Ny dansk bedstenotering til VIBORG 50 KM

Lørdag var ultraløberne i gang på en af de kortere distancer i ultraløb. En ny dansk bedstenotering blev det til da Begitte Hansen (Team MEINS Running) løb 50 km landevejsløb på 3:29.38 timer ved VIBORG 50 KM løbet.

30 forventningsfulde ultraløbere, fordelt på to grupper á h.h.v. 17 og 13 personer formiddag og eftermiddag stod i går, lørdag på startstregen, da Viborg Atletik og Motion med ”Viborg 50 km – Invitational” afviklede et af årets første officielle, DAF-opmålte udendørs løb i Corona-sikker udgave.

Målgruppen var kvalificeret ultra-elite / semi-elite, som alle så frem til – om muligt - at kunne løbe hurtigst mulige tider på distancen. 

Optakten til løbet var også vejrmæssig god. Siden vinteren slap sit tag midt i februar, har der været mere end 2 ugers nærmest uafbrudt godt løbevejr, og alting tegnede derfor også til perfekte vilkår i optakten - lige indtil vejrudsigten få dage før løbet slog om for på dagen at ende temmelig ’luftigt’ med op til 10-16 sekundmeters blæst, dog heldigvis tørt. 

Den ekstra udfordring skilte feltet i to. Ud af 30 startende valgte 11 at trække stikket undervejs, efterhånden som de gode tider blæste bort i vinden (eller af øvrige årsager). Men blandt de, der holdt ved, endte det næsten hos alle med glædeligt flotte resultater. 

Begitte Hansen (Team MEINS Running) kunne med en tid på løb 3:29.38 timer løbe i mål ikke bare til en suveræn førsteplads blandt kvinderne, men også i ny dansk bedstenotering (der er ikke officielle danske rekorder på den distance) på distancen med en forbedring på mere end 15 minutter. På de to næste pladser kom Sofie Kildahl Møller og Marie Cordt (AC Pain) i tiderne 3:47.58 og 3:51.18. 

Begitte Hansen. Foto: Søren Rasmussen

Hos herrerne kunne lokale Morten Stilling med tiden 3:03.02 (næstbedste danske tid på 50 km nogensinde) løbe i mål til en ligeledes suveræn førsteplads foran sidste års danske mester på 100 km, Brian Arreborg Hansen (NBRO Running), og Ivan Riise (Viborg Atletik & Motion) i tiderne 3:13.52 og 3:17.41. 

Formand for Viborg Atletik & Motion, Brian Andersen fortæller:

Nu er vi i gang igen og ser frem til forhåbentlig snart at kunne rulle mere af sæsonen 2021 ud på både meningsfuld og ansvarlig vis. Bag os ligger en lang ørkenvandring, hvor vi som forening har måttet opleve, at mange ting ikke har kunnet lade sig gøre, sådan som vi plejer eller har ønsket. Men med løbet i dag håber jeg, der er yderligere lysning på vej. Foruden dagens mange positive kommentarer fra løbets deltagere glæder jeg mig især også over de gode dialoger, der blev tid til med forbipasserende fodgængere og øvrige motionister, som alle udtrykte både nysgerrig interesse og positivt opbakkende støtte til dagens arrangement. På den måde var løbet en god lakmus-prøve, som bekræftede os i, at vi godt – med aller største, nødvendige corona-forsigtighed – tør arbejde videre på årets øvrigt planlagte tiltag. Næste løb i regi af Viborg AM bliver 10 km testløb, søndag d. 28. marts, og så har vi jo bl.a. også DM 100K og endnu en omgang 50K her ved søen igen, lørdag d. 5. juni – alt naturligvis med respekt for alle corona-relatede restriktioner og vejledninger fra landets myndigheder, DIF og Dansk Atletik. ”

50 km er som officiel distance stadig fortsat relativ ny. Det første anerkendte VM blev indstiftet i 2015, og i regi af Dansk Atletik findes endnu intet nationalt mesterskab. 

Seneste nyheder