Nyhed fra Dansk Atletik
Kristian Uldbjerg Hansen fra Randers Freja Atletik er en af de atleter, der over det kommende stykke tid skal konkurrere en del. Her fra DM Senior 2020 hvor han blev dansk mester på 800m og 1500m. Foto: Christian Jørn.

Corona-sikre stævneaktiviteter skaber muligheder for eliten

De eneste der må konkurrere for tiden er atleter klassificeret som ‘professionelle atleter’. Flere steder over den næste halvanden uges tid ser vi nu eliten konkurrere. Det er under Corona-sikre forhold. Se her hvor, hvem og hvad i det kommende stykke tid.

ndendørs sæsonen er i gang for tiden. Det foregår i Danmark de få steder med indendørs faciliteter. Taler vi brug af bl.a. 200m rundbaner er det i Skive, Randers og Odense. Få andre steder har man en enkelt 60m bane og nogle faciliteter til de tekniske øvelser.

Bliv her opdateret på lidt af hvert over den kommende uge, og så har vi nogle maratonløbere der også planlægger lidt om nogle måneder. 

 

23. JANUAR - ODENSE INDOOR

Til stævnet er der flere interessante sprintere. Der er den eneste kvinde der kom med til EM sidste gang i 2019 i Glasgow. Det er Mathilde Kramer fra Frederiksberg IF. Om hun er klar til EM har hun i dag svaret "Hell yeah!" til, da vi kort hørte fra hende. Hun klarede kravet på 60m tilbage i 2020 med 7,39 sek. indendørs. Kravet er 7,40 sek. på den korte sprint. Det her vil være hendes sæsondebut indendørs. Mathilde er tilmeldt 60m og 200m.

Til stævnet er også Sara Slott Petersen fra Aarhus 1900 Atletik & Løb på 400m, Martha Rasmussen fra Aarhus 1900 Atletik & Løb på 200m og 400m, og så Kojo Musah fra samme klub på 60m. Sidstnævnte har allerede klaret EM Inde kravet. 

 

23. JANUAR - SPRINGSTÆVNE I AARHUS

I Aarhus er der noget af et springstævne. Her samler landstræner i spring, Lars Nielsen, flere fra topeliten til konkurrence. Det er selvfølgelig under meget sikre forhold, har landstræneren i dag forsikret os om. Man vil her filme og analysere tilløbshastigheder med laser. Resultaterne vil landstræneren den kommende tid gennemgå med de pågældende trænere og atleter via virtulle møder.

Måleudstyr der kan måle tilløbshastigheder. Her fra DM Senior 2020. Foto: Christian Jørn.

26. JANUAR - 1500M INVITATIONSSTÆVNE I RANDERS

I Randers er der denne dag ét felt. Det er på 1500m. Kravet til EM Inde på denne distance er 3.45,00 min. Sidste gang ved EM Inde i 2019 havde Danmark én dansker med til EM. Måske får vi denne gang flere med? I Randers løber flere fra Morten Munkholms træningsgruppe. Det er Mikkel Dahl-Jessen og Mikael Johnsen fra AGF Atletik, Kristian Uldbjerg Hansen fra Randers Freja Atletik og så Joel Ibler Lillesø fra Bagsværd AC. Sidstnævnte skal efter planen pace til 1200m, men løber muligvis hele vejen hvis det viser sig muligt.

Morten Munkholms træningsgruppe. Fra venstre: Mikael Johnsen, Kristian Uldbjerg Hansen, Mikkel Dahl-Jessen og Morten Munkholm. Foto: Christian Jørn.

