Skole OL

Hvad der startede som et atletikstævne i København i 2009, har nu udviklet sig til et landsdækkende Skole OL med 12 forskellige sportsgrene: atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, parasport, roning, stafet, svømning, triatlon og ultimate.

Indtryk fra Skole OL finaleugen i Billund 2023

Skole OL Atletik
Atletik er Skole OL's største sportsgren. Til Skole OL Atletik får elever i 4.-7. klasse mulighed for at prøve og dygtiggøre sig i både løb, spring og kast. Alt sammen under kyndig vejledning fra den lokale atletikklub, som guider eleverne igennem de forskellige discipliner og sørger for, at eleverne får en sjov dag fyldt med atletik. De bedste klasser kvalificerer sig til Skole OL Finalen, som i 2022-2024 afholdes i Børnenes Hovedstad, Billund.
I 2024 er finaleugen den 11.-14. juni. 

Flere atletikklubber tilbyder også klasserne fortræningsforløb. På den måde får eleverne et større indblik i atletiksporten og oplever, at de bliver bedre til at udføre de forskellige discipliner. Samtidig skaber klubben en tættere relation til skolerne og har flere muligheder for at præsentere sporten og klubbens tilbud.

Skole OL = Fællesskab, Færdighed og Fairplay
Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle olympiske Lege for skoleelever, hvor klasserne konkurrerer sammen som et hold. Skole OL skaber mere idræt i skolerne, styrker fælleskabet og giver storslåede idrætsoplevelser. Det skaber stolthed. Det er svedigt. Det er olympisk.

Læs mere om Skole OL på www.skoleol.dk