Aldersrelateret træning (ATK)

I samarbejde med Team Danmark har Dansk Atletik Forbund udviklet et "Aldersrelateret træningskoncept".

Atk Lille 500X375

 

Dansk Atletik Forbund har udgivet en række ATK-bøger (Aldersrelateret Træningskoncept) for disciplinerne sprint/hæk/stafet, mellem-/langdistanceløb, kast, længde- og trespring samt højdespring.

 

Hovedformålet med bogserien er at udgive en "kogebog" inden for de enkelte hovedgrupper, hvor man giver en "opskrift" på, hvordan man rent teknisk udvikler en udøver fra begynder til ekspert, og undervejs giver rigtig mange forslag til relevante træningsøvelser. Bøgerne henvender sig til udøvere på alle niveauer.  

 

ATK-bogserien danner basis for DAFs uddannelsessystem og er samtidig den udviklingsmodel, som træningen ved forbundets træningssamlinger og træningslejre tager sit udgangspunkt i.

 

ATK-bøgerne bestilles ved at sende en mail til daf@dansk-atletik.dk med oplysning om hvilken bog, du ønsker at købe samt oplyse den adresse hvortil bogen ønskes sendt.

 

Priser på bøger er som følger:

 

Sprint/hæk/stafet: 250 kr.
Kast - Kugle/Diskos/Hammer/Spyd: 325 kr.
Længdespring og trespring: 325 kr.
Højdespring:
200 kr.

NYHED!  
Atletikkens træningslære: 300 kr.
NYHED!   Fysisk træning:
300 kr.
(eller pakketilbud: 550 kr. for begge bøger)


Mellem- og langdistancebogen er for tiden udsolgt og bliver ikke genoptrykt i nuværende form.

 

De to nyeste bøger er blevet skrevet til at støtte de disciplinspecifikke bøger. Du kan læse mere om dem nedenfor.

 

 

 

To nye træningsbøger er på gaden

Maj 2017

Atk Nyeste To

 

ATK er en forkortelse for "Aldersrelateret TræningsKoncept". Konceptet, der er udviklet i et samarbejde mellem Team Danmark og Dansk Atletik Forbund, er løbende blevet uddybet i bogserien ATK. Det har hidtil udmøntet sig i fem bøger, der hver især har haft fokus på én eller flere discipliner inden for atletikken. Nu udvides serien med to nye bøger, som adskiller sig fra de foregående.

 

De andre bøger har været mere specifikke og handlet om teknikken i de enkelte discipliner. De to nye titler er mere almene i deres tilgang og danner dermed baggrund for de tidligere udkomne bøger." fortæller Katja Salivaara, der som udviklingskonsulent i DAF leder forbundets træningsuddannelse. En uddannelsesystem, som netop ATK-bogserien danner basis for.

 

Landstræner i sprint/hæk, Mikkel Larsen, har været hovedforfatter og redaktør på de to bøger med væsentlige bidrag fra hans trænerkollegaer: Lars Nielsen, Carsten Bomme, Thomas Cortebeeck og Mikkel Marker samt sportspsykolog Martin Langagergaard. Og så er kapitel 8 (Om ernæring) i "Atletikkens træningslære" såmænd forfattet af Sara Slott Petersen.

 

Skrevet med træneruddannelsen for øje

"Det er bøger, som er blevet skrevet med træneruddannelsen for øje. Den ene af de to udgivelser er specifikt rettet mod atletiktræning, mens den anden - "Fysisk træning" - ikke begrænser sig til atletik og som sådan vil kunne bruges af trænere inden for andre, fysisk betonede sportsgrene," fortæller Katja Salivaara.

 

Læsere med en akademisk baggrund vil lede forgæves efter et større noteapparat med kildehenvisninger, for dem har man bevidst valgt fra.

 

"Bøgerne er en blanding af videnskabelig fakta og den erfaring, som vore bedste trænere har samlet gennem årtier. Disse to danner den røde tråd i træningen i dansk atletik."

 

De to rigt illustrerede bøger er på hhv. 204 og 240 sider og koster 300 kr. pr. stk. Ved køb af begge bøger betaler man kun 550 kr. (+forsendelse). De kan bestilles pr. mail på daf@dansk-atletik.dk.I ATK-serien er tidligere udkommet:
Højdespring (200 kr.)
Kast (325 kr.)
Længde/trespring (325 kr.)
Mellem(Lang - UDSOLGT
Sprint/hæk/stafet (250 kr.)