30. JANUAR - MEETING D'ATHLÉTISME DE MONDEVILLE i Mondeville, Frankrig

Joel Ibler Lillesø og Mikkel Dahl-Jessen har allerede klaret kvalifikationskravet på 3000m til EM Inde. Joel er pt. blandt de tre med de tre hurtigste tider. Det er Mikkel Dahl-Jessen ikke. Han har den fjerdehurtigste tid. Der kan kun løbe tre til EM. De har begge fået en interessant start i dette felt i Frankrig. Der er her løbere på der  startlisten  har løbet så hurtigt som 7.38,43 min. (Michael Kibet fra KENYA). Tiden vil vise om det er realistisk at konkurrere denne dag i Frankrig. 

Også vores bedste kvindelige danske trespringer nu og gennem tiden, Janne Nielsen fra Aarhus 1900 Atletik & Løb, stiller her op.  I oktober flyttede hun til Paris for at træne med flere af verdens bedste. 

30. JANUAR - INDOOR TRACK AND FIELD VIENNA i Wien, Østrig

Her løber Benjamin Lobo Vedel 800m, hvor han kun 93/100-dele fra at klare kravet. I december løb han 1.49,93 min. Lørdag d. 16. januar løb han den hurtigste 600m nogensinde løbet af en dansker indendørs med 1.17,80 min.

Benjamin Lobo Vedel fra DM Senior 2020 som han desværre måtte udeblive fra som aktiv, men han kom og heppede. Foto: Christian Jørn.

I skrivende stund har kun én dansker klaret kravet til EM Inde på 800m. Det er Andreas Bube fra Bagsværd AC, der til Nordenkampen indendørs i februar 2020 løb 1.48,73 min. Fem dage efter løb han igen under 1.49,00 min. som er kravet. Der løb han 1.49,55 min. i Frankrig.

Andreas Bube fra DM Senior 2020. Han har allerede klaret EM Inde kravet. Foto: Christian Jørn.

Til stævnet ser vi også EM-kvalificerede Kojo Musah fra Aarhus 1900 Atletik & Løb på 60m, hvor han får god konkurrence. På 60m'eren er også Frederik Schou-Nielsen fra Sparta Atletik, Mathilde U. Kramer fra Frederiksberg IF, Louise Østegård fra Randers Freja Atletik, Marie Høgh Larsen fra Sparta Atletik og Emma Beiter Bomme fra Sparta Atletik.

På 200m stiller Mette Graversgaard fra Aarhus 1900 Atletik & Løb op. Her får hun modstand af Emma Beiter Bomme og Astrid Glenner-Frandsen fra Sparta Atletik. Graversgaard stiller også op på 60m hæk.

På den længere sprint, 400m'eren, har vi Sara Slott Petersen og Martha Rasmussen fra Aarhus 1900 Atletik & Løb og Gustav Nielsen fra Sparta Atletik.

I én teknisk disciplin har vi én dansker med. Det er højdespringer Janick Klausen fra Aarhus 1900 Atletik & Løb.

Det var lidt om enkelte stævner i den nærmeste horisont. På AKTUELT-siden kan man også se, at Kristian Uldbjerg Hansen og Mikael Johnsen efter planen skal løbe 1500m den 7. og 13. februar i hhv. Dortmund i Tyskland og Gent i Belgien.

MARATONLØB I MARTS

Lidt længere ude i fremtiden har vi to maratonløbere, der har fået start i et eksklusivt løb. Det er et maraton i Bern i Schweiz den 14. marts 2021. Det er Rune Bækgaard og Simon Holbek fra HMRC. Førstnævnte imponerede i november måned ved i sit 3. maraton at forbedre sin PR med hele 10 minutter til 2.16.38. Dengang sagde han, at der var til mere: “Jeg er super glad for min 2.16 tid, men jeg er også top motiveret for at løbe stærkere. Jeg ved der er mere i banken. Det er mit 3. maraton og jeg har stadig meget at lære”  sagde Rune dengang.

Til maratonløbet er der planlagt pace til herrerne på 2.09.00, 2.11.30 (OL-krav) og 2.15.00. De løber på rundstrækninger på en lukket rute.

Rune Bækgaard fra HMRC. Foto: Per Alex Sportsphotos

 

Seneste nyheder