Nyhed fra Dansk Atletik
Sara Slott Petersen beholder sin plads til OL selvom det er rykket til 2021. Nu venter dog en beslutning om hvorvidt hele OL-drømmen skal fortsætte ét år mere. Foto: Lone Dybdal.

Sara Slott og Anna Møller beholder OL-pladser efter udskydelse

Efter OL blev rykket fra 2020 til 2021 har der hersket en del tvivl om hvorvidt de allerede kvalificerede atleter ville være kvalificeret til legene i 2021 også. Det er der nu kommet en afklaring på. De vil være kvalificeret.

Danmark har på nuværende tidspunkt sikret sig 66 såkaldte OL-nationskvotepladser, og der er af DIF sat konkrete navne på 12 af disse pladser, hvor Sara Slott Petersen og Anna Emilie Møller repræsenterer atletikken. Ovennævnte Thijs Nijhuis og Abdi Ulad har også kvalificeret sig, men er endnu ikke sat på listen af DIF, men er indstillet til udtagelse af Dansk Atletiks elitestab. Listen er:

  • Anna Emilie Møller,atletik (forhindringsløb)
  • Sara Slott Petersen, atletik (400 m. hækkeløb)
  • Jonathan Groth, bordtennis (single)
  • Fredrik Bjerrehuus, brydning (græsk-romersk, 67 kg)
  • Maja Jager, bueskydning (recurve)
  • Jonas Warrer og Jakob Precht, sejlsport (49’er)
  • Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, sejlsport (49’er FX)
  • Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt, Sejlsport (Nacra 17)
  • Jesper Hansen, skydning (skeet) 

DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen, der også er generalsekretær i Danmarks Olympiske komité, deltog forleden i en videokonference med IOC.

IOC-præsident, Thomas Bach, gjorde det klart fra begyndelsen af mødet, at de atleter, som allerede er udtaget til OL i Tokyo, beholder deres pladser. På den måde lever IOC op til idealerne om sportslig fairplay og respekt. Det er vi meget tilfredse med i DIF.

IOC’s beslutning betyder helt konkret, at hvis eksempelvis hækkeløberen Sara Slott Petersen og skytten Jesper Hansen, der begge allerede er udtaget til OL i Tokyo, fastholder deres høje sportslige niveau, så skal de fortsat med i flyet til OL i Tokyo i 2021.”, fortæller Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse fra DIF.

Tilbage for blot kort tid siden var chef de mission i Danmarks Idrætsforbund (DIF) for OL, Søren Simonsen, ude at pointere problematikken omkring hvorvidt OL-kvalificerede stadig skulle beholde deres pladser.

"De atleter, der er udtaget, synes, det er sportsligt fair, hvis de får lov til at stille op, hvorimod de atleter, der måske er blevet bedre om halvandet år, synes, at det er sportsligt fair, at de kommer med... (Red.) Det er jo helt naturligt, at man stiller med de bedste atleter til et OL. Men det er en ekstraordinær situation, og vi er nødt til at få vendt det internt", sagde han til DR inden det var fastlagt om de allerede kvalificerede atleter skulle beholde deres pladser.

57 PROCENT ER ALLEREDE KVALIFICERET TIL OL

Ifølge IOC er 57 procent af OL-kvotepladserne på verdensplan allerede besatte. De resterende 43 procent af pladserne skal fordeles frem mod OL. Hvordan det kommer til at ske, er op til de internationale forbund at finde løsninger på. Det endelige kvalifikationsprogram for samtlige idrætsgrene forventes først at ligge klar nogle måneder efter, at den endelige OL-dato er fastsat.

FØRSTE GANG OL UDSÆTTES

Det er første gang i historien, at OL udskydes. Dog er det blevet aflyst hele tre gange på grund af verdenskrige. Det var i 1916 i Berlin, i 1940 i Helsinki og i 1944 i London.

Seneste nyheder