De udtagne til VM i Doha, Qatar. Stafetlandsholdet 4x100m kvinder, Sara Slott Petersen, Thijs Nijhuis og Anna Emilie Møller.

Ni atleter udtaget til VM i Doha, Qatar

Den 27. september til den 6. oktober er der VM i atletik i Doha, Qatar. Det bliver med ni danskere repræsenteret i fem discipliner.

De udtagne til VM er følgende:

 

  • 4x100m stafet for kvinder. Udtagne i bruttotruppen er Mathilde Kramer, Ida Karstoft, Louise Østergård, Mette Graversgaard, Astrid Glenner-Frandsen og Emma Beiter Bomme. De tager alle med på pre-camp og alle seks planlægges at komme med til Doha.
  • Sara Slott Petersen. 400m Hæk.
  • Anna Emilie Møller. 3000mF og 5000m. 3000mF’s indledende og finale er først, og så derefter begynder 5000m disciplinen. Derfor er det valgt at Anna Emilie Møller også forsøger sig med 5000m. Har også klaret kvalifikationskrav på 10.000m men den er fraprioriteret.
  • Thijs Nijhuis. Marathon.

Højdespringer, Janick Klausen, var med sit rekordspring på 2.28 meter også kvalificeret via ranking, og ville såfremt han tog med skulle inviteres officielt af det internationale atletikforbund. Janick Klausen og hans team har dog valgt, at han ikke stiller op. Ved DM i juli fik han på 2.30 meter forsøget et riv i baglåret, der gør at han nu ikke vil risikere yderligere skade ved at tage til VM. Det er muligt, at han kunne nå at blive klar, men det er vurderet, at skadesrisikoen er for stor. Janick satser i stedet nu på indendørs VM samt OL 2020.

SIDSTE FORSØG 6. SEPTEMBER

To andre relevante atleter i en VM sammenhæng forsøgte fredag aften ved et European Permit stævne i Spanien, Meeting de Atletismo, at kvalificere sig på sidstedagen for fristen for kvalifikation. Den ene var Andreas Bube på 800m. En kvalifikation til VM krævede enten at han skulle løbe direkte kvalifikationskrav på 1.45,80 min. eller løbe sig bedre op i rankingen, hvilket ville kræve en tid på 1.46,04 min. eller hurtigere. Andreas Bube løb 1.46,95 min.

Maja Alm forsøgte også. Det var på 5000m. En kvalifikation ville kræve en tid på 15.22 min. Maja Alm løb en flot ny PR på 15.35,81 min. i et løb hun selv beskriver som et løb hvor hun løb meget alene.

Elitechef, Bo Overgaard, fortæller, at den sportslige målsætning til årets VM er mindst én finaleplacering og én semifinaleplacering.

Der ønskes at atleterne får god erfaring ved et stort internationalt mesterskab udover at præstere til selve mesterskabet. VM er en steppingstone mod OL 2020 for mange, og OL 2024 også. Man vil gerne gøre det godt og få erfaringer med varmen. Elitechefen håber, at atleterne får god erfaring med at håndtere varmen i Doha, for i Tokyo kommer det også til at blive varmt.

Sara Slott Petersen rejser på pre-camp ved Belek Mah i Tyrkiet (Gloria Sports Arena) den 15. september. Dagen efter deltager hun i et sidste testløb, Gloria Cup, den 16. september.

Mikkel Larsen og Lars Nielsen rejser dertil den 17. september. Anna Møller, træner, Kersti Jacobsen, stafetlandsholdet og stafettræner, Rolf Mortensen, samt behandler, Kristoffer Bjerke, tager til Gloria den 19. september.

Anna Emilie Møller tager med træner, Kersti Jacobsen, til Doha den 24. september, hvor også Bo Overgaard tager med.

Alle andre ankommer to dage senere til Doha, undtagen Thijs. Thijs tager først til Qatar den 29. september. Thijs skal i aktion på maratonet den 5. oktober kl. 23.59 lokal tid.

 

STAB

  • Head of Delegation: Bo Overgaard.
  • Team Leader: Lars Nielsen.
  • Sprint/hæk: Mikkel Larsen.
  • Mellem/lang: Kersti Jacobsen.
  • Behandlere: Kristoffer Bjerke og Tommy Hedelund.

Seneste nyheder