Anna Emilie Møller på 3000m forhindring indledende runde, hvor hun gik videre. Foto: Christian Jørn

Beretning fra EM U23 førstedagen

EM U23 er i gang i svenske Gävle. Danmark havde på førstedagen fem atleter i gang.

Forholdene i Gävle har været med meget vind i dag, og det er i højere grad derfor der især til det her mesterskab især skal ses efter placeringer og ikke nødvendigvis hvad resultaterne er i centimeter eller sekunder og hundrededele. Forholdene de næste dage viser nogenlunde de samme vejromstændigheder, og desværre lidt regn i morgen.

For 100m sprinter, Albert Ranning, skulle Gävle vise sig et sted hvor der skulle fokuseres på placeringer og ikke tider, da vindforholdene gjorde det svært at gå efter tider, og især meget varierende forhold fra heat til heat. Albert Ranning gik ikke videre på 100m, og har nu 4x100m på stafetholdet på søndag hvor holdet endnu ikke er sat.

De danskere der først skal i aktion senere under mesterskabet stillede op og støttede de danskere der var i aktion i dag på det mindre, kompakte og stemningsfyldte stadion i Gävle hvor de svenske arrangører har gjort meget for at skabe nogle gode forhold.

Der var god support fra resten af det danske hold til Anna Møller, da hun tidligere i dag løb indledende runde på 3000m forhindring som hun sikkert gik videre fra.

Der er god stemning i den danske lejr, hvor landsholdet bor et kvarters kørsel fra stadion. Alle følger spændt med i de andre danskeres discipliner løbende.

Længespringer, Sebastian Pedersen, sprang sig med et meget flot førstespring på 7.65 meter i en finale. Sebastian har ikke haft så mange spring i indeværende sæson, så at gå ud og gøre det i første forsøg er rigtig flot, og det var en glad Sebastian vi mødte efterfølgende.

Benjamin Lobo Vedel, der studerer på University i Florida og her har haft stor succes individuelt og med sin træningsgruppe valgte at deltage i EM U23 på trods af at det er efter en rigtig lang amerikansk sæson. Benjamin fortæller at han er glad for at kunne vise de danske farver frem og glad for at være en del af det danske landshold, når muligheden er der.

Benjamin Lobo Vedel skulle i dag løbe indledende runde på 400m, der blev lige spændende nok. Benjamin kommer videre til semifinalen på den sidste kvalificerende tid, 47.78 sek. Semifinalen er fredag kl. 17.05.

Andreas Lindgreen skulle stille til start på 1500m'eren i 2. heat. Det betød altså, at han vidste hvad tider der skulle til for at kvalificere på tid udover de direkte kvalificerende på placering. Med en vindertid i første heat på 3.47 min. så mulighederne for et samlet tempoløb for løberne i heat 2 gode ud. Vindforholdene gjorde dog betingelserne svære, hvilket måske var årsagen til at der ikke i nogen af heatene var tider i nærheden af folks sæsonbedste. Lindgreen gik desværre ikke videre.

Anna Emilie Møllers taktik forud for 3000m Forhindring var at løbe et sikkert avancement videre til finalen hjem. Det gjorde hun med en sikker 1. plads. Hun løb indledende planmæssigt med feltet, men valgte at placere sig omkring fronten for at få fin adgang til frie passager ved bommene og holde sig ude af problemer. Helt gnidningsfrit var det dog ikke. Anna har døjet med en mindre ømhed i hendes ene fod på det sidste, der gør især vandgravspassagerne besværlige, fordi den samme styrke ikke er der og det generer ved landingen. Hendes behandlere siger ikke det er noget problem at løbe, men det besværliggør blot passagen. Dog klarede Anna det fint i dag, omend hun selv gerne havde ønsket pænere passager.

RESULTATER 11. JULI 2019

  • Sebastian Pedersen. Længespring. 7.65 (0.0) meter. Nr. 4 i sit heat. Kvalificeret til finalen fredag den 12. juli kl. 16.30.
  • Albert Ranning. 100m. 11.00 sek. Nr. 6 i sit heat.
  • Benjamin Lobo Vedel. 400m. 47.78 sek. Nr. 7 i sit heat. Kvalificeret (q) til semifinale i morgen, fredag, kl. 17.05.
  • Anna Emilie Møller. 3000m Forhindring. 10.01.00 min. Nr. 1 i sit heat. Kvalificeret (Q) til finalen lørdag kl 18.50.
  • Andreas Lindgreen. 1500m. 3.49.32 min. Nr. 11 i sit heat.

 

Seneste nyheder