Joel Ibler Lillesø med træner, Carsten Rytter bagved, til DMU i Aalborg i 2020. Foto: Christian Jørn.

EM-kvalifikationskrav er målet for en hurtig 3000m lørdag i Skive

Lørdag den 16. januar kl. 13.00 løber flere af Danmarks bedste mellemdistanceløbere med hjælp fra to habile pacere en spændende 3000m indendørs i Skive. Målet er at opnå EM Inde-kravet på 8.00 minutter. Begivenheden livestreames af TV Midtvest.

Man må pga. Coronaen for tiden se sig langt om efter konkurrenceatletik. Nu er der dog et lille lys for dem, der savner at se atletik. Det er for nyligt godkendt, at atleter, der er klassificeret som ‘profesionelle atleter’ i DAF/DIF-regi godt må konkurrere på trods af restriktioner, og det gør enkelte atleter brug af. Se mere om den mulighed her. Lørdag den 16. januar 2021 i Skive står en flok løbere klar på startstregen til en 3000m hvor målet er klart: EM-kvalifikation. Se EM Inde-kravene her. Der er tre pladser på distancen til EM Inde. Én dansker har allerede klaret kravet, men løber tre andre hurtigere end ham får de formentlig pladserne.

Feltet består af:

  • Joel Ibler Lillesø, Bagsværd AC
  • Jakob Dybdal, Aarhus 1900 Atletik og Løb
  • Christoffer Boll, Sparta AM
  • Axel Vang Christensen, FIF Hillerød
  • Magnus Dewett, Herning LK
  • Mikael Johnsen, AGF Atletik
  • Mikkel Dahl-Jessen, AGF Atletik (har allerede klaret kravet tilbage i februar 2020)

 

Pacerne er Christoffer Frost-Jensen Johansen fra Bagsværd AC og Thijs Nijhuis fra Viborg AM. Førstnævnte skal efter planen pace de første 1500m (4.00 min), og så skal Thijs Nijhuis pace lidt mere, som efter planen er yderligere 500m.

 

Feltet er kommet i stand på foranledning af Joel Ibler Lillesøs træner, Carsten Rytter. Joel har haft en 2020 sæson, der har været hans store gennembrud, og nu vil han prøve at følge det op med en mulig EM Inde kvalifikation her i starten af 2021. Rytter har set sig om i udlandet efter muligheder for gode felter, men da det har været begrænset med felter samt udrejsemuligheder grundet Corona har de også fået istandsat dette felt. Efter planen skal Joel løbe en 3000m den 30. januar 2021 i Frankrig (hvor også Mikkel Dahl-Jessen er i feltet), og for kort tid siden var det planen, at det primære kvalfikationsforsøg skulle være her. Dette løb i Skive er så lavet for, at Joel kan få en god tid samt få løbet lidt indendørs inden løbet i Frankrig. Men nu hvor diverse restriktioner strammer til er det måske ikke engang sikkert, at løbet i Frankrig bliver en realitet. Det vil tiden vise. Lige nu er det løberne kan forholde sig til løbet i morgen, og de ved, at dette måske bliver en af meget få muligheder - hvis ikke den eneste - for at løbe rigtig hurtigt. Der skal både være et stævne, men der skal også være et godt felt skal det lykkes. Begge elementer er til stede i morgen. Så er det bare om at udnytte muligheden.

 

LANDSTRÆNER ER OPTIMISTISK

Landstræner, Kersti Jakobsen, er optimistisk forud for forsøget. Hun fortæller, at det her en sjælden mulighed i denne tid for at få et godt resultat. Hun fortæller også hvor svært det er at planlægge stævner i denne tid med Corona, der gør, at en langsigtet planlægning er svær. Så alle atleter og trænere er til dette forsøg enige om, at den her mulighed skal udnyttes så godt som muligt, fortæller hun.

 

HJÆLP PÅ TVÆRS AF KLUBBER

I Danmark er der kun indendørs baner med en 200m rundbane med hældning i Odense, Skive og Randers. Joel og hans klub, Bagsværd AC, tager sædvanligvis til Malmø om vinteren for at træne indendørs. Men den mulighed har været begrænset, så de har fået mulighed for at træne i Randers. Fra Rytter skal der lyde en stor tak til Randers og Morten Munkholm for at skabe de muligheder. Det er godt at høre, at man hjælper hinandens på tværs af landsdele og klubber i denne tid. I Randers har Joel trænet med flere andre af de løbere der løber i Skive lørdag, heriblandt Mikael Johnsen og Mikkel Dahl-Jessen m.fl.

 

TAK TIL SKIVE AM

Rytter fortæller, at Skive AM og klubbens Bent Jensen har været en stor hjælp på vejen til at få dette muliggjort. Så det skulle være et af de steder. Og her hjælper Skive AM gerne flere af landets bedste løbere med en mulighed for at løbe hurtigt.

 

LØBET LIVESTREAMES

Skive AM har udover faciliteterne også istandsat med et produktionshold, at løbet livestreames. Udover det vil TV Midtvest lave en lille produktion om Skive AM som arrangører.

 

Hvor forberedt er løberne så, og hvordan går det dem for tiden? Læs her lidt fra enkelte af løberne.

 

JOEL HAR ALDRIG VÆRET I BEDRE FORM

Fra Joel er meldingen meget klar. Han er klar når startskuddet lyder.

