Universiadens 2. dag med flotte danske præstationer
Universiadens anden dag for atletikken var ikke mindre varm end den første. Transporten med bussen var stadig temmelig besværlig, men vi regner med de snart ender med at have helt styr på det, beretter Thijs Nijhuis, der her kommer med en beretning fra andendagens sportslige præstationer.
De første i aktion var stangspringspigerne, der måtte tidligt op da kvalifikation startede ved 9-tiden. Anne Sofie Hyldtoft havde en del problemer på starthøjden (3,30), men viste hun var bedst under pres og kom over i sidste forsøg. Derfra gik det stærkt med, idet Anne Sofie sprang både 3,45m og 3,60m i første forsøg. 3,75m var mundfuld for stor i denne omgang, men ikke langt væk. Så anden bedste spring nogensinde.
Caroline Ranners gik ind på 3,45m og kom sikkert over denne højde i første forsøg. Dernæst måtte hun lige bruge et ekstra forsøg på 3,60m. På næste højde, 3,75m, lå overliggeren ubehørligt skævt, så selv publikum kunne se det. Der gik en del tid med, at få rettet op dette mens Caroline Ranners ventede tålmodigt i varmen med en paraply, for at skærme for solen. 3,75m blev dog endestationen, så det var lidt under hendes personlige bedste.
På løbebanen var første mand i aktion, Nicolai Hartling, som skulle prøve at sikre sig videre avancement til semifinalen på 400m hæk. Nicolai berettede om gode ben under opvarmning og planen var en rolig start og så løbe lidt mere til på anden halvdel. Den plan holdt fuldt ud. Med 100m igen var han blot nr. 5, men kendetegnede for Nicolai løb han en god sidste 100m, blev nr. 3 i 51.25 sek. og gik direkte videre. Fjerdepladsen i heatet var blot 4/100 bag ham, og endte ikke med at gå videre på tid, så det var lige spændende nok. Nicolai lignede en der var i fuld kontrol og glæder sig utrolig meget til semifinalen.
Jakob Dybdal sluttede morgenprogrammet af med en 3000m forhindring. Et løb hvor 5 mand gik direkte videre. Jakob løb stille og roligt i starten, lod de andre arbejde som aftalt og nuppede en direkte billet til finalen med en tredjeplads. Utrolig sikkert videre, uden at spilde kræfter. Inden finalen skal Jakob dog først løbe en 5000m indledende.
Aftenens program med danske briller startede ved at Frederik Schou skulle løbe semifinale på 100m. I det meget flotte selskab af hurtige herrer var der på forhånd spået at finalen ville blive vanskelig. Frederik løb et godt løb og endte i 10.67 sek., så stort set identisk med hans tid fra indledende runde. Han ender på en flot 22. plads, langt bedre end seedning.
En anden løber på en svær mission var Mathilde Diekema, men med en frisk PR fra dagen før og en masse optimisme var hun klar på at give den en over nakken. Hun var ikke ene om at ville afsted. Forhåndsfavoritten fra Australien satte tempo med Mathilde i bagerste position, som ved halvvejs mærket har 61 sek. Mathilde kæmpede bravt og hentede en enkelt placering på de sidste 200m, men kræfterne slap en anelse op og hun endte på 2.08 min. En samlet 21. plads, noget bedre end seedning ligeledes og hun kan drage hjem til Danmark med en dugfrisk PR fra indledende på 2.06.11 min.
Mens Mathilde løb, så havde Danmark Lisa Brix med i Diskoskast finalen. I en meget tæt finale kastede Lisa 53,71 meter hvilket efter tre omgange gjorde at hun lå på en 9. plads og lige præcis ikke fik tre ekstra kast. Der var blot ca. 25 cm op til 8. pladsen. Lisa var lidt ærgerlig over ikke at få flere kast, fordi hun på en god dag havde kunne kaste sig helt op i nærheden af bronzen, som blev taget på lige 56m. Trods alt en flot 9. plads.
Sidste mand i ilden var Frederik Ernst, som skulle ud på atletikkens længste baneløb. Med 25 omgange foran sig i 30 grader, så var der ingen tvivl om, at Frederik ville få sved på panden. Han holdt sig til sin race plan om at starte nede i den tunge ende for at arbejde sig op. Han fandt en perfekt gruppe med 3 andre løbere, som slæbte ham rundt i 22 omgange inden han selv tog bestik af sagen og løb en ualmindelig flot 11. plads hjem. Imponerede når man tænker på hans seedning var nr. 22 af 25. Tiden var 30.54 min. og dermed ikke PR, men det kunne heller ikke forventes under omstændighederne. Han slog adskillige herrer med sub 29 tider. Det lover ekstremt godt for fremtiden. Allerede lørdag er han en del af det danske herrehold på halvmaraton.
Seneste nyheder
-
Sprint’n’Jump: Topsprintere tørner sammen på tirsdag
Der er lagt op til en særdeles spændende duel på mændenes 60 meter, når Simon Hansen, Kojo Musah og Emil Mader Kjær dyster mod hinanden ved tirsdagens internationale stævne i Aarhus. Med godt 50 udenlandske deltagere til start – heraf adskillige OL- og VM-deltagere – er der tegning til det stærkeste stævne i en dansk atletikhal nogensinde.
Læs mere -
Nye regler for mesterskaber
På årsmødet den 3. november 2024 blev der vedtaget ændringer til vedtægter og bestemmelser, som har betydning for fremtidige mesterskaber, både regionalt og nationalt.
Læs mere -
KIF søger atletiktrænere
KIF søger atletiktrænere. Se opslaget her og kontakt klubben direkte for yderligere information.
Læs mere -
Suveræne Simonsen åbner året med dansk 10 km-rekord: 28:16
Trods sygdom i ugen efter nytår formåede Jacob Simonsen søndag at erobre den danske rekord ved det store 10 km-løb i Valencia.
Læs mere