VÆR MED - CRAFT Løbe Cup 2023

Bannerbanner

CRAFT Løbe Cup - tidligere kendt som Vinterturnering

 

I samarbejde med CRAFT Sportswear lancerer Dansk Atletik en ny cross- og landevejsløbsserie, der består af seks afdelinger, tre i efteråret og tre i foråret, hvor den udfordringssultne cross-, landevejs- eller motionsløber, kan prøve sig af, på en eller flere afdelinger.

CRAFT Løbe Cup er seks fede løbekonkurrencer, der er spændende, udfordrende og sjove cross- eller landevejsløb. Løbere i alle aldre kan deltage og anden afdeling af cuppen er DM Cross, mens sidste afdeling udgør DM 10 km landevej. CRAFT Løbe Cup er for alle, men har man ambitioner om at vinde en DM-medalje, skal man være medlem af og stille op for en klub under DAF.

Formålet med CRAFT Løbe Cup, er at skabe kvalitetskonkurrencer for løbere på alle niveauer, hvor mange kan måle sig med hinanden. Vi ønsker samtidig at skabe en løbsserie, hvor bredden i klubben vægtes højt og hvor alle aldersgrupper bidrager til at vi til sidst skal kåre DANMARKS STÆRKESTE LØBEKLUB.

Tilmelding - Tilmeldingen til forårets afdelinger er åben allerede nu, se mere nedenfor under de enkelte afdelinger.

Regler og yderligere information - Se længere nede på siden.

 

Cross - 6 km og 8 km

Vi ses i København til første afdeling! - nærmere placering offentliggøres snarest.

LÆS MERE        BILLEDER

Cross - DM Cross, 6 km og 10 km

Hørhaven ved Aarhus ligger græs og grus til DM Cross 2023 og 2. afdeling af CRAFT Løbe Cup.

Cross - 2/4/6x 1000 m pr. person

Tomandsstafet i Tusindårsskoven i Odense bliver en fest. Tag din makker under armen og så ses vi!

Landevej - 5 km

Hurtigt og fladt forårsløb - Vi ses i H.C. Andersens by til ræs!

Landevej - 5 km

CRAFT Løbe Cup bliver en del af festen til motionsløbet 'Strandvejen 5K'.

Landevej - DM 10 km 

Der er DIF-medaljer på spil og mesterskabsstemning i smilets by, når sidste afdeling skydes af.

 

CRAFT Løbe Cup - regler og yderlige information

 

DM RUNDER

Til DM konkurrerer man i de klasser man naturligt hører i – dog med senior som en åben klasse jf. regler for seniordeltagelse ved DM. Man skal mindst være 16 år for at deltage i DM 10 km (afdeling 6). Ved CRAFT Løbe Cup tæller man med i den klasse man er tilmeldt i. 

Til DM cross er der ikke hold DM i år. Det ”hold” der samlet har de 3 bedste løbere M/K i junior og senior klasserne, får tilbudt at komme til Europa Cup cross.

Til DM 10km er der hold DM bestående af de 3 bedste løbere fra klubben. Løberne 4-5-6 fra klubben tæller på hold nr. 2 osv.

For at deltage i DM-konkurrencerne til 2. og 6. runde skal man være medlem af en DAF-klub. Det er muligt at deltage i runderne uden for DM-konkurrencerne.

 

DANMARKS STÆRKESTE LØBEKLUB

CRAFT Løbe Cup er en løbsserie med en indlagt holdkonkurrence, der går på tværs af aldersgrupper, og klubber kan stille med hold bestående af både ungdom, senior og masters, men kan også stille op og være med i konkurrencen, selvom der ikke er løbere i alle aldersgrupper på holdet.

Alle seks runder af CRAFT Løbe Cup tæller med i det samlede pointregnskab for klubben. Hvis klubben deltager i færre runder, tæller pointene stadig, men det er naturligvis sværere at vinde. 

Klasser
Der gives point i følgende klasser i konkurrencen om at blive Danmarks Stærkeste Løbeklub:
U18 (14-17 årige)
U20 (18-19 årige)
Senior
Master 40-49 år
Master 50-59 år
Master 60+ år

Man konkurrerer i klasser for hhv. kvinder/piger og mænd/drenge.

De forskellige klasser løber forskellige distancer på hver afdeling, nærmere info under den enkelte afdeling. De enkelte afdelinger kan være åbne for yderligere klasser, det vil fremgå af tilmeldingen til den enkelte afdeling.

Pointberegning
Vinderen af hver aldersklasse får 10 point, nr. 2 får 9 point, nr. 3 får 8 point osv., indtil  til 1 point til hver deltagende løber der gennemfører. En løber kan i hver runde kun tælle med på det hold, som vedkommende naturligt hører til. Denne tilmelding sker separat til hver runde.

Atleter som skifter aldersgruppe ved årsskiftet, tæller naturligt med i den ene aldersgruppe de første tre runder (i 2023) og i den nye aldersgruppe de tre sidste runder (i 2024).

Det er muligt at stille til start selv om man ikke indgår i et hold eller repræsenterer en klub. I det tilfælde tildeles man også point som påvirker dermed den samlede stilling.

 

PRÆMIER

Danmarks Stærkeste Løbesklub vinder et trofæ og en check på 5.000 kr. til klubben. Top-3 M/K på den længste distance (samme som senior) på hver afdeling præmieres med produkter fra CRAFT. Der vil desuden være lodtrækningspræmier fra CRAFT til alle afdelinger.

 

STARTGEBYR

Startgebyr er efter DAF’s gældende regler og betales individuelt til hver runde. Holdtilmeldingen er inkluderet i den individuelle startpengesats.

Startpengesatser 2024:
DM runder: Senior 195 kr., Masters 165 kr. og Ungdom (til og med U20) 115 kr. 
Andre runder: Senior 155 kr., Masters 125 kr. og Ungdom (til og med U20) 75 kr.
Startpenge betales separat til hver runde.

 

KONTAKT

For spørgsmål til den enkelte runde, kontakt den lokale arrangør (Se mere om afdelingerne nedenfor). For spørgsmål til den generelle afvikling, kontakt Søren Kirketofte, Dansk Atletik, på mail soren@dansk-atletik.dk.