Jeg er klar til 3000m'eren. Formen har aldrig været bedre. De sidste ugers tid har jeg kørt i en positiv cyklus, hvor jeg er blevet overrasket over min form efter nærmest hver træning. De sidste to uger har jeg været på “træningslejr” i Jylland for at kunne få trænet i indendørs faciliteter som vi ikke har på Sjælland. Det har fungeret rigtig godt. Jeg er virkelig skarp for tiden. EM kravet er i hvert fald meget realistisk, og jeg går stærkt efter at komme under det! Jeg har altid godt kunne lide at se de store seniormesterskaber i fjernsynet. Det ser så fedt ud. Og når jeg så har muligheden for måske at kunne deltage i ét, så tænder det en stærk ild i mig! Mentaliteten er der, benene er klar, så nu skal der bare løbes”.

Joel Ibler Lillesø til DMU i Aalborg i 2020. Foto: Christian Jørn.

Joel håber på også at kunne løbe i Frankrig, men er også realistisk omkring det.

Løbet i Frankrig er selvfølgelig også en kæmpe mulighed. Men da Corona er så vildt for tiden, vil jeg løbe løbet i morgen som var der ikke nogen anden mulighed for at kunne kvalificere mig. Der er jo en stor chance for, at løbet i Frankrig bliver aflyst i de kommende dage”.

 

MIKKEL DAHL-JESSEN ER TILBAGE

Mikkel Dahl-Jessen melder sig også klar. Han har som den eneste allerede klaret kravet med 7.58,99 min. i Odense den 11. februar 2020. Men løber tre andre hurtigere end ham inden udløbet af fristen for kvalifikationen vil de formentlig få de tre nationspladser der er.

Det er gået rigtig fint med træningen de sidste mange uger. I december-januar her har jeg for alvor fundet lysten og motivationen igen efter en sensommer og et efterår, hvor jeg havde hovedet et helt andet sted end løb, så det er dejligt! Nytårsaftensdag løb vi en 5000m udendørs på banen i Randers, og det var mest bare et testløb - der så gik en del over forventning, så det var jo fedt. (red.: Mikkel løb her 14.02,51 min.). Vi er først lige begyndt den specifikke banetræning nu her, og jeg har kun fået ét pas i 3000m tempo, så løbet i morgen ligger en del for tidligt, hvis du spørger mig. Men det er Joel og hans træner Carsten Rytter, der har sat det i stand sammen med Bent Jensen fra Skive AM så stort cadeau til dem. For mig er det mest af alt en rustbuster og så håber jeg virkelig meget, jeg kan komme til Frankrig den 30. januar, hvor jeg er kommet i et godt felt.”

Mikkel Dahl-Jessen efter at have vundet sølv til DM på 5000m i sommeren 2020. Foto: Christian Jørn, Dansk Atletik.

 

MIKAEL JOHNSEN SATSER PÅ 1500M MEN PRØVER 3000M

Mikkel Dahl-Jessens nære trænings- og klubkammerat, Mikael Johnsen, er også med til denne 3000m. I sommer løb han 3.38,69 min. på 1500m, hvilket var hans gennembrud på distancen. 1500m’eren er hans klare fokus, men at gå efter den nu skulle Corona sætte en midlertidig stopper for.

Jeg er godt kørende, men satser dog primært på 1500m. Ville dog godt have løbet en 1500m i Dortmund i sted for, men måtte ikke pga. Corona. Så det bliver lidt fun på 3000m i morgen i stedet for”.

Mikael løb den 31. december 2020 med på den 5000m Mikkel Dahl-Jessen m.fl. løb. Her løb Mikael 14.08,17 min.

Mikael Johnsen på podiet efter at have vundet DM på 1500m i sommeren 2020. Foto: Christian Jørn, Dansk Atletik

Tiden må vises om der kan arrangeres et lignende arrangement på 1500m’eren på et tidspunkt, men med få stævner og få felter er det også oplagt for Mikael at prøve denne 3000m. Mikael er en mellemdistanceløber, der typisk klarer sig godt på de lidt længere distancer også. Faktisk er Mikael oprindeligt kommet fra maratonløb på motionsniveau, og er så siden hans entré i atletikken gået markant ned i distance. Det har været succesrigt, og den førnævnte 1500m er den hurtigste i en hel del år af en dansk løber.

 

AXEL VANG CHRISTENSEN HÅBER PÅ ET GODT LØB

Unge Axel Vang Christensen er også klar på et godt løb. “Min træning går godt, og ifølge mine træningstider er jeg i mit livs form. Jeg håber på et godt løb med et godt samarbejde om en hurtig tid”. Axel løb nytårsaftensdag med på den føromtalte 5000m, hvor han løb 14.06,55 min.

Axel Vang Christensen på 3000m forhindring til DM 2020. Foto: Christian Jørn, Dansk Atletik

 

JAKOB DYBDAL ER KLAR EFTER SKADE

Jakob Dybdal havde et flot 2020, men løb i slutningen af året ind i en skade. Nu er han tilbage. "Jeg glæder mig til at komme i konkurrence igen. Efter en lang genoptræningsperiode pga. en skade i foden føler jeg mig godt løbende nu. Jeg vil rigtig gerne løbe under de otte minutter, da det er en kæmpe milepæl og samtidig EM-krav, men jeg er også realistisk omkring, at det tager tid at komme helt op i gear efter en længerevarende skade. Jeg har trænet godt efter en langsigtet plan hen mod sommerens forhindringsløb, så indendørsløbet i Skive vil være en god indikation af hvordan formen er lige nu."

Seneste nyheder