Danmarks Sejeste Idrætslærer er fundet gennem Skole OL
Danmarks Sejeste Idrætslærer kommer fra Næstved og hedder Kristian Christrup Larsen. Torsdag modtog han 25.000 kroner foran 200 jublende elever og lærere. Han blev valgt som én ud af de 215 indstillinger til prisen, der lanceres af Skole OL i samarbejde med DIF, Dansk Skoleidræt og Salling Group.
”Kristian sætter fællesskabet i klassen i høj kurs”, ”Han presser en på den søde måde” og ”Kristian er god til at skabe fairplay”. Sådan lyder tre udsagn fra tre elever, der sammen med flere andre elever og forældre har indstillet Kristian Christrup Larsen fra Lille Næstved Skole til at blive Årets Sejeste Idrætslærer.
”Jeg er helt mundlam. Jeg vidste slet ikke, at jeg var indstillet. Hold op, hvor er det fedt. Prisen er virkelig en skøn anerkendelse og et stort skulderklap. Idræt kan noget særligt, og for mit vedkommende gælder det om at skabe plads til den enkelte elevs udfoldelse,” sagde en tydeligt stolt Kristian Christrup Larsen lige efter overrækkelsen.
Med titlen følger 25.000 kroner til brug til nye redskaber til idrætsundervisningen på skolen samt 5.000 kroner til en skole- eller klassefest. Det rygtes endda, at nogle af pengene skal bruges på atletikredskaber til skolen.
KÅRINGEN HYLDER IDRÆTSFAGET
”Med kåringen af Danmarks Sejeste Idrætslærer vil vi hylde idrætsfaget og idrætslærerne og tydeliggøre, hvor vigtig idræt er for børns udvikling. Det er i de tidlige skoleår, at børn ofte får lagt grundstenene til et liv med idræt”, siger Janni Petersen, der er projektchef på Skole OL.
UDVÆLGELSEN
Henover efteråret og vinteren har landets skoleelever, -lærere, -ledere og forældre indstillet idrætslærere fra hele Danmark til prisen via Skoleol.dk. Blandt de 215 indkomne indstillinger har en dommerkomité fra Skole OL, DIF, Salling Group og Dansk Skoleidræt udvalgt Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det er første gang, at Danmarks Sejeste Idrætslærer kåres.
SKOLE OL STARTEDE I ATLETIKKEN
Dansk Atletik Forbund har i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund i perioden 2009-2016 afholdt skoleatletikkonkurrencen ”Skole OL”. Begivenheden har indtil 2017 bestået af idrætstimeaktiviteter, lokale stævner og et fire dages finalestævne for 4. til 7. klassetrin.
Arrangementet har med stor succes aktiveret tusindevis af skoleelever fra hele Danmark. I perioden 2009-2011 fortrinsvis i Københavns Kommune, hvorefter det i OL-året 2012 blev gjort landsdækkende.
Skole OL er blevet afviklet i de traditionelle atletikdiscipliner, og finalestævnet er blevet holdt i festlige og meget professionelle rammer med en række referencer til det ‘rigtige’ OL.
Fra skoleåret 2016/2017 blev Skole OL-programmet udvidet med tre nye sportsgrene; bueskydning, roning og svømning. Fra Skoleåret 2018/2019 kom også cross, o-løb og bordtennis med i Skole OL familien. Og i 2019/2020 har vi også fået triatlon med i Skole OL familien.
Siden Skole OL 2017 er sportgrenene blevet samlet i én Skole OL Finale – ligesom vi kender det fra det rigtige OL. Finalen afholdes på Ceres Park og Arena i Aarhus.
Udover afviklingen af Skole OL Finalen er der lokalt i Aarhus et stort fokus på aktivering, samt opkvalificering af idrætslærerne – alt sammen med stort engagement fra Aarhus Kommune.
Skole OL er en succes, som med sin foreløbige udvikling dels har opnået en stor gennemslagskraft, såvel aktivitets- som kommunikationsmæssigt, dels har udvist et potentiale for yderligere vækst og relevans. De foreløbige erfaringer viser, at byer, skoler og idrætsforbund med denne aktivitet opnår synergier, der dels gør aktiviteten yderst relevant i en kontekst af skolereformen, dels skaber en kommunikativ platform, der rækker langt udover den traditionelle skoleidræt.
Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, og projektet støttes af Aarhus kommune, Nordea-fonden og TrygFonden.
FAKTA
Deltagere i Skole OL 2018/2019 sæsonen:
- 2686 klasser
- 615 skoler
- 116 stævner
- 83 kommuner med skole OL aktivitet
Seneste nyheder
-
Sprint’n’Jump: Topsprintere tørner sammen på tirsdag
Der er lagt op til en særdeles spændende duel på mændenes 60 meter, når Simon Hansen, Kojo Musah og Emil Mader Kjær dyster mod hinanden ved tirsdagens internationale stævne i Aarhus. Med godt 50 udenlandske deltagere til start – heraf adskillige OL- og VM-deltagere – er der tegning til det stærkeste stævne i en dansk atletikhal nogensinde.
Læs mere -
Nye regler for mesterskaber
På årsmødet den 3. november 2024 blev der vedtaget ændringer til vedtægter og bestemmelser, som har betydning for fremtidige mesterskaber, både regionalt og nationalt.
Læs mere -
KIF søger atletiktrænere
KIF søger atletiktrænere. Se opslaget her og kontakt klubben direkte for yderligere information.
Læs mere -
Suveræne Simonsen åbner året med dansk 10 km-rekord: 28:16
Trods sygdom i ugen efter nytår formåede Jacob Simonsen søndag at erobre den danske rekord ved det store 10 km-løb i Valencia.
Læs mere