Statistik og rekorder

Mastersbestemmelser vedrørende anmeldelse og offentliggørelse af danske rekorder, nordiske rekorder og verdensrekorder.

 

En master som sætter en dansk rekord eller en nordisk rekord ved et anmeldt stævne eller mesterskab i Danmark skal anmelde rekorden til Masters Komiteens resultatstatistiker Claus Børsen, som har ansvaret for at opdatere danske masters rekorder og Nordiske rekorder. Anmeldelsen består i at sende resultatlisten til cboersen@pc.dk med angivelse af egen aldersgruppe og fødselsdato samt stedet for stævnet/mesterskabet. Kopi sendes til formanden for Masters Komite.

 

Anmeldelse af en europarekord og en verdensrekord skal ske til formanden for Masters Komite (p.t. Knud Høyer, knudhoeyer@gmail.com på en særlig formular, som findes på EMAs hhv. WMAs hjemmeside og med en kopi af din dåbsattest). Formanden gennemgår oplysningerne og sender dem videre til statistikeren for det europæiske masters forbund, EMA, hhv. statistikeren for WMA til endelig godkendelse af rekorden. Når rekorden er godkendt offentliggøres den på oversigten over disse rekorder på EMAs hjemmeside – tilsvarende på WMAs hjemmeside.

 

Hvis rekorden sættes i et officielt nordisk, europæisk eller verdensmesterskab så skal man ikke foretage sig noget. Der er statistikere til stede fra NMACo og EMA hhv. WMA, som registrerer rekorderne efter hvert mesterskab og offentliggør dem hurtigst muligt derefter.

TOP 50 FOR MASTERS

Sprint

Mellemdistance

Langdistance

10-20 km landevej

Halvmaraton & maraton

Hæk og forhindring

Stafet

Spring

Kast

Mangekamp

Kaste5kamp

ANDRE RANGLISTER

Verdensranglisten ultraløb

Danmarksranglisten ultraløb

Danske internationale medaljer gennem tiderne