Kæmpe hit da atletikstjerner kom på besøg på sommeratletikskolen
Hos Sparta Atletik & Løb har man skabt en sammenhæng mellem klubbens topatleter og deltagerne på klubbens sommeratletikskole ved et lille greb. Topatleterne har over forskellige dage været på besøg for at skrive autografer, og det har været et kæmpe hit fortæller Atletikchef hos Sparta Atletik & Løb, Charlotte Beiter Bomme.
Spartas Sommeratletikskole løber fra uge 27-32. Pga. Corona-restriktioner har man skullet opdele deltagerne i grupper, og i stedet for at skabe holdnavne fra 1-10 har man valgt at lave holdnavne efter klubbens topatleter. Grupperne hedder derfor bl.a. Nicolai Hartling, Ole Hesselbjerg, Lisa Brix, Klara Loessl, Ida Karstoft, Kathrine Bebe, Emma Beiter Bomme mm. Derudover har man været nødt til at bruge topatleterne som trænere for flere af børnegrupperne i den daglige træning i Sparta, og også det har været et stort hit.
HAR LÆNGE GERNET VILLE BRUGE TOPATLETERNE MERE I DET DAGLIGE
Atletikchef og tidligere ungdomschef, Charlotte Beiter Bomme, fortæller, at hun længe gerne har ville bruge topatleterne mere i det daglige.
“Det er faktisk noget jeg har tænkt på længe, at vi skulle blive bedre til at bruge vores topatleter bare i den daglige træning. Det blev vi så tvunget til her i Coronakrisen, da alle trænere måtte sendes hjem på lønkompensation. Så måtte vi starte op uden de trænere, og tænke på hvad vi så skulle gøre. Vi er jo begyndt at lave kontrakter med vores eliteatleter, hvor der står, at de skal hjælpe 10 timer til ved vores løb. Så kom vi til at snakke om, at det ikke blot behøves at være vores løb. Det kunne også være at få gang i vores børnetræning igen. Det var alle atleterne med på. Hvis alle atleterne sagde ja til at komme én gang, så var vi dækket ind. Så har vi så hypet det lidt og skrevet f.eks. at “På søndag er der træning, og der kommer Nicolaj Hartling og træner jer i hæk, og han er dansk rekordholder”, eller Ole der kom og løb med nogle af vores løbere, så skrev vi, at “Han har været til OL og i EM-finalen osv.”. Så bliver de hypet. Forældrene har reageret tilbage og sagt, at det er simpelthen et hit! “Det er det bedste I nogensinde har gjort! De synes det er fantastisk at træne med nogle af de her trænere.” Så på et tidspunkt havde jeg skrevet, at “lur mig om stafet-pigerne ikke kigger forbi?”. Så kom alle ungerne og sagde, at “Eeeej, stafet-pigerne kommer - det er jo helt vildt”. Så tænkte jeg bare, at det skal vi da køre videre på.”
GRUPPERNES NAVNE BLEV TOPATLETERNES NAVNE
Under en af de første Sommeratletikskoler kom Charlotte Bomme og Christian Friis på, at man da også der skulle have topatleterne forbi til besøg.
“Pga. Corona må vi ikke være mere end 50, og da vi havde 150 børn på atletikskole, så var jeg jo nødt til at dele dem op i de her grupper, og så tænkte jeg, at i stedet for at kalde dem gruppe 1-8 så fik de et atletnavn. Så har vi sat de her skilte op ude på gaden, og Emma (Beiter Bomme, red.) oplevede derfor, at der en gang imellem stod nogle tennisbørn og heppede på hende til træning. Så havde de set hende stå på det skilt, og hun havde tænkt over hvordan de vidste hvem hun var, men kom så i tanke om, at de nok havde set det skilt med hende på.
Så lige pludseligt kom Christian Friis og jeg til at tænke på, at de da skal have sådanne nogle autografkort når de nu kigger forbi. Så har vi så skrevet til de her børn, at i løbet af ugen vil de komme forbi til autografskrivning. Emma valgte så at løbe om kap med dem også. Det har været lidt forskelligt hvad atleterne har valgt at gøre. Det har simpelthen været et hit.”
