Kai Steendahl

Dødsfald: Kai Steendahl

Kai Steendahl, 1932 – 2021.

Kai sov stille ind den 4. maj.

Han kom fra Aalborg til København og blev hurtigt medlem i Ben Hur. Han var en fremragende spydkaster og havde blandt andet den danske rekord. Med baggrund i sin meget brede faglighed og sin akademiske baggrund, der byggede på de eksakte videnskaber som matematik, fysik, kemi, astronomi og idræt, blev han en meget central del af dansk idræts udvikling både ift. faglig formidling, traditionelle kursus aktivitet under DAF og DIF, i arbejdet i Dansk Olympisk Komité, med oprettelsen af Team Danmark og sidst; men ikke mindst i udviklingen af Steen Schmidt Jensens elitesports karriere, der rummede danske rekorder i 10-kamp samt succesfulde resultater ved de Olympiske Lege i Mexico 1968 og i München 1972.

Kai var ledestjernen og fyrtårnet for dansk mangekamp. Han skabte en faglighed og et miljø, der stadig bygger og står på hans skuldre. Han var fremragende til at snakke med de unge, han åbnede huset på Mariendalsvej, når vi manglede overnatning, og Kai var inspirerende og samtidig udfordrende, når man snakkede med ham om sine egne trænerovervejelser. Han var fagligt uovertruffen – han skelnede klart mellem præstationsmæssigt skidt og kanel, og han kunne være en kras kritiker af oversolgte præstationer. 

Kai blev derfor kulturbærer. Han var idémanden bag vores mange samlinger i mangekamp i 70’erne og 80’erne, og det er næsten symbolsk, at mangekamp på lørdag har en stor fællessamling i Randers, og at de ”gamle mangekæmpere” samles om aften i Virum til det årlige træf i ”80’er nostalgigruppen.” Kai havde desværre meldt afbud efter et fald uheld.

Vi kommer til at savne ham på lørdag og i fremtiden.

Æret være Kai’s minde

På mangekamps vegne

Jens B. Christensen

Seneste nyheder