Her ses Anna Mark Helwigh til den første udgave af EM U18 tilbage i 2016, hvor hun vandt guld på 2000m forhindring. I år er mesterskabet netop blevet aflyst, så ungdomstalenterne får desværre ikke mulighed for at prøve sig af til et af deres første internationale ungdomsmesterskaber. Foto: DECA Text&Bild.

EM U18 i Rieti er aflyst

EM U18 blev pga. Covid-19 udskudt fra 2020 til 2021. Nu er det mesterskab aflyst, meddeler European Athletics.

Foran os ventede der fire internationale ungdomsmesterskaber denne sommer (EM U18, EM U20, EM U23 og VM U20). Det var kun lige indtil i går den 1. april hvor European Athletics meldte ud, at EM U18 nu er aflyst. På trods af den specielle dato at melde det ud på er der alvor i det. Desværre.

Aflysningen skyldes ifølge EA den fortsatte pandemi, de høje smittetal i mange europæiske lande og de logistiske udfordringer med at afholde et så stort internationalt mesterskab under en pandemi.

Elite- og atletikchef i Dansk Atletik Bo B. Overgaard kommenterer på nyheden:

Rigtig ærgelig nyhed for vores unge talenter. Vi vil nu undersøge, om vi kan gøre noget andet for vores målgruppe af U18-landholdstalenter, som kan give dem noget motivation for sæsonen - helst i et internationalt format.

INFORMATIONSMØDE STADIG RELEVANT

Den 13. april kl. 19.30-20.30 afholder Dansk Atletik et virtuelt møde om disse fire (nu tre) internationale ungdomsmesterskaber. Målgruppen til mødet er den eller de ungdomsansvarlige og/eller sportslige ansvarlige i de klubber, som typisk har atleter med til disse ungdomsmesterskaber. Med hvad så med dem for hvem mødet er relevant pga. netop EM U18? Meldingen er, at man stadig anbefales at deltage af hensyn til fremtidige indsatser.

Seneste nyheder