Nyhed fra Dansk Atletik
VM Cross i marts 2019. Foto: Lars Møller

Dansk Atletik leverer underskud på 3,5 mio. kr. i 2019

VM i cross sidste år i Aarhus blev et fantastisk arrangement. Men med et katastrofalt økonomisk resultat. Det er hovedårsagen til underskuddet i 2019 for Dansk Atletik. Med et samlet minus for året på godt 3,5 mio. kr. – og en egenkapital på blot 1,2 mio. kr. ved starten af 2019 – er udsigterne for Dansk Atletiks økonomi nu og de kommende tre-fem år blevet meget belastet.

Jeg er forbandet over det resultat.” Sådan udtrykker Dansk Atletiks formand Karsten Munkvad sig om underskuddet. ”Forbandet, fordi vi med ét slag har ødelagt flere års optur og nu igen skal se ind i en række år, hvor vi ikke kan sætte alt det i gang, som vi gerne vil. Og som atletikken har brug for. ” 

VI FIK LØFTET HELE CROSS-DISCIPLINEN

Inden VM i cross kom til Aarhus, var cross en mere eller mindre perifer disciplin inden for atletikken. Og arrangementet i sig selv var ofte en ret kedelig omgang løb på en flad travbane eller i en park. Men med afviklingen af VM – med den spektakulære opstigning op ad det skrånende tag på Moesgaard Museum – fik cross et tiltrængt løft. Og anerkendelsen fra hele den internationale løbeverden har været fantastisk. ”Men desværre formåede vi ikke at få motionsløberne med,” fortsætter Karsten Munkvad. ”Vi fik blot 1.600 betalende løbere mod de budgetterede 8.000. Det havde ingen af os regnet med. Især fordi vi stadig havde VM i halvmaraton fra 2014 i frisk erindring, hvor vi fik udsolgt med 30.000 motionsløbere gennem Københavns gader.

EN MEGET KORT BUDPROCES

Dansk Atletik fik i 2016 tildelt verdensmesterskabet i cross efter en meget kort budproces på blot seks uger. Karsten Munkvad husker tilbage: ”Vi blev opfordret af World Athletics til at byde, fordi de var bange for, at der ikke ville være nogen arrangører. På baggrund af vores store succes med VM Halvmaraton i 2014 valgte vi at byde. Vi må her bagefter erkende, at seks uger er ALT for kort tid til at indgå aftaler med hoteller, Moesgaard Museum, bustransport og ikke mindst bygge et bæredygtigt budget i samarbejde med Sport Event Danmark og Aarhus Kommune. Det gik for hurtigt og da underskuddet blev gjort op, stod vi helt alene med det. World Athletics har spyttet lidt i kassen, men ikke nok til at vi kunne undgå et stort minus.” 

FREMTIDEN FOR DANSK ATLETIK

På baggrund af den negative egenkapital i Dansk Atletik har forbundet indgået aftale med DIF om en kassekredit, der skal sikre videreførelsen af driften. ”Det er vi naturligvis taknemmelige for,” fortsætter Karsten Munkvad. ”Men pengene skal jo betales tilbage igen. Hvert år de kommende fire år skal vi derfor levere et overskud på 600.000 kr. Og selv om vi vil gøre alt for at kunne videreføre vores nuværende aktivitetsniveau, så kan det ikke undgås, at det ser vanskeligt ud for dansk atletik i de næste år. Det er forbandet. Men vi må se fremad i fællesskab og finde nye, gode løsninger. Vi har intet andet valg.”

Seneste nyheder