Nyhed fra Dansk Atletik
Mikael Johnsen fra da han vandt 1500m til DM i sommeren 2020. Nu fører han den danske rangliste på 1500m, da han i et løb sammen med fire andre klarede krav til EM Inde. Foto: Christian Jørn.

Fem løbere klarer EM krav på 1500m i Randers

Tirsdag aften var en magisk dag i Randers. Det er mange år siden der er set så stærk en bredde i eliten på mellemdistanceløb. Det bekræftede resultaterne denne tirsdag aften i den grad også. Hele fem løbere klarede EM kvalifikationskravet på 1500m på 3.45 min.

Der var lagt en snorlige plan, og der blev i den grad eksekveret. Flere af de bedste mellemdistanceløbere var i denne særlige tid gået sammen om at hjælpe hinanden og havde derfor sat hinanden stævne til et 1500m løb i Randers. Joel Ibler Lillesø og Morten Munkholm skulle være pacere.

Løbet forløb også snorlige, og efter meget præcise splits og godt løb af pacerne viste løberne hvilket niveau dansk mellemdistanceløb har for tiden.Mikael Johnsen og Mikkel Dahl-Jessen fra AGF Atletik trak fra til sidst, og fik de imponerende sluttider på hhv. 3.43,2 min. og 3.43,5 min.

Mikael Johnsen og Mikkel Dahl-Jessen fra Nordenkampen 2020. Foto: Christian Jørn.

Lige efter kom Kristian Uldbjerg Hansen fra Randers Freja Atletik i tiden 3.44,5 min. Og dernæst var der William Devantier fra Sparta Atletik og Christoffer Frost-Jensen Johansen fra Bagsværd AC der begge fik 3.44,7 min. De var dermed alle under kvalifikationskravet til EM Inde i marts på 3.45 min. Sidst i 2019 havde Danmark kun fem danskere med i alt. Nu er der seks kvalificeret bare på denne ene distance. Dog kan kun tre komme med, da der kun er tre nationspladser. Fristen for at kvalificere sig løber ud den 24. februar 2021.

DEVANTIER LADER TIL AT HAVE FUNDET EN GOD OPSKRIFT PÅ SUCCES

Flere af løberne vidste vi godt var i god form. Én af løberne overraskede dog rigtig meget. Det var William Devantier, der tidligere år har præsteret rigtig godt, men som har haft et par tumultariske år. Nu lader det dog til, at ham og hans træner har fundet en god formel.

"Jeg har ikke som sådan haft nogle store skader, der har bare de seneste to år altid været et eller andet som har holdt mig fra at kunne træne 100 %. Det der med ikke at kunne holde kontinuiteten i træningen og miste et par uger eller en måned hist og her - det har bare gjort det svært at præstere på det niveau jeg har været vandt til." fortæller William.

Han fortsætter: "Med de seneste 5-6 måneder virker det til at Heidi og jeg har fundet en approach, som min krop responderer på uden at det fører til småskader hele tiden. Så det håber jeg kan fortsætte!"

William Devantier. Foto: Christian Jørn.

DIEKEMA TOPPEDE HOS KVINDERNE

I Randers var der også et 1500m heat for kvinder. Her var Mathilde Diekema fra Aarhus 1900 Atletik & Løb hurtigst med 4.29,0 min.

Mathilde Diekema. Foto: Christian Jørn.

Lige efter hende kom unge Sofia Thøgersen fra Sparta Atletik & Løb, der fik 4.29,3 min., som er ny dansk ungdomsrekord for 16-årige.

Sofia Thøgersen fra DMU i Hvidovre i sommeren 2020. Foto: Christian Jørn.

Seneste nyheder