holdet til denne 1. runde ud af potentielt fire runder.
Lars Nielsen fortæller, at holdsætningen ret meget giver sig selv, dog ikke på 4x400m og den afsluttende “The Hunt” (800m mænd - 600m kvinde - 400m mænd - 200m kvinde), hvor mange løbere her kunne gøre begge dele. Her skal der afvejes taktisk hvad der er smartest.
Holdopstillingen til dagens runde er følgende:
- Længespring Kvinder: Janne Nielsen
- 100m Mænd: Frederik Schou-Nielsen
- Spydkast Kvinder: Marie Vestergaard
- 100m Kvinder: Astrid Glenner-Frandsen
- 4x400m mix: Emma Bomme, Zarah Buchwald, Nicolai Hartling og Gustav Lundholm Nielsen
- 110m Hæk Mænd: Andreas Martinsen
- Højdespring Mænd: Simon Hansen
- 100m Hæk Kvinder: Mette Graversgaard
- “The Hunt” stafetløb: Kristian Uldbjerg Hansen (800m), Helene Gottlieb (600m), Benjamin Lobo Vedel (400m) og Astrid Glenner-Frandsen (200m)
Følgende står runden over:
Sara Slott Pedersen, Oliver Chabert, Anna Lange og Kasper Olsen.
Frederik Schou-Nielsen og Zarah Buchwald er nogle af dem der er med på holdet her i første match.
GARANTERET DELTAGELSE I DE FØRSTE TO MATCHES, SØNDAG OG TIRSDAG
Danmark er garanteret deltagelse i de første to runder.
Det nye format er arbejdet på i 9 år, og det bliver spændende at se dynamikken her til den første runde. Ifølge holdleder, Lars Nielsen, er strategien, at de ved denne første “match” i dag vil se hvor de er undervejs i forhold til de andre lande og lære af det i forhold til eventuelle satsninger eller ændringer til 2. runde, tirsdag den 25. juni. Her skal de nemlig kæmpe for avancement til 3. runde, der afvikles onsdag den 26. juni. Finalen afholdes efter en hviledag fredag den 28. juni.
STRATEGIEN FOR DE FØRSTE TO RUNDER ER LAGT
Det har været svært at sætte holdet fra start, og især i forhold til hvilke typer reserver man skulle have med. Reserverne må man ikke skifte ud undervejs. Med en stor andel af løbediscipliner har man fra dansk side satset mest på reserver her, som så også er blevet brugt med afbud fra Mathilde Kramer og Ida Karstoft.
En disciplin der var sårbar ved et eventuelt afbud var højdespring, hvor 100m og 200m sprinteren, Simon Hansen, er trådt til for at forsøge at skaffe point, som er bedre end 0 point. Simon tager den for holdet, og han vil sætte en højde han formentlig kan springe og håber nogle af de andre modstandere kikser deres højde. Uagtet hvordan det går så vil de minimum 2 point Simon kan skaffe gøre en nævneværdig forskel i den afsluttende “The Hunt”.
Simon Hansen fortæller følgende om det at skulle springe højdespring:
“Jeg sprang en del højde som 13-14 årig, så det bliver lidt sjovt at prøve det igen. Jeg får sandsynligvis klø, men jeg er glad for at jeg kan hjælpe landsholdet på denne måde. Jeg var jo udtaget som reserve på 100m med en lille chance for højde også. Som reserve må man jo nogle gange være klar på det lit utænkelige - som fx nu. Det føles lidt ambivalent at skulle springe. Det er fedt for holdånden, og det hjælper holdet, men samtidig får jeg jo nok klø. Går ud uden forventninger og håber på en sjov konkurrence. De to point som jeg er garanteret er en forskel på 0,33 sekund på den sidste stafet, så de er meget vigtige at få med!”
ATLETER TAGER GODT IMOD DEN NYE ANDERLEDES KONKURRENCEFORM
Simon Hansen imødekommer ellers det her nye DNA (Dynamic New Athletics) format.
“Jeg kan faktisk godt lide det nye DNA koncept. Og jeg er glad for at man prøver det rundt omkring på “trial basis” så at sige. Det giver ligesom en ny side til atletikken, som jeg synes kan være spændende i de rigtige sammenhænge - fx her til European Games.”
Springer, Janne Nielsen, der springer længespring her til European Games, er også spændt på det nye tiltag.
Janne Nielsen fra Copenhagen Athletics Games i København for nyligt. Foto: Christian Jørn.
Især i længespring hvor konkurrencen er et direkte head-to-head format, der konkurrencen anderledes end hun er vant til.
“Jeg synes det er sjovt at de har ændret spillereglerne.
Denne ændring ligger et større pres på atleten til at skulle levere sit bedste i hvert spring. Dette personligt synes jeg er utrolig fedt, da konkurrencen bliver meget mere uforudsigelig og der er meget mere på spil når man som atlet kun har 1-2 spring til at levere sit bedste...
Jeg er en atlet, der oftest er bedst underpres, så at få en mulighed for at deltage i en konkurrence som denne er jeg utrolig beæret over og jeg glæder mig enormt meget til prøve kræfter med dette nye koncept.”
Modsat sædvanlige atletikkonkurrencer, så foregår længespring her ikke samtidig med nogen andre discipliner, og derfor vil al fokus være på den enkelte disciplin når den er i gang.
“Det bliver så vildt at der kun er længdespring i gang på det tidspunkt. Det kommer til at skabe en hel fantastisk stemning og oplevelse hvis publikum er med på den.”, beretter Jane Nielsen.
Seneste nyheder
-
Sæsonrevy #10: Gustav tog endnu et ryk og erobrede rekorden
Et nyt år, en ny forbedring. Sådan har det altid været for Gustav Lundholm Nielsen, og 2024 var ingen undtagelse for 400 meter-løberen, der i juli måned tilmed ramte det store mål ved at erobre den danske rekord.
Læs mere -
Sæsonrevy #9: Gennem tunnelen og ud til lysende "10,14"
Efter lange perioder med skader var der i 2024 endelig lys for enden af tunnelen for Emil Mader Kjær. Skive-sprinteren, der fredag fylder 25, var med på stafetholdet i EM-finalen i Rom, og ikke mindst sluttede han sæsonen af med en formidabel sejr, der lover godt for det nye år.
Læs mere -
God jul og godt nytår!
Dansk Atletik ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere en rigtig god jul og et godt nytår!
Læs mere -
Sæsonrevy #8: Simon løb sig til et 12-tal
To EM-finaler og et vildt rekordløb til DM. Simon Hansens præstationer i 2024-sæsonen var til topkarakter – også selvom OL ikke gik helt som ønsket.
Læs mere