Persondataforordningen

Dansk Atletik Forbund passer godt på dine personoplysninger.

Med persondataforordningen, der træder i kraft pr. 25. maj 2018 er der skærpede krav til, hvordan virksomheder og organisationer bruger og behandler personlige oplysninger. Formålet med de nye regler er at beskytte dig endnu bedre, når vi som medlemsorganisation håndterer oplysninger om dig.


Reglerne gælder ikke kun for Dansk Atletik Forbund, men for alle virksomheder og organisationer i EU. Det er væsentligt for os, at du kan have tillid til at dine oplysninger behandles sikkert og korrekt hos os.

Hvad er personlige oplysninger?

Personlige oplysninger er information om dig som person. Almindelige personlige oplysninger er i langt de fleste tilfælde, kontaktinformationer som navn, adresse, mail, tlf., alder, køn mv. Øvrige almindelige oplysninger med relevans for at varetage vores idrætsvirke som hovedorganisation for medlemsklubber er fx klubtilhør, disciplin, resultater, uddannelse.
De nye regler betyder, at vi har opdateret vores politik på området, den såkaldte persondatapolitik. I politikken kan du se, hvilke personlige oplysninger vi indsamler, og hvordan vi bruger og behandler dem.

 

Foreningens ansvar

Der stilles de samme krav om persondatabehandling til idrætsforeninger i Danmark. Som medlemsklub under forbundet bør I derfor også sikre jeres dokumentation for, hvordan personoplysninger behandles korrekt og sikkert hos jer, bl.a. via en persondatapolitik.

Her kan din klub finde redskaber til at komme igang

DIF og DGI har udarbejdet en vejledning til idrætsforeninger om konsekvenserne af persondataforordningen. Vejledningen – der skal ses som et hjælperedskab til foreningerne kan hentes HER.