Nyhed fra Dansk Atletik

Dansker under 14 minutter på 5000m indendørs i USA. Hurtigste nogensinde.

Kristian Holm Jensen fra Esbjerg AM løb her til aften 13.57,13 min. på 5000m indendørs. Det er den hurtigste tid på distancen indendørs af en dansker nogensinde.

Kristian Holm Jensen løb ved ECAC/ICAAAA Indoor Track&Field Championships stævnet i Boston i USA. Efter han for nyligt løb 14.06,83 min. på 5000m indendørs, så har han vist, at han er i form. Men nu satte han med 13.57,13 min. tiden en kraftigt punktum for indendørs sæsonen, der nu for hans vedkommende er slut. Udendørs sæsonen begynder for ham ved Raleigh Relays i slutningen af marts måned, hvor han satser på at løbe 10.000m.

13.57,13 min. tiden blev løbet i et stærkt felt på en 200m hævet bane. Ofte ser man, at 5000m løbes på en oversize bane i USA, men her var det en 200m bane, bekræfter Kristian.

"Det var en hård omgang! Der var en god stemning på banen inden løbet, og vi var et par stykker der gerne ville sub14. En af drengene lavede et ondt ryk med 1000m tilbage og jeg kunne desværre ikke følge med. Men jeg er glad for at komme under 14 og ser frem til at løbe lidt langsommere pace på 10.000m'eren senere på måneden (til Raleigh Relays, red.)”, lyder det fra Kristian.

Splittiderne var:

  • 2.45,89
  • 2.50,84 (5.36,73)
  • 2.49,96 (8.26,68)
  • 2.47,94 (11.14,62)
  • 2.42,52 (13.57,13)

 

Kristian er pt. på et scholarship ophold i USA, hvor han færdiggør sin bachelor i neuroscience til sommer, og efterfølgende fortsætter på kandidaten inden for samme fagområde. 

Sportsligt manglede jeg sidste år noget udholdenhed i midten af 5000m'eren og mod slutningen af 8 km og 10 km cross. På universitetets hold fokuserer vi mest på cross. Så pt. står den på en del mængde- og styrketræning for at forbedre det. Umiddelbart virker det mest overskueligt at løbe en hurtig 10.000m lige nu, så det bliver nok der jeg starter min sæson til Raleigh Relays i slutningen af marts måned. 

Jeg synes 5000m'eren er sjov at løbe, så jeg regner med at rette træningen mod det senere på sæsonen og forhåbentligt få en god tid.”, fortæller Kristian.

Om at være i USA beretter Kristian følgende.

Det er meget give and take ifht. trænerne og holdet, og ift. hvad man vil prioritere selv og hvad de mener man bør prioritere. I Danmark havde jeg frihed til at gøre lige hvad jeg ville og mente var bedst. Til gengæld havde jeg ikke tid eller råd til at tage på træningslejre eller til stævner uden for landet, og måtte få løbesko fra de ældre i Aarhus 1900 et par gange. Herovre er jeg mere bundet til min træners filosofi, og kunne ikke bare beslutte mig for at satse på 800m i morgen. Men stævner, transport, sko, penge til mad, osv. er sørget for, så jeg har mulighed for at gøre nogle af de fede ting som var umulige i Danmark. For mig tror jeg det har været sundt at få rykket min comfort zone, og "trust the process" som de siger i Philly. Jeg kan samtidig også se, at det måske ikke er den rette vej for alle. Man finder ret hurtigt ud af at man ikke er den vigtigste i verden. Der er mange forventninger til én når man er på et hold herovre, og der er blevet investeret et scholarship på én. Det pres samtidigt med et kulturskift og at flytte langt fra familie og venner er hårdt, og man vokser meget på det personlige plan i den proces. Det har hjulpet mig som løber, men har mange dage ikke været særligt sjovt. "Trust the proces" handler om at tro på sig selv, ens træning, og de mennesker man omgiver sig med. I løb kan der være langt mellem fremskridtene, men hvis man tror på det plejer det at gå.

Kristian skiftede for nyligt tilbage til hans ungdomsklub, Esbjerg AM, som han repræsenterer i Danmark.

"Jeg tror skiftet tilbage til Esbjerg AM mindede mig om vigtigheden af at give tilbage. Det får jeg desværre ikke gjort meget af for tiden,  men en hurtig tid i ny og næ kan forhåbentligt hjælpe med lidt fokus på klubben og alt det hårde frivillige arbejde der bliver gjort på vestkysten.

Seneste nyheder