Nyt format overrasker. Danmark nr. 3 ved 1. match til European Games.
Den blot 2. udgave af European Games skulle her fredag aften igangsættes for de danske atletikudøvere. Dette skete med den fjerde af fire matches denne fredag og på førstedagen af totalt fire dage for atletikken, med to hviledage undervejs.
NYT FORMAT OVERRASKER
Det nye format overraskede, især med en topplacering til lavest seedede Simon Hansen, der i et nyt format i højdespring var hentet ind som reserve, men som er sprinter primært. Simon Hansen havde kun forventet 2 point, men pga. de andre modstanderes taktik i dette nye format endte Simon Hansen med at slå den tidligere verdensmester og vinde de maksimale 12 point.
Landstræner for sprint/hæk, Mikkel Larsen, er også træner til daglig for sprinteren, Simon Hansen, i Aarhus 1900. Her spørger Thomas Cortebeeck, der er en af to trænere for blandt andre den nye danske rekordspringer, Janick Klausen, om han kan få nogle tips til højdespringstræning. Tryk på opslaget her nedenfor, og se Mikkel Larsens respons.
UDFALD SVÆRT AT VURDERE
Det var på forhånd svært at vurdere udfaldet af det nye konkurrenceformat, fordi meget kunne ændre udfaldet undervejs i konkurrencen med mange variable faktorer, hvorimod der i klassiske ordinær atletikkonkurrencer er en vis form for berettiget, næsten garanteret, forventning om resultaterne på baggrund af atleternes sæsonbedste, især i sprintdisciplinerne. Her kunne man overraske og det skete i den grad også. Danmark scorede f.eks. det højeste antal disciplinpoint (12 point) i den øvelse hvor det var mindst forventet.
DANMARK BLEV NR. 3
Danmark blev nummer tre i denne match, og går derfor ikke videre til semifinalerne (onsdag) i denne første match, men har muligheden for at kæmpe sig til avancement igen på tirsdag den 25. juni ved at placere sig enten nr. 1 eller 2 ud af seks deltagende hold i deres gruppe.
I hver disciplin kunne man score mellem 0-12 point. 0 point ved ingen gennemførende, og 12 point ved at vinde. Man kunne altså få op til maksimale 96 point. For de første 8 discipliners vedkommende gjaldt det her for de danske udøvere om at optjene så mange point som muligt som ville positionere 4-personer holdet til “The Hunt” stafetløbet, så godt som løbet.
Danmark fik 46 point efter de 8 discipliner, og fik derfor en 10 sekunders forsinkelse for førsteløberen på det afsluttende stafetløb.
Inden det afsluttende stafetløb var fordelingen med forsinkelser således.
- 1. Ukraine
- 2. Portugal +3.70 sek.
- 3. Tyrkiet +7.35 sek.
- 4. Spanien +9.00 sek.
- 5. Danmark +10.00 sek.
- 6. Bulgarien +14.00 sek.
Danmark ender efter afslutningen med at have indhentet Spanien og Tyrkiet og kommer dermed på en meget flot 3. plads.
Undervejs i de indledende 8 discipliner kæmpede Danmark med Bulgarien om sidstepladsen inden den afsluttende “The Hunt”. En sidsteplads de fik distanceret sig til, og hvor præstationen fik disponeret stafetløberne på den afsluttende stafet så godt at de havde mulighed for at løbe sig op på 3. pladsen.
STRATEGI VAR AT LÆRE AF 1. MATCH
Holdleder, Lars Nielsen, havde inden denne 1. match meldt ud, at strategien her var at lære så meget om muligt om dette nye konkurrenceformat, og så justere ind efter forholdene og mulighederne forud for den 2. match, der afvikles tirsdag. I flere discipliner var der ændrede konkurrenceforhold end sædvanligt, hvorfor atleterne skal vænne sig til dynamikken i dette. Dette gjaldt længdespring, spydkast og højdespring.
Landstræner for sprint/hæk, Mikkel Larsen, har indfanget stemningen her de første par dage til European Games.
Janne Nielsen sprang her i et nyt format, hvor man kun har ét forsøg i nogle mindre head-to-head kampe til at slå andre. Normalt har man flere spring til at få ét godt resultat, og kan derfor satse lidt. Det var der ikke råd til i dette format. Aftenens konkurrence var ikke i Janne Nielsens favør med blot 2 point til holdet, men hun får chancen igen på tirsdag i den 2. match, hvor hun nu vil kende lidt bedre til formatet. Janne Nielsen er normalt god til at præstere under pres, som dette format især lægger op til.
Astrig Glenner-Frandsen var tredje dansker i aktion, og dette på 100m. Her løb hun 11.73 sek. og fik 8 point til Danmark da hun løb sig til en 3. plads på 100m'eren. Senere på aftenen sluttede hun det hele af på den afsluttende 200m i "The Hunt".
Marie Vestergaard fik kastet sig til seks point til holdet med i en også lidt anderledes head-to-head spydkastkonkurrence. Her blev hun nr. 4. Hendes længste kast var 52.31 meter. I den afsluttende finalerunde kastede hun med 50.39 meter blot 11 cm. kortere end hendes direkte modstander, og havde fået 2 point mere havde hun slået hende. Det var blot 4 cm. fra hendes PR, efter en lang skadespause.
Marie Vestergaard. Foto: Lars Møller.
På 4x400m mixed stafet startede Gustav Lundholm Nielsen ud, og havde efterfølgende Zarah Buchwald, Emma Beiter Bomme og Nicolai Hartling til at bære depechen rundt på de 4x400m som de løb rundt på i 3.27.68 min. og fik sikret sig 4 point med en 5. plads.
Andreas Martinsen på 110m Hæk, hvor han løb sæsonbedste med 13.95 sek. En tid der kun blev overgået af spanieren, Yidiel Contreras' 13.86 sek. Andreas Martinsen er kendt for at levere under pres, og det formåede han her med et resultat der gav Danmark 10 point, og et sæsonbedste til ham selv.
Andreas Martinsen. Foto: Lars Møller.
Sprinter, Simon Hansen, overraskede alt og alle med sin topplacering i højdespringskonkurrencen, og endda med personlig rekord til ham selv med højeste spring på 1.94 meter i finalerunden.
Med 13.89 sek. blev sprinter og hækkeløber, Mette Graversgaard, nr. 5 med 13.89 sekunder på de 100m Hæk.
Mette Graversgaard i aktion. Foto: Lars Møller.
Seneste nyheder
-
Sprint’n’Jump: Topsprintere tørner sammen på tirsdag
Der er lagt op til en særdeles spændende duel på mændenes 60 meter, når Simon Hansen, Kojo Musah og Emil Mader Kjær dyster mod hinanden ved tirsdagens internationale stævne i Aarhus. Med godt 50 udenlandske deltagere til start – heraf adskillige OL- og VM-deltagere – er der tegning til det stærkeste stævne i en dansk atletikhal nogensinde.
Læs mere -
Nye regler for mesterskaber
På årsmødet den 3. november 2024 blev der vedtaget ændringer til vedtægter og bestemmelser, som har betydning for fremtidige mesterskaber, både regionalt og nationalt.
Læs mere -
KIF søger atletiktrænere
KIF søger atletiktrænere. Se opslaget her og kontakt klubben direkte for yderligere information.
Læs mere -
Suveræne Simonsen åbner året med dansk 10 km-rekord: 28:16
Trods sygdom i ugen efter nytår formåede Jacob Simonsen søndag at erobre den danske rekord ved det store 10 km-løb i Valencia.
Læs mere