DM Hold / information om regler, afvikling og tilmelding

Som tidligere annonceret er Dansk Atletik gået sammen med Aarhus 1900 Atletik og Løb om at afvikle DM for Hold og Stafet d. 6. september. I skitseform er konceptet ved at være på plads og klar til en overordnet præsentation.

Desværre er der ikke - som håbet - lempet i forsamlingsreglerne, og derfor har det været nødvendigt at kigge nærmere på regler og rammer for, hvordan et sådanne arrangement kan afvikles.

Det har været vigtigt for Dansk Atletik, at vi kan stille atleterne et kvalitetsseniorstævne i udsigt, som rammer både top og bredde. Dette for at vi trods alt lykkes med at få en sæson, som nærmer sig en så normal situation som muligt.  Når det er sagt, så er det klart, at der vil være en række justeringer som gør, at DM Hold ikke vil være, som vi kender det fra en normal DT Finale.

I tiden op til afviklingen vil alle tekniske spidsfindigheder blive annonceret i god tid, men det overordnede koncept er som følger:

 • Der vil være deltagerbegrænsning på 12 hold hos hvert køn. Skulle flere hold ønske at deltage, så vil Dansk Atletik afgøre, hvilke hold der får start ud fra en sportslig vurdering, hvor samlet placering i DT 2019 vil vægte højest.
 • Stævnet forventes at starte 11.30 og slutte 18.30.
 • Konkurrenceformatet vil i stort omfang minde om det vi kender fra ”EM Hold”. Dvs. 1 tællende deltager i alle øvelser, og kun 1 deltager kan starte. Ligeså i stafet, hvor man må stille 1 hold i hver stafet. Ligeledes vil der være 4 forsøg til alle deltagere i kast og horisontale spring.
 • Øvelsesudvalget som til en normal DT – dog uden forhindringsløb. Altså: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, 5000 m, kort hæk, lang hæk, stang, længde, højde, trespring, kugle, hammer, diskos, spyd, 4x100 m og 4x400 m.
 • Hver deltager må maximalt deltage i 2 individuelle øvelser og derudover 2 stafetter. Alle deltagere skal være årgang 2006 eller ældre.
 • Der er meget begrænset adgang til stadion. Hvert hold får tildelt 4 træner/leder akkrediteringer, samt 1 officialopgave. Derudover er det kun aktive der har adgang til stadion.
 • Ingen opvarmning på stadion. Dette kan foregå i atletikhallen eller skoven.
 • Som reglerne er dags dato, vil der ikke være adgang for tilskuere, men vi vil selvfølgelig arbejde for muligheden afhængig af planerne for genåbningen af Danmark.
 • Atletik TV forventes at transmittere arrangementet online.
 • Vinderen af holdkampen kåres som dansk mester for hold. Pointgivning baseres på 8 hold uafhængigt af endeligt antal hold der starter. Dvs.: 9-7-6-5-4-3-2-1-1-1-1… point
 • I 4x100 m og 4x400 m uddeles officielle DM-medaljer til top-3. Udover de 12 deltagende hold i holdkampen, så er der 4 pladser til ”øvrige hold/evt. andet hold” i DM-konkurrencen i stafet (dvs. max 16 hold). Hvert særskilt tilmeldte stafethold udløser yderligere 1 trænerakkreditering. Ved flere hold end deltagerbegrænsning tilmeldt, så er det 2019/2020 resultater, som vil danne baggrund for udvælgelse.

Seneste nyheder