Kristoffer Hari fra det stævne hvor han sidste år i 2020 slog dansk rekord på 60m. Her til aften løb viste han flot niveau på 60m'eren, der var hans første stævne siden februar sidste år. Foto: Privatfoto.

Kristoffer Hari viser højt niveau til første stævne siden februar 2020 og Kojo Musah forbedrer sig igen

Fredag var to danske sprintere i aktion på 60m. I USA løb Kristoffer Hari 6,77 sekunder, mens Kojo Musah i Tyskland løb ny personlig rekord med 6,65 sekunder.

Med Haris resultat skulle der næsten gå ét helt år siden han sidst fik et resultat ned, og det skyldes i høj grad Corona. Hans sidste resultat var da han slog dansk rekord på 60m indendørs sidste år. Det gjorde han den 14. februar 2020, da han løb 6,62 sekunder.

Coronaens hærgen verden rundt har ikke været særlig god ved Hari. “Jeg er stille og roligt på vej tilbage efter et langt år med ustabilitet grundet Corona”, fortæller han. Løbet var ved stævnet Arkansas Qualifier. Hari har over 2020 været i København, men er nu vendt tilbage til USA.

Han klarede EM Inde kravet med løbet sidste år. Nu viser han med de 6,77 sekunder, at han er i god form. 6,77 sekunder er præcis hvad EM Inde kravet er på 60m. Pt. er Kojo Musah fra Aarhus 1900 Atletik & Løb og Hari de to eneste danske herrer, der har klaret kvalifikationskravet på 60m.

Hari planlægger dog ikke at gå efter EM Inde her i marts. “Jeg tager mere indendørs sæsonen som træning, så der er ikke fokus på EM inde lige foreløbig” fortæller han.

Netop Kojo Musah var også i aktion her til aften. Det var ved ISTAF INDOOR BERLIN i Tyskland. Han forbedrede der sin egen personlige rekord fra 6,66 sekunder til 6,65 sekunder. I år har Kojos resultater således været 6.70, 6.68, 6.66, 6.76, 6.71, 6.66 og de 6.65. De 6,65 blev løbet i finalen. I indledende runde løb han 6,66 sekunder.

Kojo Musah fra DM i sommeren 2020. Foto: Christian Jørn.