Foto: Thor Thestrup Schnetler, Sparta Atletik & Løb
Foto: Thor Thestrup Schnetler, Sparta Atletik & Løb
KÆMPE SUCCES FOR TOPATLETERNE
Det krævede dog lidt overtalelse at få enkelte af atleterne til at komme forbi, men tvivlen om hvorvidt børnene ville have deres autografer viste sig at være helt unødvendig.
“Den første reaktion fra vores atleter var, at der da ikke var nogen der ville have deres autograf, men de løb allesammen tør for kort, så vi måtte ind og printe flere. Så oplevede Kathrine Vorums børn, at mens hun står og venter på, at hendes børn kommer ud foran stadion så kom et andet barn løbende og råbte: “Mor, mor, mor, jeg har fået en autograf af en der har været til VM!”. Så havde moren spurgt sit barn hvem det var. “Ja, det ved jeg ikke.” Så havde moren fået kortet og set, at hun hed Emma. “Ja, det var Emma og hun var bare så sej!”.
Det har givet noget, og det vil vi helt sikkert køre videre med. Det har givet atleterne noget også. De synes det er sjovt at være med.”
Foto: Thor Thestrup Schnetler, Sparta Atletik & Løb
ISCENESÆTTELSEN GØR EN STOR FORSKEL
Selvom det er nogle eliteatleter i deres egen klub, så skulle man tro, at der ikke var så langt fra senioreliten til børnene, men det er der, fortæller Charlotte. Charlotte gør meget ud af ved autografskrivningen at præsentere topatleterne, og det gør en stor forskel.
“Det skal præsenteres for at virke. Det skal iscenesættes før det giver noget. Jeg har gjort det førhen med Morten Jensen og Erica Jarder og så glemt det lidt igen. Som sitationen har været så har jeg haft tid. Vi siger altid, at vi har meget travlt med at drifte. Nu har vi også tid til at udvikle lidt. Det er det jeg har haft tid til, men nu har jeg så mega travlt igen. Jeg nåede så nu at have tid til at nytænke nogle ting, og ikke bare kun drifte."
Topatlet Kathrine Bebe var blevet præsenteret for børnene inden autografskrivningen. Foto: Thor Thestrup Schnetler, Sparta Atletik & Løb
VIL GERNE FORTSÆTTE MED AT INDDRAGE TOPATLETERNE
Det er helt klart noget de vil prøve at huske at bruge i hverdagen.
“Vi skal være bedre til det, og vi skal bruge vores eliteatleter på den måde. De har jo også en fest ud af det. De synes det er sjovt, og jeg tror også, at de synes det er fedt at kunne hjælpen klubben på den måde, fordi de tit må sige, at de skal til stævne og så ikke kan. Nu var der så mulighed for, at de faktisk kunne i løbet af sommeren. Jeg vil gerne fortsætte det, og det er nemt nu når det er tænkt.”
TOPATLET NICOLAI HARTLING OM OPLEVELSEN
En af atleterne der skrev autografer var den danske rekordholder på 400m Hæk, Nicolai Hartling.
“Det er et superfedt initiativ! Det giver god mening generelt at bruge os profiler lidt mere i klubmiljøet. Børnene virkede til at være vilde med det, og syntes det var fedt at høre lidt om karrieren samt at få skrevet en autograf.”
TOPATLET EMMA BEITER BOMME LØB OM KAP MED BØRNENE
Foto: Thor Thestrup Schnetler, Sparta Atletik & Løb
En anden af topatleterne var sprinter, Emma Beiter Bomme, der her fortæller om hendes oplevelse.
"De er jo meget sjove de unge og de hører tingene lidt anderledes også. Det blev hurtigt til, at da jeg fortalte, at jeg havde været til VM sammen med med 4x100m stafetlandsholdet til at 5 minutter efter da de fik lov at stille spørgsmål, så var første spørgsmål “Hvordan er det at være verdens bedste?”. Det tog meget hurtigt en drejning. Så måtte jeg sige, at “Jeg er altså ikke verdens bedste”. Så det så vendt til “Nå, men så en af verdens bedste?” Så tænkte jeg, at det gik an og sagde, at det er rigtig sjovt og super fedt, men også lidt hårdt, men mest bare fedt.
Jeg tænkte, at det gider de ikke. Jeg tænkte, at det kommer til at tage 5 minutter. Jeg kommer også siger noget, og så er de ligeglade, og så går jeg igen. Jeg tænkte egentlig, at det ville gå hen og blive lidt akavet at gå hen og sige hej til dem som om jeg var en stjerne."
