Mette Graversgaard efter hun to gange til DM Inde slog dansk rekord på 60m Hæk. Nu har hun gjort det igen. Foto: Christian Jørn.

Graversgaard starter igen året ud med dansk rekord

I 2020 slog hun dansk rekord imponerende syv gange. Også 2021 ser ud til at blive lovende for Danmarks dronning på hækkene, Mette Graversgaard. Lørdag slog hun dansk rekord igen ved at forbedre sin egen danske rekord på 60m Hæk fra 8,31 til 8,23 sekunder. Med tiden klarer Graversgaard også EM Inde kvalifikationskrav på 8,25 sek. Sara Slott Petersen og Gustav Lundholm Nielsen klarede også EM krav denne lørdag.

2021 er startet godt ud for Graversgaard. Først forbedrer hun sin flade 60m (uden hække) fra 7,52 sekunder til 7,44 sekunder. Det er blot 4/100-dele fra EM Inde kravet på den distance. Nu slog hun så lørdag i Wien hendes egen danske rekord på denne 60m Hæk og viser, at også med hække er hun i storform.

Graversgaards progression i 2020 var imponerende. Der løb hun på denne 60m Hæk 8,38 sekunder den 28. december. Det var en tangering af den daværende danske rekord. 1. februar slog hun den så med en tid på 8,36 sekunder. Inden sæsonen var ovre toppede hun de præstationer ved at løbe dansk rekord på 60m hækken hele to gange til DM Inde den 23. februar. Der løb hun i indledende 8,32 sekunder og i finalen 8,31 sekunder. Over den indendørs sæson rykkede hun således den danske rekord med omkring 10 100-dele. Men 8,23 sekunder viser, at der var mere at hente, og at træningen siden udendørs sæsonen er gået rigtig godt.

Graversgaard løb senere på dagen 200m, hvor hun løb 23,73 sekunder. Der er ikke 200m til EM Inde. Denne distance har hun også den danske rekord på som lyder på 23,42 sekunder. I 2020 forbedrede hun rekorden på denne distance tre gange.

I Wien var der mange fra eliten til start, og dagen skulle bestemt ikke stoppe ved Graversgaards flotte resultat på hækken.

SARA SLOTT OG GUSTAV LUNDHOLM KLAREDE EM INDE KRAV

På 400m’eren så vi Sara Slott Petersen fra Aarhus 1900 Atletik & Løb og Gustav Lundholm Nielsen fra Sparta Atletik & Løb, der begge klarede EM Inde kravet på hhv. 53,75 og 47,60 sekunder. Sara Slott løb 53,34 sekunder og Gustav løb 47,41 sekunder.

Sara Slott Petersen. Foto: Christian Jørn.

Det vil være Gustavs første EM såfremt han udtages. Det er pt. kun disse to, der har klaret kvalifikationskrav på 400m.

Gustav Lundholm Nielsen fra DM Inde 2020. Foto: Christian Jørn.

På de korte sprinter imponerede flere fra eliten igen. Kojo Musah fra Aarhus 1900 Atletik & Løb løb 6,71 sekunder mens Mathilde Kramer fra FIF Atletik og Astrid Glenner-Frandsen fra Sparta Atletik & Løb fik hhv. 7,43 sekunder og 7,42 sekunder. Sidstnævnte, Astrid, løb også 200m og kom meget tæt på sin personlige rekord på 24,05 sekunder da hun løb 24,06 sekunder.

HAMMERKASTER KATRINE KOCH JACOBSEN IMPONEREDE I KULDEN

I København var der også flere stævner. Der var et stævne indendørs, og så havde enkelte hammerkastere bevæget sig udenfor i de kolde grader. Der trodsede Katrine Koch Jacobsen fra Sparta Atletik & Løb de kolde forhold og imponerende med en ny dansk U23 rekord med et kast på 62,90 meter. Hendes personlige rekord var inden dette kast 60,97 meter. Den tidligere indehaver af U23 rekorden var den nuværende danske senior rekordholder, Celina Julin.

Katrine Koch Jacobsen fra hammerkast stævnet under de kolde forhold. Foto: Privatfoto.

Ved indendørs stævnet blev det også til en ungdomsrekord. Her sprintede unge Annika Baun Haldbo fra Sparta Atletik & Løb sig til en ny dansk ungdomsrekord for 18-årige, da hun løb 8,71 sekunder på 60m hæk.

TRE DANSKERE TIL START I FRANKRIG

Som om vi denne dag ikke havde fået nok spændende atletik, så var dagen endnu ikke slut efter ovenstående stævner. Om aftenen var tre danskere til start ved det franske stævne MEETING D'ATHLÉTISME DE MONDEVILLE. Det var trespringer, Janne Nielsen fra Aarhus 1900 Atletik & Løb i trespring samt Mikkel Dahl-Jessen fra AGF Atletik og Joel Ibler Lillesø fra Bagsværd AC på 3000m.

Førstnævnte sprang 13,16 meter, men for Janne er dette ikke et resultat hun går meget op i. Pt. er Janne på træningsophold ved en fransk springergruppe i Paris, hvor hun søger at udvikle sig som trespringer. Der har de justeret meget ved hendes sædvanlige tilgang til trespringer, og fokus er pt. på træningen, men de springer også til stævner en gang imellem.

På 3000m var det lidt spændende. Der hører sig en forhistorie til. Den 17. januar løb hele fem danskere under 3000m kvalifikationskravet på 8 min. Dengang var resultaterne således: