Grønbech og Skifter Andersen blev danske mestre i mangekamp

Lørdag og søndag blev DM Mangekamp Indendørs 2021 afgjort. Danske mestre blev Nickoline Skifter Andersen og Nikolaj Grønbech fra Sparta Atletik. Læs her mangekæmpernes egne refleksioner.

Mangekampen foregik i Randers med Randers Freja Atletik som arrangør. Herrerne udkæmpede deres syvkamp både lørdag og søndag, mens kvinderne kun kæmpede om lørdagen i deres femkamp.

Der var flotte roser til arrangørerne. "Jeg vil gerne rose den gode organisering og stemning i Randers, som har været super god på trods af at der ingen tilskuere var. Samtidig er jeg taknemmelig overfor al den støtte og opbakning fra de trænere, atleter og dommere, der har været tilstede under konkurrencen", lyder det fra en af de kvindelige mangekæmpere, Caroline Eckert fra Odense Atletik.

Kvindernes danske mester blev som sagt Nickoline Skifter Andersen. Hun forsvarede sit danske mesterskab, og med tre personlige rekorder undervejs satte hun også personlig rekord i mangekampen.

 

KVINDER RESULTATER

  • 1. Nickoline Skifter Andersen, Sparta, 3785 (PR)
  • 2. Anna Øbakke Lange, Sparta, 3647 
  • 3. Ida Beiter Bomme, Sparta, 3523
  • 4. Caroline Eckert, Odense Atletik / GER, 3328 (PR)
  • 5. Nikoline Lybæk Petersen, Aarhus 1900, 3241 (PR)

 

Om lørdagen stod det klart hos herrerne, at én herre havde ramt sit højeste nivau. Det var Nikolaj Grønbech der forbløffede alle ved at sætte personlig rekord i alle fire discipliner. Om søndagen var han tæt på at fortsætte det samme efter at have slået personlig rekord i dagens første øvelse, hækkeløb, men i stangspring valgte han at træffe sig med den højeste score af alle deltagende selvom han i teorien godt kunne fortsætte. Men en mangekamp er mange øvelser, og Grønbech gemte kræfterne til den sidste disciplin, 1000m’eren. Også her satte han personlig rekord. Alt dette gjorde Grønbech til den danske mester.

 

HERRER RESULTATER

  • 1. Nikolaj Grønbech, Sparta, 5302 (PR)
  • 2. Jonas N. Bjerremand, Aarhus 1900, 5099 (PR)
  • 3. Christian Gundersen, Sparta, 5090 (PR)
  • 4. Massin Ait Bouziad, Sparta, 4724
  • 5. Oswald Carstensen, Sparta, 4466 (PR)

 

UDTALELSER OG REFLEKSIONER KVINDER

1. Nickoline Skifter Andersen, Sparta, 3785 (PR)

“Er virkelig tilfreds med det endelige resultat i min mangekamp i dag med 3xPR undervejs, og så selvfølgelig at kunne forsvare mit danske mesterskab. Formen har været god i vinter, så havde også håbet på et godt resultat. Det lagde op til en tæt mangekamp i toppen, hvor det var marginalerne, der gjorde, at en tog mesterskabet, frem for en anden, så er super glad for, at det meste lykkedes for mig i dag.”

2. Anna Øbakke Lange, Sparta, 3647 

“Jeg er virkelig taknemlig for, at vi fik mulighed for at afholde DM mangekamp trods corona, og selvom mine resultater ikke var optimale, var det virkelig fedt blot at fuldføre en mangekamp igen.”

3. Ida Beiter Bomme, Sparta, 3523

“Jeg synes min DM i mangekamp gik rigtig fornuftigt, da jeg her for tiden primært fokuserer på hæk og længde. Jeg ender også med at slå personlig rekord i disse to øvelser, som jeg er meget glad for. Ender tilsammen på en 3. plads, som jeg også er rigtig glad for.” 

