Talentaktiviteter

Talentarbejdet i Dansk Atletik varetages i bred forstand af klubberne rundt i landet.

Talentaktiviteter

 

Talentaktiviteterne på nationalt niveau introduceres som udgangspunkt for U18-klassen. Rygraden heri, er to årlige talentcamps. Udover de større camps, afvikles der i disciplingruppe-regi forskellige spotaktiviteter. Det kan være nationale eller regionale aktiviteter, og oftest tematiseret. Typisk er det ca. for U18 + U20 gruppen, men kan også være større samlinger som vi fx kender det fra spring og U21 kastelandsholdet. Mellem/lang arbejder pt. med regionale aktiviteter, og i sprint/hæk/stafet, er der fortsat stor fokus på stafetaktiviteterne frem mod sommerens mesterskaber – som i 2023, hvor der var stafethold med ved alle ungdomsmesterskaber. Flere målrettede trænings- og udviklingsaktiviteter forventes at blive annonceret løbende til relevante aktive/klubber.

Landsholdaktiviteter for U20, U23 og senior koordineres direkte af de respektive landstrænere, og aktiviteterne er tilpasset de enkelte disciplingruppers mål, struktur og planer. Herunder mulighed for deltagelse i særlige disciplingruppemesterskaber (cross, landevej, stafet mv.).

 

Internationale Mesterskaber for talenter

 

Dansk Atletik deltager fuldt ud i den internationale mesterskabsstruktur, hvilket giver talenter mulighed for at kvalificere sig til deltagelse ved en række internationale events.

Jævnfør Hig Performance Programmet er der følgende fokus ved de enkelte alderstrin:

  • U18: Fokus på "lære at være til internationale mesterskaber", samt hvad man møder "på den internationale scene". Kvalifikation og resultater bør komme som et resultat af den træning der allerede laves, og ikke via specifik performance optimering.
  • U20: Fokus bliver i højere grad på, hvordan man bedst muligt forbereder sig til et internationalt mesterskab, hvor periodisering og planlægning bliver relevant. EM U20 og VM U20 handler fortsat om mesterskabslæring.
  • U23: Sidste mulighed for U-mesterskabsdeltagelse. Fokus for de bedste vil være på finalepladser, mens andre har "sidste chance" for at "lære at være til internationale mesterskaber" inden det for alvor går løs på seniorniveau.

 

Dansk Atletik har fokus på, at kvalifikationen ikke bør "være det der fylder", men i stedet handler det om at sikre at atleter og trænere er velforberedte og konkurrencedygtige til den konkrete mesterskabsdeltagelse (herunder fit for fight ved afrejse).

Følgende internationale mesterskaber deltager Dansk Atletik typisk i (ud fra en konkret sportslig vurdering ved alle mesterskaber):

  • U18: EM U18, EYOF, NM Mangekamp
  • U20: VM U20, EM U20, NM U20, VM Cross EM Cross, NM Cross, NM Mangekamp
  • U23: EM U23, EM Cross, European Throwing Cup

 

Læs alt om udtagelseskriterier - klik her.

 

 

Talent Camp

Dansk Atletik inviterer årligt vores U18 bruttolandshold til Talent Camps - typisk to om året hhv. efteråret og foråret. 

Formålet er at skabe et sammenhold blandt talenter på tværs af disciplingrupper, inspirere til atletikmæssig udvikling og læring samt sikre muligheden for at uddanne atleten på vej mod en international atletikkarriere.

 

Målgruppe:

Atleter der er 16 eller 17 år i det år "vi træner frem mod". Dvs. dermed også atleter som er i aldersklassen til deltagelse i U18 EM / EYOF. 

Målgruppen er både de talenter, som allerede viser resultater på et højt niveau, ligesom der er fokus på udøvere som klubberne vurderer har mulighed for at "vokse" resultatmæssigt på et senere tidspunkt. Nøgleordet er "potentiale" fremfor "performance".

Alle der har klaret de objektive krav til "Sportslig Godkendelse" er garanteret en plads. Øvrige har mulighed for at ansøge om optagelse.

Klubtrænere:

Klubtrænere er meget velkomne til samlingen og de forskellige træningspas, men det er ikke en forventning. Ønskes der forplejning og overnatning, kontakt da den ansvarlige koordinator for den pågældende camp. Der vil være brugerbetaling på overnatning.

Forældre: 

Forældre er også velkomne til at overvære træningerne, ligesom der fra tid til anden vil være informationer og møder målrettet forældre. Jf. High Performance Programmet, så kan forældrene være en vigtig ressource i de unges udvikling.