Sara Slott og Nicolai Hartling efter Hartling danske rekord og Saras eget løb. Foto: Christian Jørn.

Nicolai Hartling går foran med dansk rekord til EM Hold

EM Hold er i gang i Kroatien. Et stort dansk landshold er over weekenden i aktion i missionen mod at samle så mange point som muligt til Danmark. EM Hold er udover at være historien om en vis pointgivning og placering indbyrdes med de andre lande også en historie om det at være afsted med landsholdet og at gøre sit bedste for et fælles mål, samtidig med der er plads til at præstere individuelt.

Det fokus gentager sig også i den danske lejr hver gang vi snakker med de danske atleter der har været i aktion. De referer til hvordan deres egen præstation var, og at de kæmper for det samlede danske landshold. Det er en todelt præstation, og det er noget der gør EM Hold til noget helt specielt.

PORTSLIGT KICKSTARTEDE HARTLING OPTIMISMEN MED DANSK REKORD

Der er meget der er værd at nævne om de danske konkurrencer. Én præstation står ud som skal have plads til at blive set.

Rent sportsligt blev lørdagens konkurrencer kickstartet af Nicolai Hartling, der som en af de første danskere i aktion gjorde hvad han skulle og mere til. Han præsterede over sit hidtidige niveau, og satte ny PR, og også ny dansk rekord som han selv havde tidligere. Før i går var den på 50.02 sek. og nu forbedrede han den til 50.01 sek. Efter målstregen var passeret af den forreste stod der 49.83 sek. Hartling vidste godt han var lidt bagefter men tænkte han var tæt nok på til at komme under de 50 sek. Det viser sig så, at han rammer den snævre margin at slå ny dansk rekord uden at komme under 50 sek. En margin der kun er på 2/100-dele.

Selvom Hartling gerne ville være under de 50 sek., så er det en lettet og glad Hartling vi mødte bagefter. Han har her bevist at han for alvor er tilbage i sit livs topform. Hartling har over den seneste tid været i USA og studere, hvilket har givet ham en luftforandring han siger han havde brug for. Det og historien om USA vender vi tilbage til over det kommende stykke tid i en række indslag om det.

Seneste nyheder