4. Caroline Eckert, Odense Atletik / GER, 3328 (PR)

“Alt i alt har det været en positiv og lærerig oplevelse for mig at have været med til DM mangekamp i Randers. Jeg slog min gamle PR i 5-kamp med 68 point, så det er jeg rimelig tilfreds med. Jeg er især glad for mit kuglestød, hvor jeg lige for tiden oplever stor fremgang og kan mærke, at der er meget mere at komme efter. Der har dog været en del mentale udfordringer under mangekampen, hvorfor der i flere af disciplinerne var et stort pres på det sidste forsøg – så her mangler der bare masser af rutine fremover. Til sidst vil jeg gerne rose den gode organisering og stemning i Randers, som har været super god på trods af at der ingen tilskuere var. Samtidig er jeg taknemmelig overfor al den støtte og opbakning fra de trænere, atleter og dommere, der har været tilstede under konkurrencen. Det er med til at holde motivationen oppe og det gør det sjovt at deltage i stævner som disse!”

5. Nikoline Lybæk Petersen, Aarhus 1900, 3241 (PR)

“Jeg have et mål om at lave en bedre mangekamp pointmæssigt end sidste år, og det lykkedes heldigvis. Rent teknisk lykkedes jeg med noget af det vi har trænet på, mens der andre steder mangler lidt endnu. Og taget i betragtning at det var første konkurrence i år i mange af disciplinerne, så er jeg godt tilfreds med resultatet.” 

UDTALELSER OG REFLEKSIONER HERRER

1. Nikolaj Grønbech, Sparta, 5302 (PR)

“Min 7-kamp gik over alle forventninger! Jeg startede ud med at slå 4 PR på dag 1, hvilket i nogens øjne godt kan se ud som lidt af en overpræstation, dog vil jeg selv mene at jeg ramte i mit sande niveau, eftersom jeg ikke lavede nogle “feber” resultater og resultaterne kun lige var en tand over mit hidtil bedste. På dag 2 vidste jeg at jeg “bare” skulle komme igen 60m hæk uden de største problemer, springe et godtkendt og løbe en god 1000m for at sikre guldet, men 8.70 sek. på hækken, 4.90m i stang og 2.56.34 sek. havde jeg kun tur drømme om. Havde du spurgt mig fredags om jeg ville lave over 5300point i weekenden havde jeg grint og sagt at det bliver nok først i 2022. Men min træning har gået godt, så jeg vidste at muligheden var der, men at slå PR i 6 ud af 7 øvelser, hører til sjældenheder.”

2. Jonas N. Bjerremand, Aarhus 1900, 5099 (PR)

"En god weekend til dm mangekamp sluttede for mig, men en fed 1000m og et tilfredsstillende samlet resultat. Jeg ved der er flere points at hente i mange øvelser  og jeg havde håbet det var kommet til udtryk i denne weekenden. Jeg lader mig dog ikke mentalt dvæle for længe ved min indendørs stævner men bruger det som motivation til træning i den næste periode. Stævner og ugen op til dem giver mig en god fornemmelse af hvad jeg skal arbejde med og hvor jeg skal ligge min krafter fremadrettet så jeg glæder mig bare til den komme periode og de ting jeg skal arbejde på." 

3. Christian Gundersen, Sparta, 5090 (PR)

“Det var en skuffet følelse jeg gik hjem med efter første dagen i syvkampen. Jeg var skuffet over resultaterne og at guldet ikke var inden for rækkevide. På dag 2 var jeg meget tilfreds med at tangere min PR i stang og at slå ny PR på 1000m. De gode afsluttende resultater giver mig mod på den kommende udendørs sæson. Generelt var der rigtigt god stemning i hallen og det var rigtig fedt at se Nikolaj Grønbech vise sit nye høje niveau.”

4. Massin Ait Bouziad, Sparta, 4724

“Min mangekamp gik ikke helt som forventet, dog træner jeg ikke til mangekamp, hvilket også kunne ses på mine resultater. Jeg træner hæk og længde, hvilket også var disciplinerne jeg vandt i. Jeg følte at løbet var kørt efter et flop i højde, da det var der jeg skulle indhente alle min point fra kugle, men sad alt alt for langt ude, og resulterede der for i ar springe næsten 30 cm under PR. Det betød at andendagen var fokuseret på hækken som jeg også skal konkurrere i til DM, mens stang og 1000 bare skulle overstås.” 

5. Oswald Carstensen, Sparta, 4466 (PR)

“Generelt en fin mangekamp med 3xPR undervejs, men jeg flopper i hækken og taber derfor mange point. Men jeg er godt tilfreds ellers med hvordan jeg præsterede!” 

Seneste nyheder