Der var travlt med autografskrivningen for Emma Beiter Bomme. Foto: Thor Thestrup Schnetler, Sparta Atletik & Løb
"Da jeg så kommer derhen siger en “Ej, det er hende fra plakaten”. Der havde hængt en plakat fra første dag hvor holdet skulle mødes henne. Der havde hængt et billede af mig. Jeg var deres gruppenavn. Så det kunne de godt se. Så på den måde var jeg ret hurtig inde i en stjernesammenhæng i og med, at de kunne kende mig fra det billede.
Det er ikke noget vi gør noget af i hverdagen. Overhovedet ikke. Det burde man måske gøre, når man har folk i klubberne der kan være inspirerende rollemodeller for nogle af de yngre. Det kan gå selvom man bor i lille Danmark.
Det jeg valgte at gøre da jeg kom var, at ja… de ville meget gerne løbe om kap. Så tænkte jeg, at det er måske en meget sjov måde at gøre det på i stedet for, at man bare står og snakker mens de kigger på en. Så løb vi om kamp, og jeg havde lige trænet, så jeg valgte at løbe til. Så tabte de så rimelig meget de små børn, og det var der, at jeg så var verdens bedste. De synes det var meget sjov at se hvor jeg var i forhold til hvad de selv kan. Så stod vi der tyve mand på række og mig der skulle løbe om kap. Det var nu meget sjovt."
Foto: Thor Thestrup Schnetler, Sparta Atletik & Løb
"Jeg har selv været træner i klubben. Der var det også altid det jeg blev spurgt om. Hvor langt har du sprunget og hvor hurtigt har du løbet, for så skulle det være et mål, at de skulle være bedre end det.
Det kan måske gøre, at når der kommer en masse børn i en sommerferie der intet har med atletik at gøre, så kan det måske gøre deres oplevelse endnu bedre, og så kan det være man kan få endnu flere ind i sporten fordi man har haft en god oplevelse. Ved at gøre sådanne små ting ved at jeg tager en halv time ud af min dag og så tager derind.
Jeg synes, at det var supersjovt at give os en slags selvtillidsboost. Det at nogle synes det er sjovt at høre hvad man har været til, og det er sjovt at løbe om kap, og at de gider have autografer hængende af mig, det giver et klap på skulderen. Så på den måde giver det noget begge veje.
Jeg ved, at jeg som lidt yngre har fået Joakim B Olsen og Morten Jensens autograf, men det er nok mere fordi mine forældre var gode til at opsøge det. Men det er da noget der har givet mig vildt meget, så hvis man kunne give det til andre unge også. Det er ikke alle forældre der lige kan gå hen og spørge om deres datter må få en autograf. Med mine forældre har det været nemmere for mig, men det kunne måske også have givet nogle andre noget hvis det havde været lidt nemmere og mere tilgængeligt.“
Ideen var et stort hit. Her sidder flere børn med autografer fra den danske rekordholder i diskos, Kathrine Bebe, der også selv gemmer sig på billedet. Foto: Thor Thestrup Schnetler, Sparta Atletik & Løb
Seneste nyheder
-
Sæsonrevy #10: Gustav tog endnu et ryk og erobrede rekorden
Et nyt år, en ny forbedring. Sådan har det altid været for Gustav Lundholm Nielsen, og 2024 var ingen undtagelse for 400 meter-løberen, der i juli måned tilmed ramte det store mål ved at erobre den danske rekord.
Læs mere -
Sæsonrevy #9: Gennem tunnelen og ud til lysende "10,14"
Efter lange perioder med skader var der i 2024 endelig lys for enden af tunnelen for Emil Mader Kjær. Skive-sprinteren, der fredag fylder 25, var med på stafetholdet i EM-finalen i Rom, og ikke mindst sluttede han sæsonen af med en formidabel sejr, der lover godt for det nye år.
Læs mere -
God jul og godt nytår!
Dansk Atletik ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere en rigtig god jul og et godt nytår!
Læs mere -
Sæsonrevy #8: Simon løb sig til et 12-tal
To EM-finaler og et vildt rekordløb til DM. Simon Hansens præstationer i 2024-sæsonen var til topkarakter – også selvom OL ikke gik helt som ønsket.
Læs mere